26 / 04 / 2024

Isı tasarrufunda "perde" dönemi!

Isı tasarrufunda

Ankara'da tekstil sektörünün önde gelen firmalarından Ertuğrul Kardeşler Mefruşat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, kış aylarında perdelerin önemine dikkati çekerek, perdelerle ısı tasarrufu yapmanın mümkün olduğunu söyledi...




Ankara'da tekstil sektörünün önde gelen firmalarından Ertuğrul Kardeşler Mefruşat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, kış aylarında perdelerin önemine dikkati çekerek, perdelerle ısı tasarrufu yapmanın mümkün olduğunu söyledi. 


Başkent'in köklü perde üreticilerinden olan, dünyanın dört bir yanına Türk perdelerini ihraç eden Ertuğrul Kardeşler Mefruşat Şirketi, havaların soğumasıyla birlikte ısı tasarrufu sağlayan ürünleri görücüye çıkardı. Şirket yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, özellikle ısınma sorunu olan daire ve işyerlerinde mevcut stor perdelerin ısı ileten izolasyon astarıyla kaplanmasını önerdi. Ertuğrul, "Farklı kalınlıkta olan bu kumaşlar yüzde 65 polyester ve yüzde 35 alüminyum folyo esaslı, alüminyum dış yüzeyi sayesinde ısıyı tutarak dışarı iter kullanıldığı mekanların ısı kaybını önler" dedi. 


En iyisi iki takım perde

Perde ihtiyacı olanlara kış ve yaz mevsiminde kullanmak üzere iki takım perde diktirmelerini tavsiye eden Ertuğrul, şunları söyledi: 

"Kış aylarında kalın perdeliklerinizi kullanarak ısıdan tasarruf sağlar, yaz aylarında ise hafif olanları tercih ederek soğutma maliyetini azaltabilirsiniz. Kalın ve ağır kumaşlar için kadife, brokar ya da goblenler tercih edilebilir. Eğer soğuk hava kaçışını önleyemiyorsanız izolasyonlu kumaştan içlik de diktirebilirsiniz. Dubleli kumaş perdeler soğuk hava geçişini önler. Bunun için perdelik kumaşınızın arkasına ince bir tabaka yorgan pamuğu ya da elyaf yerleştirin. Daha sonra kalın pamuklu düz astar kumaşla kaplayın. Perde kumaşınızı iki kenar ve alt kenardan kalınca içeri katlayarak dikin." 


Çocuklar için önemli

Mehmet Ali Ertuğrul, Ankara'da bu yıl kış şartlarının erken geldiğini hatırlatarak, "Özellikle gece ve gündüz arasındaki ısı farkı ciddi sorunlar yaratıyor. Bu durumdan en az etkilenmenin yollarından birisi de yine perdeler. Perdelerinizle evin ısı derecesini korumanız mümkün" diye konuştu. Özellikle çocuk odalarında perdelerin önemli olduğunu anlatan Ertuğrul, çocukların gece sık sık üstlerini açtıklarını söyledi. Bu durumda oda ısısının korunmasının önemine işaret eden Ertuğrul, "Perdelerimiz mevsime uygun olursa zaten küçük olan çocuk odalarında maksimum sonuç alırız. Isı korunduğu için de çocuklarımız hasta olmaz" dedi. 

Ertuğrul, ayrıca "En iyisi tabii ki profesyonel ellerde yazlık-kışlık perde yaptırmaktır. Hem bu perdeleri uzun yıllar kullanabilirsiniz hem de tasarrufunuza katkı sağlar" açıklamasında bulundu.


Anka


Geri Dön