28 / 03 / 2024

İş Bankası konut kredisi faizlerini yüzde 0,90'a indirdi!

İş Bankası konut kredisi faizlerini yüzde 0,90'a indirdi!

İş Bankası Genel Müdürü Bali "Konut kredisi faiz oranını yüzde 0,95’ten yüzde 0,90’a çekiyoruz. Taşıt kredilerini sıfır kilometre araçlarda yüzde 1,18’den yüzde 1,10 seviyesine indiriyoruz" dedi.



 İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Konut kredisi faiz oranını yüzde 0,95’ten yüzde 0,90’a çekiyoruz. Taşıt kredilerini sıfır kilometre araçlarda yüzde 1,18’den yüzde 1,10 seviyesine indiriyoruz." dedi. 


Bali, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin güncel gelişmeleri değerlendirdiği toplantıda 15 Temmuz gibi menfur darbe girişiminde finans sektörünün sağlam bir duruş sergilediğini söyledi.


Böyle zor dönemlerde İş Bankasına ve İş Bankası gibi ölçeği itibarıyla etkili olan kuruluşlara özel görevler düştüğünü ifade eden Bali, bu başarının sadece kendilerine ait olmadığını, böyle olağan dışı ortamlarda kendilerine güçlük yaratacak hiçbir müşteri davranışı görmediklerini dile getirdi.


Olağan dışı bir mevduat çıkışı yaşanmadığını, faiz oranlarını yükseltmeye dair herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını aktaran Bali, ilk haftada perakende müşterilerden irili ufaklı satışlarla 11 milyar doların üzerinde satış yapıldığını anımsattı.


Bali, yakın zamanda katıldığı uluslararası toplantıda bu konuyu anlattıklarında muhataplarının anlayamadığına dikkati çeken Bali, "Bu olağanüstü kıymetli bir reflekstir. İnsanlar sokaklarda canları pahasına tankları durdurdular. Ama bir tek onunla da kalmadılar. Ekonomik bir refleks gösterdiler. İşlerimizi iyi yönetmemizde bize büyük katkı sağladılar. Üçüncü sınıf ülke olma riski ile karşı karşıya iken, birinci sınıf demokrasi imtihanı verdiğimizi düşünüyorum." diye konuştu.


Bali, şu anda içinde bulunulan dönemin olağan dönemlerin geçmiş paradigması ile cari performansları çeyrek bazlı kendiniz için en yüksek düzeyde tutmak dönemi olmadığını söyledi.


Çok boyutlu ve iç içe geçmiş belirsizlik barındıran bir konjonktürde yaşandığını ifade eden Bali, gelişmekte olan bir ülke olarak dış dünyanın Türkiye’ye olumlu bir konjonktür vadetmediğini dile getirdi. Bali, şöyle devam etti:


“Sermaye, özkaynak size sadece bir yere istifleyip, kendinizi koruyun diye bu toplum tarafından bahşedilmiş bir şey değil. Hiç unutmamamız gereken bir şey var. Bütün sermayemizi ve bütün özkaynağımızı bu ülkeden kazandık. Şu anda zorluklarını yönetmemiz gereken müşterilerimizden de kazandık. Böyle büyük kuruluşlar sadece kendilerini koruma refleksi ile örneğin kriz beklentisiyle, krize hazırlık yapıyorum diye bazı politikalar ve aksiyonlar alırlarsa maalesef ölçekleri nedeniyle de krize karşı hazırlık yapmış olmazlar, krizi hazırlamış olurlar. Ölçekleri itibarıyla ekonomi üzerinde sistemik etkiler yaratma imkanı olan kurumlara düşen, o krizin olumsuz etkilerini mümkün olduğu kadar hiç kimseye yaşatmayacak şekilde adeta dalgakıran gibi krize karşı davranış geliştirmek olmalıdır.


Şimdiye kadar iki-üç nesilde yaratılmış olan, sermayesi hala kıt olan bu ülkede değerler asla acur politikalarla çarçur edilmemelidir. Finans sistemi bu konuda son derece yapıcı davranmak zorundadır. Bankalar olarak yarışacaksak, bugünün koşullarında bunun bir kar yarışı değil, feragat yarışı olması gerekir. Bu konuda sadece bankalara değil tabi ki, kamuya, reel sektöre ve tüm iş dünyasına büyük görev düşüyor.”

