18 / 04 / 2024

Işıklar Yapı Ürünleri, Ekoklinker mantolu tuğlayı üretti!

Işıklar Yapı Ürünleri, Ekoklinker mantolu tuğlayı üretti!

İnşaat sektörü için yalıtımı bünyesinde barındıran bir tuğla geliştirildi. Işıklar Yapı Ürünleri'nin Ekoklinker isimli ürünü, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor.



İnşaat sektörü için yalıtımı bünyesinde barındıran bir tuğla geliştirildi.


Işıklar Yapı Ürünleri tarafından iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan Ekoklinker isimli ürün, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor. 

 

Geleneksel duvar tiplerine göre çok daha ince olan Ekoklinker, yapıların sahip olduğu metrekarenin de artmasına imkan veriyor. Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, Ekoklinker’in sahip olduğu yoğunluk ve içindeki mineral yün sayesinde 42 desibellik sesi engelleyebildiğini söyledi.


Geleneksel duvar tipleri ile karşılaştırıldığında Ekoklinker’in yüzde 50 dolayında bir enerji tasarrufu sağladığını açıklayan Üzeltürk, bu duvar sisteminin mantolama sistemine nazaran daha da uzun ömürlü bir alternatif olacağını belirtti. 


Ekoklinker, ısı ve ses yalıtımının yanı sıra, ince yapısı sayesinde yapılarda 1 ila 3 metrekarelik alan kazanımı sağlıyor. Üzeltürk, 100 dairelik bir projede ekstradan 3 daire için alan yaratıldığını söyledi. 


Milliyet


Haber PR Ajansı'nda şöyle yer aldı


Enerji, inşaat ve ambalaj başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Işıklar Holding’in inşaat alanında faaliyet gösteren firması Işıklar Yapı Ürünleri, yenilikçi bir ürün geliştirdi. Isı ve ses yalıtımında rekor seviyelere ulaşan Ekoklinker isimli ürün, ince yapısıyla da yapıların metrekarelerinin artmasını sağlayacak. Firmanın bu yılki satış hedefi 50bin ton.


Türkiye’nin en büyük endüstrilerinden biri haline gelen inşaat sektörü için yenilikçi bir yapı ürünü geliştirildi. Işıklar Yapı Ürünleri tarafından iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan Ekoklinker isimli ürün, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor. Bu sayede yüksek ısı yalıtımı ve ses izolasyonu sağlıyor. Geleneksel duvar tiplerine göre çok daha ince olan Ekoklinker, yapıların sahip olduğu metrekarenin de artmasına imkan veriyor.


42 Desibel Ses “Yok” Oluyor!


Türkiye’de inşaat sektörünün sürekli büyüme gösterdiğini, ancak kullanıcılara konforlu yapılar sunmak konusunda hala zayıf kalındığını ifade eden Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, “milyon liralık evlerde dahi yan dairedeki kişinin konuşmaları duyuruluyorsa bir problem var demektir” dedi.


Şehir gürültüsünün, komşu yapılardan gelen seslerin, ev araçları, asansör ve sıhhi tesisat gürültüleriyle birleşerek yaşam konforunu ortadan kaldırdığını ifade eden Üzeltürk, Ekoklinker’in sahip olduğu yoğunluk ve içindeki mineral yün sayesinde 42 desibellik sesi engelleyebildiğini söyledi.


%50’ye varan Enerji Tasarrufu

Ülke olarak enerjide dışa bağımlılığımızın hala çok yüksek olduğuna değinen Üzeltürk, bu tüketimin %40’ının konutlarda harcandığını ve bunu doğru yapı ürünleri ile azaltabilmenin mümkün olduğunu söyledi.


Geleneksel duvar tipleri ile karşılaştırıldığında Ekoklinker’in %50 dolayında bir enerji tasarrufu sağladığını açıklayan Üzeltürk, bu performansın tüm iklim bölgelerinde geçerli olduğunun altını çizdi. Ekoklinker duvar sisteminin mantolama sistemine nazaran daha da uzun ömürlü bir alternatif olacağını belirtti.


