19 / 04 / 2024

İrfan Aşıkoğlu'nun 'Toprak kaybettirmez' felsefesi!

İrfan Aşıkoğlu'nun 'Toprak kaybettirmez' felsefesi!

"Toprak kaybettirmez" felsefesiyle yola çıktıklarını belirten Aşıklar Grup AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşıkoğlu inşaat sektörü başta olmak üzere projeleri, kalite politikaları ve devam eden çalışmalarını anlattı.




SEKTÖRÜN köklü kuruluşlarından Aşıklar Grup AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşıkoğlu ile inşaat sektörü başta olmak üzere projeleri, kalite politikaları ve devam eden çalışmaları üzerine konuştuk. "Toprak kaybettirmez" felsefesiyle yola çıktıklarını ve bu anlayışa göre bir ticaret şekli geliştirdiklerini ifade eden Aşıkoğlu, yaptıkları çalışmalarla pek çok vatandaşın yüzünü güldürdüklerini söyledi. 


¦Aşıklar Grup, inşaat-emlak-yatırım-otomotiv-turizm gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. Ancak ana faaliyet alanı inşaat üzerine bildiğimiz kadarıyla. Öncelikle sizi ve Aşıklar Grup'u tanıyabilir miyiz? 


Tabi, 2009 yılında kurulan şirketimiz kurulduğu günden bu yana bahsettiğiniz sektörlerle ilgilenmiş ve faaliyet alanlarını genişletmiştir. Aşıklar Grup A.Ş. genç ve dinamik bir kadroya sahiptir. Gücünü ekibinden ve ekibinin çalışma azminden alır. Bizde herkes ev sahibidir. Şirket çalışanlarımız kendi işleri olarak benimserler yaptıkları işleri, o bakımdan bir aile şirketi izlenimi veririz. Bağlarımız çok güçlüdür. Bu ruh, Aşıklar Grup denilince aklıma gelen ilk şey. Şahsım ise bu şirketin yönetim kurulu başkanlığını kurulduğu günden bu güne yürütmektedir. Bizde ticaret atadan kafma bir miras. Özellikle dedemin ticaret ahlakıyla alakalı öğütleri dün gibi aklımda. 


TOPRAK KAYBETTİRMEZ 


¦İnşaat, ülkemiz ekonomisinde lokomotif sektörlerden biri. Son dönemlerde genel eğilim üst gelir gruplarına yönelik, lüks konutlar yapmak gibi görünüyor. Sizin bu konudaki politikanız nedir? 


Evet inşaat sektörü genel olarak gelişmekte olan ülkelerin lokomotifidir. Fakat önümüzdeki yıldan ben umutlu değilim. Bu görüşümün değişmesini inanın çok isterdim. 2017 inşaat için iyi bir yıl olmayacak. Biz ise düşük ve orta gelir gruplarına yönelik konutlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bu 

konudaki politikamız değişmedi. 


¦ Firmanız arazi yatırımları konusunda da hizmet veriyor. Bu konuda bilgi verir misiniz? 


Bir söz vardır, dedemin de öğüdüdür: Toprak, kaybettirmez. Bu felsefeyle taşınamaz mallar üzerine bir ticaret şekli geliştirdik. Arazi yatırımlarını tespit ettiğimiz ülkemizin muhtelif gelişen bölgelerinden yaptırıyoruz. İnanın bu işte çok dua aldık. Sayısız vatandaşımıza ciddi değerlilikler kazandırdığımızı sizlerle paylaşabilirim. 



AKILLI DAİRELER 



¦ Asıklar Grup olarak pek çok başarılı projeye imza attığımız ve atmaya da devam ediyorsunuz. Devam eden ve bitirdiğiniz projelerden birkaç örnek verir misiniz? 