- "Fahiş vade farkları uygulanmamalı"

Adnan Bali, kitabi bir anlayışla uluslararası uygulamaları olduğu gibi Türkiye’ye kopyalamanın bu dönemin ihtiyaçları ve öncelikleri ile uyumlu olmayabileceğini ifade etti.


"Bunları uygulamayalım, dış dünyanın standartlarından hariç kendimize özgü bir düzen kuralım" gibi ifadeyi asla çağrıştırmak istemediğini belirten Bali, "Bu tedbirlerin önceliklendirilmesi ve yorumlanmasında daima ulusal anlamda bir takım imkanlar ve yorumlar mümkündür. Bunu yapabilecek becerisi olan bir ülkeyiz. Son dönemde makro ihtiyati tedbirlerde bir kısım esneklikler bu yönde bir etki görmektedir. Bunu son derece doğru bir politika olarak görüyoruz. Aynı şekilde devam etmek zorundayız." dedi.


Bali, reel sektöründen de hadiseye aynı olgunlukta yaklaşım beklediklerini dile getirdi.


Acenta anlamında, tedarik zincirinde durumu zora düşenlerin ödemelerinde vade konusunda reel sektöründe hassasiyet içinde olması gerektiğini kaydeden Bali, "Bir taraftan bankacılık sisteminin faiz oranlarından şikayet edeceksin, diğer taraftan fahiş vade farkları uygulanmamalıdır. Vadelerde muhataplarını güçlükler içerisine sokacak imkanlarınız var diye bu güçler kullanılmamalıdır. Biz bankacılık sektörü olarak hangi olgunlukta davranıyorsak, aynı olgunluğu muhataplarımızdan beklemek zorundayız."

- "Yüzde 5 büyüme için yüzde 15 ve üzeri kredi büyümesi lazım"

Bali, Türkiye ekonomisi ile banka kredileri arasında direkt bir korelasyon bulunduğunu belirterek, "Yüzde 5 civarında büyümeyi hedefleyecekseniz, en az yüzde 15 ve üzeri bir kredi büyümesi sağlamanız lazım." dedi.


Sektörde aracılık maliyetleri anlamında mevduat üzerine hiç kar koyulmasa dahi en az 4-5 puan eklenmesi gerektiğine dikkati çeken Bali, operasyonel giderler, genel karşılık giderleri gibi unsurların da gelmesiyle 7-8 puanlara kadar çıkan bir aracılık maliyeti olduğunu ifade etti.


Bali bunların makul seviyeye indirilmesi gerektiğini, bundan da bütün zor durumda olan muhatapların yararlanacağının bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

- "Faizleri indirdik"

İş Bankası olarak bölge, segment ayrımı yapmadan her kesime kredi imkanı sunduklarını anlatan Bali, 30 Haziran itibarıyla bugün yeniden yapılandırılan kredi bakiyesinin 5,5 milyar TL düzeyinde olduğunu, bunun 2,9 milyar TL’sinin ticari kredilerden oluştuğunu söyledi.


Bali, esnafa, tüketiciye, bireye dokunan kararlar aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:


"Bu kapsamda yıl sonuna kadar esnaf ve küçük işletmelere (azami 50 çalışanı ve cirosu 8 milyon işletmeler) yeni taleplerinde azami 100 bin TL’ye kadar aylık yüzde 0,99, bugünkü yıllık bileşik maliyetlere bakıldığında 3 puandan daha fazla aşağıya tekabül eden bir yeni kredi paketini sunuyoruz. Ağustos ayında konut kampanyası başlatılmıştı. Biz de buna destek vermiştik. Şimdi bu konut kredisi faiz oranını yüzde 0,95’ten yüzde 0,90’a çekiyoruz. Taşıt kredilerini sıfır kilometre araçlarda yüzde 1,18’den yüzde 1,10 seviyesine indiriyoruz. İhtiyaç kredilerini çeşitli vadelerde değişmek üzere en düşük faiz oranını yüzde 1,20’den yüzde 1,15 seviyesine çekiyoruz. Kredi kartlarında tavan faiz oranını yüzde 2,02’den yüzde 1,90 seviyelerine indiriyoruz. Fonlama ve aracılık maliyetlerinde düşüş gözlememiz halinde indirimlerimize devam edeceğiz."

- "Avrupa'da zorunlu kredi rasyoları iki basamaklı"

Bali, gelişmiş ülkelerin olağan dışı genişletici para politikalar uyguladığını, buna rağmen sonuç alamadıklarını, şimdi bunların maliye politikaları desteklenmesinin istendiğini ancak bu ülkelerin maliye politikasında genişleme yaratacak kapasiteleri bulunmadığını vurguladı.


Türkiye’nin hem büyüme açısından görece bu ülkelerden farklı bir noktada bulunduğunu hem de disiplinli maliye politikası nedeniyle ekonomiye ivme kazandırabilecek hareket alanına sahip olduğunu ifade etti.


Bali, Avrupa’da bazı ülkelerde zorunlu krediler rasyosunun çift basamaklı ve Türkiye’nin üç katından fazla olduğunu söyledi.


Türkiye’nin avantajların farkında olması gerektiğine işaret eden Bali, "Ülke olarak bu bakımdan gereksiz karamsarlığa kapılmaya da yol açmaya da gerek yok. Belli başlı makro ekonomik verilere bakıldığında olumlu yönde ayrışma imkanımız varken, maalesef önümüze çıkan öngörülen, öngörülemeyen badireler nedeniyle olumlu ayrışmayı yaşayamadık. Çünkü Türkiye ekonomisi 27 çeyrektir büyüyen bir ülke. Bu yıl bile yüzde 3’ün üzerinde büyüme gerçekleştirebileceği öngörülüyor." diye konuştu.


AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali, bankanın ekonominin yaşadığı sorunları dikkate alarak ticari, bireysel ve kredi kartı faizlerini düşürme kararı aldığını söyledi.



Dün düzenlenen toplantıda konuşan Bali, “Yılsonuna kadar esnaf ve küçük işletmelere (azami 50  çalışanı ve cirosu 8 milyon işletmeler) yeni taleplerinde azami 100 bin TL’ye kadar aylık yüzde 0,99, bugünkü yıllık bileşik maliyetlere bakıldığında 3 puandan  daha fazla aşağıya tekabül eden bir yeni kredi paketini sunuyoruz” dedi.


Bali, “Ağustos ayında  konut kampanyası başlatılmıştı. Biz de buna destek vermiştik. Şimdi bu konut kredisi faiz oranını yüzde 0,95’ten yüzde 0,90’a çekiyoruz. Taşıt kredilerini sıfır kilometre araçlarda yüzde 1,18’den yüzde 1,10 seviyesine indiriyoruz. İhtiyaç kredilerini çeşitli vadelerde değişmek üzere en düşük faiz oranını yüzde 1,20’den yüzde 1,15 seviyesine çekiyoruz. Kredi kartlarında tavan faiz oranını yüzde 2,02’den yüzde 1,90 seviyelerine indiriyoruz. Fonlama ve aracılık  maliyetlerinde düşüş gözlememiz halinde indirimlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


İş Bankası olarak bölge, segment ayrımı yapmadan her kesime kredi imkanı sunduklarını açıklayan Bali, 30 Haziran itibarıyla yeniden yapılandırılan kredi bakiyesinin 5,5 milyar TL düzeyinde olduğunu, bunun 2,9 milyar TL’sinin ticari kredilerden oluştuğunu söyledi.


‘Toplum sağlam durdu’


15 Temmuz darbe girişiminde finans sektörünün sağlam bir duruş sergilediğini belirten İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, böyle zor dönemlerde İş Bankası’na ve İş Bankası gibi ölçeği itibarıyla etkili olan kuruluşlara özel görevler düştüğünü söyledi.