100 Dairede 3 Daire Kazandırıyor!


Ekoklinker, ısı ve ses yalıtımının yanı sıra, ince yapısı sayesinde yapılarda 1 ila 3 metrekarelik alan kazanımı sağlıyor. “Bu rakam tek bir yapı için çok fazla anlam ifade etmeyebilir. Ancak çok katlı ve yüksek adetli yapılarda yüksek kar rakamlarına ulaşılıyor.” diyen Üzeltürk, 100 dairelik bir projede ekstradan 3 daire için alan yaratıldığını söyledi.



Depreme ve Yangına Karşı Dayanıklı


Ar-Ge çalışmaları sırasında Türkiye’nin deprem kuşağında olması durumunu da göz önünde bulundurduklarını belirten Üzeltürk, Ekoklinker’in yoğun ve sağlam yapısı ile yüksek basınca karşı çok dayanıklı olduğunu, aynı zamanda normal duvarlara göre 3-5 kat daha fazla çekme dayanımı olduğunu söyledi. Yüksek derecede pişen ürün yangına karşı da oldukça dayanıklı.


Düzgün bir yapıya sahip olan Ekoklinker, duvarların kolay ve hızlı örülmesini sağlarken, geleneksel ve gelişmiş sıva sistemleriyle de uyum sorunu yaşamıyor. Bu sayede inşa süresi de kısalıyor.



İlk yıl hedefi 50bin ton!


Işıklar Yapı Ürünleri’nin iki ayrı fabrikada yılda 180bin ton üretim yapabildiğini söyleyen Özgür Üzeltürk, şuan için üretimin 4’te 1’ini Ekoklinker’e ayırdıklarını ifade etti. 4 ay önce ortaya çıkan Ekoklinker’in şimdiden önemli projelerde tercih edilmeye başladığını da belirten Üzeltürk, 2016 yılında 50bin ton satış hedeflediklerini söyledi. Ürünün satış fiyatı geleneksel duvar tipleri ile aynı rakamlarda seyrediyor.


30 ülkeye yapı ürünleri ihracatı gerçekleştirdiklerine değinen Üzeltürk, Ekoklinker’i öncelikle Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, İran ve Irak gibi komşu ülke pazarlarına sunacaklarını açıkladı.



Turizm, Eğitimve Sağlık Yapıları için Konfor!


Yapı içi konforun sadece konutlar için değil oteller, sağlık merkezleri ve eğitim kurumları için de büyük önem arz ettiğini vurgulayan Üzeltürk, bu alanlarda sessiz alan ihtiyacının çok daha fazla olduğunu iletti



Kentsel Dönüşüm Çevreci ve Doğru Yapıların Artması adına Avantaj Olabilir!


Dünyada artık sadece çevreci yapıların oluşması gerektiğini vurgulayan Üzeltürk, bu anlamda kentsel dönüşümün bir avantaj olabileceğini söyledi.



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




İnşaat sektörünün en önemli konulan arasında yer alan ısı ve ses yalıtımında bir araya gelmesi zor olan estetik ve ekonomi, yeni geliştirilen Ekoklinker tuğlalarda buluştu. 


Işıklar Holding'e bağlı Işıklar Yapı Ürünleri tarafından geleştirilen Ekoklinker'in ince yapısıyla binalarda metrekarelerinin artmasını sağladığı da vurgulandı. 


İki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan Ekoklinker isimli ürün, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün sıklar yerleştirilerek üretiliyor. Bu sayede yüksek ısı yalıtımı ve ses izolasyonu sağladığı belirtildi. 


