26 / 04 / 2024

İpekyol 2015'te Suudi Arabistan'da büyüyecek!

İpekyol 2015'te Suudi Arabistan'da büyüyecek!

İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, “ Önümüzdeki yıl yeni lokasyonumuz Suudi Arabistan olacak. Bu bölge için planlamamız oldukça kapsamlı ve büyüme beklentimiz yüksek” dedi



Yurtdışı mağazalaşma operasyonlarının olumlu yönde ilerlediğini söyleyen İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, “Mevcut büyüme planımız dahilinde Ortadoğu ve Kafkaslar’a yoğunlaşmaya devam edeceğiz. 2015 yılında mevcut mağazalara ek olarak Kosova ve Azerbaycan’da yeni noktalarda var olacağız. Suudi Arabistan ise yeni bir lokasyon olarak bünyemize dahil olacak” dedi.


Suudi Arabistan’ın 2015 yılı içinde mağazalaşma planlarına dahil edecekleri yeni bir bölge olacağını belirten Ayaydın, “Bu bölge için planlamamız oldukça kapsamlı ve büyüme beklentimiz yüksek” diye konuştu.


Yurtiçinde ise 172 mağazaya ulaştıklarını kaydeden Yalçın Ayaydın, “Yurtdışında ise 9 mağazadayız. 2015 yılı içinde yurtiçi mağazalaşma ile beraber özellikle yurtdışı operasyonumuzda hızlı bir büyüme öngörüyoruz” dedi.


Mağazalaşma sürecine devam ederken bir yandan CRM uygulamasındaki alt yapı çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirten Ayaydın, “Çok yakın bir zamanda müşterilerimizle buluşturmaya başlayacağımız projemiz, müşteri sadakati ve memnuniyetinde yenilikçi bakış açıları sunacak” diye konuştu.


‘1500 çalışan’ hedefi

2014’ün satış grafiği açısından başarılı bir yıl olduğunu söyleyen Ayaydın, şu bilgileri verdi: “Bu yılın son çeyreğini yaşarken, geride bıraktığımız 3 dönemin değerlendirmesinin ana sonucu‘istikrarlı bir grafik’ oldu. Öngördüğümüz büyüme hedefinden bir sapma yaşamadık. 2015 yılında da yurtiçinde 15 mağaza açmayı planlıyoruz. Böylece üretim, merkez ve mağazacılık toplamında 1500’ün üzerinde çalışan sayısına ulaşacağız.”


‘Sanal âlemden dünyaya açıldık’

Online satışlarının son 5 yıl içinde gelmiş olduğu noktayı hayal dahi edemeyecekleri bir noktaya ulaştığını kaydeden Yalçın Ayaydın, şöyle devam etti: “Özellikle son dönemlerde sosyal medyanın da rüzgarıyla hem online satış ciroları hem de online müşteri sayısında çok ciddi bir artış yaşandı. Mağazalarımızda verdiğimiz hizmet anlayışını, aynı şekilde online satış kanallarımızda da devam ettiriyoruz. Şu anda yepyeni bir projeyi hayata geçirdik. Artık Ipekyol koleksiyonlarına yalnızca yurtiçinden değil, yurtdışından da ulaşılabilecek. ‘eu.ipekyol.com’ adresinden dünyanın dört bir yanına gönderim yapıyoruz.”



‘Ayak basılmadık yer bırakmadık’

Günümüz pazar ortamında tüketicinin önünde farklı fiyatlar, markalar ve ürün çeşidi bulunduğunu anlatan Yalçın Ayaydın, şunları söyledi: “Bu geniş ürün yelpazesi karşısında tüketiciler, kendi gereksinimleri, ihtiyaçları ve alışkanlıkları doğrultusunda karar vererek satın alma işlemine karar veriyorlar. Yani tüketicilerin bireysel değerlendirmelerine göre şekillenen bir yapı var” dedi.

Perakendenin en çok istihdam sağlayan sektörlerin başında geldiğini belirten Ayaydın, “Her gün bir yenisiyle karşılaştığımız alışveriş merkezi projeleriyle büyüme hızı aynı oranda artıyor. bugün  Türkiye’de ayak basmadığımız yer neredeyse kalmadı. Şunu da unutmayalım ki; kesinlikle bir talep söz konusu. Dolayısıyla bu yönde yatırımlar devam edecektir. Ve tabi önümüzdeki dönem E-ticaret’in hız kesmeden yükselişini hep birlikte göreceğiz.”


Eylem Türk-Milliyet Gazetesi


Geri Dön