Darbe girişiminde olağan dışı bir mevduat çıkışı yaşanmadığını, faiz oranlarını yükseltmeye dair herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını belirten Bali, ilk haftada perakende müşterilerden satışlarla 11 milyar doların üzerinde satış yapıldığını belirtti.


Bali, “Bu olağanüstü kıymetli bir reflekstir. İnsanlar sokaklarda canları pahasına tankları durdurdular. Ama bir tek onunla da kalmadılar. Ekonomik bir refleks gösterdiler. İşlerimizi iyi yönetmemizde bize büyük katkı sağladılar. Üçüncü sınıf ülke olma riski ile karşı karşıya iken, birinci sınıf demokrasi imtihanı verdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Konut kredisi faizini indirdi

‘Fahiş vade farkı olmasın’


Bali, reel sektöründen de hadiseye aynı olgunlukta yaklaşım beklediklerini belirterek fahiş vade farkları olmaması gerektiğini söyledi.


Acenta anlamında, tedarik zincirinde durumu zora düşenlerin ödemelerinde vade konusunda reel sektöründe hassasiyet içinde olması gerektiğini ifade eden Adnan Bali, şunları söyledi:


“Bir taraftan bankacılık sisteminin faiz oranlarından şikayet edeceksin, diğer taraftan fahiş vade farkları uygulanmamalıdır. Vadelerde muhataplarını güçlükler içerisine sokacak imkanlarınız var diye bu güçler kullanılmamalıdır. Biz bankacılık sektörü olarak hangi olgunlukta davranıyorsak, aynı olgunluğu muhataplarımızdan beklemek zorundayız.”


Krize karşı dalgakıran olmalıyız...


Kurumların sahip oldukları sermaye ve özkaynağı bir yere istifleyerek kendilerini korumaları için toplum tarafından bahşedilmiş bir şey olmadığını ifade eden Adnan Bali, şöyle konuştu:


“Hiç unutmamamız gereken bir şey var. Bütün sermayemizi ve bütün özkaynağımızı bu ülkeden kazandık. Şu anda zorluklarını yönetmemiz gereken müşterilerimizden de kazandık. Böyle büyük kuruluşlar sadece kendilerini koruma refleksi ile örneğin kriz beklentisiyle, krize hazırlık yapıyorum diye bazı politikalar ve aksiyonlar alırlarsa maalesef ölçekleri nedeniyle de krize karşı hazırlık yapmış olmazlar, krizi hazırlamış olurlar. Ölçekleri itibarıyla ekonomi üzerinde sistemik etkiler yaratma imkanı olan kurumlara düşen, o krizin olumsuz etkilerini mümkün olduğu kadar hiç kimseye yaşatmayacak şekilde adeta dalgakıran gibi krize karşı davranış geliştirmek olmalıdır.”

 


Milliyet


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


İş Bankası ticari, konut, taşıt ve ihtiyaç kredisinde faiz indirim hamlesi başlattı. Türkiye’nin içinden geçtiği dönemin zorluklarına dikkat çeken Genel Müdür Adnan Bali, “Finans sektörü ülke için çalışmalı” dedi.


Aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin lider özel bankası olan İş Bankası, ülkenin içinden geçtiği zor dönemde sorumluluk üstlenme adına faizde tarihi bir indirim hamlesi başlattı. Bankacılık sektörü olarak Türkiye'nin içinden geçtiği dönemde "Kâr yarışı değil, feragat yarışı yapmalıyız" diyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, büyük kurumlarının bilançoların sağladığı imkânları ülkenin genel doğrusu için kullanmaları gerektiğini söyledi.


ESNAFA 3 PUAN İNDİRİM MÜJDESİ

"Özkaynağı bu ülkeden kazandık. Sermaye, istiflensin diye oluşmadı" diyen Bali, bankanın büyümeye destek olmak için açıkladığı yeni kararlarını dün düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Buna göre esnaf ve küçük işletmelerin da yeni kredi taleplerinde aylık faiz 0.99'a çekildi. Böylece yıllık faiz yüzde 15'ten 12'ye çekilmiş oldu. Konutta aylık faiz yüzde 0.95'ten 0.90'a çekilirken, taşıtta 1.18'den 1.10'a, ihtiyaçta ise 1.20'den 1.15'e düşürüldü. Kredi kartında ise Merkez Bankası'nın belirlediği yüzde 2.02'lik üst sınır 1.90'a indirildi. Bali, öncülük yapmak istediklerini ve risk primini düşürmek için proaktif davrandıklarını söyledi.


