19 / 04 / 2024

İranlılar gözünü yalılara dikti!

İranlılar gözünü yalılara dikti!

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul sevdaları bitmiyor. Son senelerde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran İranlılar, şimdi de gözlerini yalılara dikti.



Son senelerde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran İranlılar, yalı taleplerini artırdı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kovid-19 salgını sürecinde ülkeler kapılarını kapatsa da gayrimenkul sektöründe alım satımlar sürdü. 

İranlılar gözünü yalılara dikti!

Sektörde 1-1.5 senedir yerli alıcıların yalılara olan ilgisi dikkatleri çekti. Yabancılar arasındaysa İranlılar, Katarlılar ve Iraklılar yalı tercihlerinde ön planda. Her daim prestij açısından güçlü olan yalılarda yaşamak amacıyla bekleyen yerli yabancı alıcılar, genel olarak alımlarını sessiz sedasız gerçekleştiriyor.

İranlılar gözünü yalılara dikti!

ÇİNLİLERDEN İLGİ YOĞUN

Sektörde yatırımlarına hız kazandıran bir diğer yabancı grubu ise Çinliler oldu. Kovid-19 salgınından önce gayrimenkul alımlarında atağa geçen Çinlilerin ilgilendiği konutların yelpazesi geniş. Alınan bilgilere göre; Çinlilerin gerçekleştirdikleri temaslarda rezidans, home office ve müstakil ev talepleri bulunuyor.

Pandemide yalı satışları rekor kırdı!


Geri Dön