42 DESİBEL SESİ 'YOK' EDİYOR 


Türkiye'de inşaat sektörünün sürekli büyüme gösterdiğini, ancak kullanıcılara konforlu yapılar sunmak konusunda hala zayıf kalındığını ifade eden Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, şehir gürültüsünün, komşu yapılardan gelen seslerin, ve sıhhi birleşerek yaşam kalitesini bozduğunu ifade eden Üzeltürk, geliştirdikleri yeni ürünün yoğunluğu ve içindeki mineral yün sayesinde 42 desibellik sesi engelleyebildiğini söyledi. 


%50'YE VARAN ENERJİ TASARRUFU 


Ülke olarak enerjide dışa bağımlılığımızın yüksek olduğuna değinen Üzeltürk, bu tüketimin %40'ının konutlarda ısıtma ve serinleme için harcandığını ve bunu doğru yapı ürünleri ile azaltabilmenin mümkün olduğunu söyledi. Geleneksel duvar tipleri ile karşılaştırıldığında Ekoklinker'in %5o dolayında bir enerji tasarrufu sağladığını açıklayan Üzeltürk, bu performansın tüm iklim bölgelerinde geçerli olduğunun altını çizdi. Ekoklinker duvar sisteminin mantolama sistemine nazaran daha da uzun ömürlü bir alternatif olacağını belirtti. 


100 DAİREDE 3 DAİRE KAZANDIRIYOR


Ekoklinker, ısı ve ses yalıtımının yanı sıra, ince yapısı sayesinde yapılarda 1 ila 3 metrekarelik alan kazanımı sağlıyor. "Bu rakam tek bir yapı için çok fazla anlam ifade etmeyebilir. Ancak çok katlı ve yüksek adetli yapılarda yüksek kar rakamlarına ulaşılıyor." diyen Üzeltürk, 100 dairelik bir projede ekstradan 3 daire için alan yaratıldığını söyledi. 


DOĞRU YAPILARIN ARTMASI ADINA AVANTAJ OLABİLİR! 


Dünyada artık sadece çevreci yapıların oluşması gerektiğini vurgulayan Üzeltürk, bu anlamda kentsel dönüşümün bir avantaj yaratabileceğini de sözlerine ekledi. 




Taraf




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....




Konut sektörünün en büyük sorunu olan ses izolasyonuna yeni çözüm. 


İnşaat sektörünün malzeme konusundaki en büyük problemlerinden biri ses izolasyonu. Metrekaresi on bin dolarla satılan evlerde bile teknik şartnamede ses izolasyonu ibaresi olmasına rağmen, bu konu hemen her projenin en büyük sıkıntısı. Hemen her yıl bu konuda yeni bir ürün geliştirdiği haberleri yapılıyor. Ancak tuhaftır ki, hala bana gelen maillerin azımsanamayacak bir bölümü ses izolasyonu ürünü ile ilgili. Şimdi Işıklar Yapı'nın iki yıllık bir ar-ge çalışmasının sonucu olan bir ürün geliştirilmiş. Ürünün dikkat çekici kısmı net bir ses aralığı vermesi. Ekoklinker isimli ürünün iddiası 42 desibel sesi yok ediyor olması. 

Ekokliner, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor. Elbette bu sayede sadece ses değil ısı yalıtımı da sağlanmış'oluyor. Açıkçası ısı yalıtımı konusunda zaten inşaat sektörünün dünya çapında bir yol aldığını söylemek mümkün. Ancak konu ses olunca, ne yazık ki iş değişiyordu. 


100 dairede 3 daire kazandırıyor! 


Ekoklinker'ın ısı ve ses yalıtımının yanı sıra, ince yapısı sayesinde yapılarda 1 ila 3 metrekarelik alan kazanımı sağlaması gibi iddiası var. lşıklar Yapı Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, "Bu rakam tek bir yapı için çok fazla anlam ifade etmeyebilir. Ancak çok katlı ve yüksek adetli yapılarda yüksek kar rakamlarına ulaşılıyor. Örneğin 100 dairelik bir projede ekstradan 3 daire için alan yaratılmış oluyor" diyor.


Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön