26 / 04 / 2024

İşbir Yatak yurtdışında 26 mağaza açacak!

İşbir Yatak yurtdışında 26 mağaza açacak!

İşbir Sünger Sanayi Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz, yurtdışındaki mağaza sayısını 40'a çıkaracaklarını kaydetti



İşbir Yatak, Amerikan uzay ajansı NASA'nın uzayda astronotların üzerindeki basıncı azaltmak için bulduğu Visco'yı kullanarak Türk işçi ve mühendislerinin ürettig akıllı yataklarla cirosunu beş yılda beşe katladı

İşbir Yatak, sünger ve hammadde üreten Balıkesirli İşbir Holding'in nihai tüketiciye ürün yapan tek şirketi. Misyonunu gelişen teknolojiyi sektöre adapte etmek olarak belirleyen şirketin Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz, yatağın artık mobilyanın yanında hediye alman bir ürün olmadığını söyledi. Öz, günün üçte birinin yatakta geçtiği düşünüldüğünde tüketicinin artık yatağı önemseyerek bütçe ayırması gerektiğini vurguladı.

Yerçekimsiz ortamda uyku

5 yıldır Visco teknolojisine yoğunlaştıklarını kaydeden Öz, "Visco, uzayda astronotların üzerindeki basmcı azaltmak için Amerikan uzay ajansı NASA'nın bulduğu malzeme. Bununla akıllı yatak yaptık. Visco içindeki hafızalı hücrelerle, ısı ve basmca duyarlı yapısıyla vücudun farklı basmç noktalarına farklı kuvvet uyguluyor. Kişi vücudundaki basmç en aza inmiş şekilde sanki yerçekimsiz ortamda uyuyor gibi hissediyor" dedi.

Visco'ya 15 milyon dolar

Visco için İzmir'de 15 milyon dolara fabrika kurduklarını belirten Öz şöyle konuştu: "Bu yatırımla Avrupa'nın en yeni teknoloji ile üretilen sünger fabrikasına sahip olduk. Yatak fabrikamız İzmir'in kapasitesini kullanıyor. 2005 sonunda sadece yatak-baza üreticisi olarak ciromuz 10 milyon lira idi. 2009 itibarıyla 50 milyon liraya çıktı. Bu yeniden yapılanma sonucu Visco teknolojisi ciromuzu beşe katladı."

Yurtdışında 26 mağaza açacak

İhracatın yüzde 95'inin Almanya, Norveç, Hollanda, Fransa, Belçika, Yunanistan ve İsviçre'ye yapıldığını belirten Öz, yurtdışında 14 mağazaları olduğunu söyledi. 2010'da İsveç ve Finlandiya'ya gireceklerini belirten Öz, yurtdışındaki mağaza sayısını 40'a çıkaracaklarını kaydetti. İlham Öz Türkiye'de 104 olan mağaza sayısını da 150'ye çıkaracaklarını söyledi. Öz, yatak fiyatlarının 200 ile 3900 lira arasında değiştiğini kaydetti.  

Ev tekstili işine girdi

İlham Öz ürün yelpazesi ile ilgili şöyle konuştu: "Soya yağından, stres giderici, masaj yapan yataklarımız var. Viscomed adıyla 20 çeşit yastık satıyoruz.  Bunlar rahatsızlığı  olan ya da daha sağlıklı yaşamak için çıkarılan ürünler. Varis önleyici, reflü, hemoroid hastaları için de yastığımız var. Ev tekstiline girdik. Bambu ağacından, hiç kimyasal girmemiş  ham pamuktan organik nevresim takımları  üretiyoruz."

Seyahat çantasıyla alışkanlığa devam

Kişiye özel yatak da ürettiklerini belirten Öz, dünyanın en uzun adamı 2.46'lık Sultan Kösem'e 1.50'ye 3 metre yatak yaptıklarını söyledi. Visco'da yattıktan sonra başka yatakta uyuyamayan müşteriler için seyahat çantası geliştirdiklerini belirten Öz, "Ürünlerimize alışan kişi, çanta içindeki Viscoped'i gittiği yerdeki yatağın üzerine sererek alıştığı rahatlıkta uyuyor" dedi.
Posta/ İnci Neşeli Özoğlu


Geri Dön