1. SINIF DEMOKRASI SINAVI VERİLDİ

"İş Bankası böyle günler için vardır" diyerek sözlerine başlayan Bali, "Ülkemizin ve milletimizin hizmetindeyiz. Finans sektörü bütün ülke için çalışmalı" dedi. Vatandaşın 15 Temmuz'da sadece tankları durdurmadığını ekonomide de döviz satarak refleks gösterdiğini belirten Bali, "Yüksek siyasi liderlikle önemli bir tablo oluştu. 3'üncü sınıf bir ülke olma riski varken, 1'inci sınıf bir demokrasi sınavı verdik" diye konuştu. "Yarışacaksak kâr yarışı değil, feragat yarışı yapmalıyız" diyen Bali, bankacılık sektörünün krize karşı dalgakıran gibi hareket etmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bali, "Bu ülkenin vatandaşları ve kurumlarıyız. Vatandaş olmak sadece refahı paylaşmak demek değildir. Meşakkati de zorlukları da paylaşmalıyız. Çeyrek bazlı performansları değil, sistemin sağlığını korumalıyız" diye konuştu.


KARAMSAR OLMAMALIYIZ

Sermaye yeterliliklerinin korunması gerektiğine dikkat çeken Adnan Bali, "Çünkü kredi için bu şart. Büyüme ile krediler arasında doğrudan bir ilişki var. Yüzde 5 büyüme için kredi büyümesi en az yüzde 15 olmalı" dedi. Ülke olarak karamsar olunmaması gerektiğini belirten Bali, 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen Türkiye'nin böyle bir yılda bile yüzde 3'ün üstünde büyüyeceğini kaydetti. İş Bankası'nın mevduatta agresif bir yarışın içinde olmadığını kaydeden Bali, ayrıca faizden şikâyet edenlerin fahiş vade farkları da uygulamaması gerektiğinin altını çizdi.


5.5 MİLYAR YAPILANDI

Yeniden yapılandırma ile ilgili de bilgi veren Adnan Bali, "5.5 milyar TL'yi yapılandırdık. Bunun 2.9 milyar lirası ticari kredi. Borç yapılandıran firmalara 500 milyon TL, tüketiciye de 400 milyon TL ek kredi verdik. Güneydoğu'daki durum malum. Ama yine de Van'da ticari şube açtık. İnsanlar güvenlikle uğraşırken bile borcuna sadık davranıyor. Bizim de bir şey yapmamız gerek" dedi. 11 Ağustos-26 Ekim tarihleri arasında 1.6 milyar TL tutarında konut kredisi kullandırdıklarını belirten Bali, "Finans sektörü olarak sadece aracıyız diyemeyiz. Bu dönem özel bir dönem" diye konuştu


Sabah


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankacılık sektörü ve Türkiye ekonomisine ilişkin güncel gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İş Bankası olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke ekonomisine destek olmaya hazır olduklarını açıklayan Bali, “Bu tür zor dönemlerde İş Bankası gibi ekonomide etkinliği olan kurumlara özel görevler düşer. Banka olarak bu dönemde bireysel, KOBİ ve esnaf kredi faizlerini aşağı indirdik. Taşıt kredilerinde sıfır taşıtta faizi 1,18'den 1,10'a indiriyoruz. İhtiyaç kredisini yüzde 1,20'den yüzde 1,15'e, konut kredisini yüzde 0,95'ten yüzde 0,90'a çekiyoruz" dedi. 


BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ OLDUK

İş Bankası’nın Kurtuluş Savaşı sonrası siyasi bağımsızlığını kazanan Türk milletinin ekonomik bağımsızlığını sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Bali, 15 Temmuz sonrasında da özkaynak ve bilançolarını milletin hizmetine vermeye hazır olduklarını söyledi. 15 Temmuz'dan sonraki sürece değinen Adnan Bali, "Türkiye üçüncü sınıf ülke olma riskiyle karşı karşıya iken, birinci sınıf demokratik ülke durumuna geldik. İş planlarımız devam ediyor, hedeflerde revizyon yok" ifadelerini kullandı. 