Bolu ilimizin Mudurnu ilçesine bağlı Hüsamettindere köyünde, İl özel idaresinin bir projesi olan Ekomüze Köy projesinin inşasını üstlendik. Bu iş pek çok inşaat firmasının kalkışabileceği bir iş değildi. Çünkü nakliyeyi zor götürüyorsunuz yollar çok bozuk, belli başlı malzemelerin tedariklerini yapabileceğiniz bir yer yok. Yani epey yoran bir iş oldu. Yaklaşık 2 yıl askerlik yaptık diyebilirim. Ama sonuca ulaştık önemli olan da oydu. Özellikle  Ankara  ve Eskişehir illerinde de konut amaçlı birçok proje teslim ettik. Teslim ettiğimiz projeler insana sayılı, yeşil ostu ve tasarruflu akıllı dairelerdi. 



İŞİMİZİ SEVİYORUZ 


Sermayesi olan herkesin inşaat yapmaya kalkmasının yanlış olduğunu söyleyen Aşıkoğlu; 'Herkes inşaat yapamaz' dedi 


¦ Ülkemizde konut yapımı her geçen gün artıyor, ancak konutların kalitesi için ayın artıştan söz etmek pek mümkün gibi... Siz inşa ettiğiniz yapılarla ilgili bu neler söylemek istersiniz? 



Konutlarımızın kalitesi emin olun daire fiyatlarına göre değişiklik göstermiyor. Şu an birçok lüks diye adlandırılan yapılarda bile yüzlerce hata bulunabilir. Önemli olan zihniyettir. Cebinde biraz sermayesi olan insanların, inşaat yapmaya kalkması müteahhitliğe özendirilmesi bence asıl yanlış olan şey. Herkes inşaat yapamaz. İnşaat yapacak girişimcilerde belli başlı kriterler aranmalı ve buna bir sınırlandırma getirilmelidir. Kullanılan malzeme ve işçili şaat da kaliteyi oluşturan etmenlerdir. Usta ustaysa hata az olur. Usta usta gibiyse hata çok olur. İşimizi seviyoruz en iyinin peşindeyiz. 


GENÇ GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK 


¦ Şirketinizin sosyal sorumluluk alanında yürüttüğü çalışmalar var mı? Sizin üye olduğunuz, çalışma yaptığınız dernekler var mı? 


Iş adamlarının kolektifleşmesi gerektiğine inanıyorum. Bu bakıman ticaret erbaplarıyla sürekli istişare içerisindeyim. Dernekleşmeleri destekliyorum. Haricinde şirket olarak gençliğe destek amaçlı bir takım spor kulüplerine ve organizasyonlarda sponsorluklar üstlendik, bu konuda sayısız plakete sahibiz diyebilirim. Haricinde gönüllü olarak genç girişimcilere de danışmanlık hizmeti veriyorum.



: İnşaat sektörü çok fazla firmanın faaliyet gösterdiği bir sektör. Dolayısıyla bu alanda öne çıkmak için farklı olmak gerekiyor. Sizi diğerlerinden ayıran özellik nelerdir?


Kalite. Tek kelimeyle kalite ve düşük kar marjlarımız, vatandaşlarımızın bizi tercih etmesine neden oluyor. Bu nedenler haricinde tabi birçok neden sayabiliriz ama en önem bu. 


PRENSİBİMİZ İNSANA SAYGI 


¦Firmanızın kalite politikasından söz eder misiniz? 


Biz insana doğrudan hizmet ediyoruz. Örneğin konut yapıp satıyoruz ve insanlar bunun içinde yaşıyor. İnsanların hayatlarına doğrudan dokunuyoruz. Dolayısıyla ilk prensibimiz insana saygı yani vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam koşullarına sahip olmalarıdır, insana saygı duyan firmalar kalite politikalarına dikkat ederler. Tek amaç para kazanmak olmamalı.


'Biz insana doğrudan hizmet ediyoruz. İnsanların hayatlarına doğrudan dokunuyoruz. Dolayısıyla ilk prensibimiz insana saygı, yani vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam koşullarına sahip olmalarıdır' 


¦ Aşıklar Grup kalitesini ve güvenilirliğini çeşitli belgelerle de taçlandırmış durumda. Bunlar nelerdir? 


Tabi, İS014001:2004 İS010002:2004 - OHSAS18001:2007 - İS09001:2008 gibi resmi belgelere, kalite politikalarımız gereği sahibiz. 



Milliyet EK 


Geri Dön