KREDİLER  YÜZDE 15 BÜYÜMELİ

Türk ekonomisinin 27 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü ve kişi başına milli gelirin 3’e katlandığını hatırlatan Bali, “Uzun zaman bize refah ortamını sunan ekonomide bu lüksü yaşadık. Sermaye sadece korumak için değildir. Bu sermayeyi bu ülkeden kazandık. Şimdi bu ülkenin doğruları için harcamaya hazırız" diye konuştu. Türkiye'nin yüzde 5 büyümesi için yüzde 15 kredi büyümesi gerektiğine dikkat çeken Bali, bu büyümeyi sağlamak için kredi faizlerinde düşüşe dün itibarıyla düşüşe gittiklerini açıkladı. 


Yabancıların hiç kaygısı yok

15 Temmuz'dan sonra sendikasyon kredilerininde hiç bir sorun yaşanmadığını ifade eden Bali, "Washington'daki IMF toplantısında, analistler bir kısım masa başı iş yapanlar farklı tablolar ve görüşler ileri sürebiliyor. Ama Türkiye'yle iş yapmış tarafların hiçbir kaygısı yok." dedi. 


KÂR DEĞiL FERAGAT YARIŞI 

Finans sektörü olarak bugünkü koşullarda kâr yarışı değil, feragat yarışı içerisinde olunması gerektiğini ve reel sektörden de aynı olgunluğu beklediklerini ifade eden Adnan Bali, şunları kaydetti: “Bireye tüketiciye ve esnafa dokunan kredilerimizin faizlerini indiriyoruz. Yılsonuna kadar esnaf ve KOBİ’lerden gelen 100 bin TL’ye kadar olan krediler için faizi 3 puan düşürüp aylık 0.99 ile kredi paketi veriyoruz. Konut alımlarında maliyeti düşürmek için faizi 0.95’ten 0.90’a çekiyoruz. Sıfır kilometre taşıt satışlarındaki yüzde 4’lük düşüş var. Bunun önüne geçmek için taşıt kredi faizlerini yüzde 1.18’den 1.10’a çekiyoruz. İhtiyaç kredi faizlerini 1.20’den 1.15’e çekiyoruz. Kredi kartlarındaki faiz oranımızı ise 2.02’den 1.90’a indiriyoruz.”


Akbank da faizleri indirdi

Akbank da yaptığı yazılı açıklamayla indirim yarışına dahil oldu. Banka, 2 yıla kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,90'a indirdi. 2 yılın üzerindeki vadelerde 5 yıla kadar yüzde 0,93, 7 yıla kadar yüzde 0,95 ve 

7 yılın üzerinde yüzde 0,97 faiz oranı uygulanacak. Akbank 31 Aralık'a kadar alacağı krediyle ilk kez ev sahibi olacak müşterilerine 500 liraya kadar chip-para kampanyası başlattığını da duyurdu. Chip-para müşterileri kartlarına yüklenecek. 


5.5 milyar TL yeniden yapılandırıldı

Bali, ekonomideki durgunluk nedeniyle geçici kredi sıkışıklığına düşen firmalar için bu dönemde her zamankinden daha özverili davranıldığını ve bugüne kadar 5.5 milyar liralık borcun yapılandırdırıldığını ifade etti. Bu dönemde 500 milyon TL de ilave ticari kredi kullandırdıklarını açıklayan Bali, “KOBİ’ler bu dönemde güçlüklerin üstesinden gelsin diye her türlü kolaylığı sağladık. Bölgesel bir ayrıma gitmedik. Güneydoğu Bölgesi’ne de aynı hassasiyeti gösterdik. Herkesin şube kapattığı dönemde Van’a yeni bir ticari şube açtık” dedi. Bali ayrıca temerrüde düşen müşterilerinin de kolaylık sunacaklarını söyledi. 


Hürriyet 


Geri Dön