26 / 04 / 2024

İskitler'de kentsel dönüşüm hız kazandı!

İskitler'de kentsel dönüşüm hız kazandı!

Ankara İskitler'de kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan Merkezi İş Alanları projesinde 2. etap çalışmaları hızla devam ediyor. 



Ankara İskitler'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılan Merkezi İş Alanları projesinde 2. etap çalışmaları hız kazandı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Altındağ Belediyesine devredilen 2. etapta hak sahipleriyle bu ay içinde yapılacak toplantının ardından imar planı uygulamaya alınacak. 

 

İskitler'de 2003'te başlatılan Merkezi İş Alanları (MİA) projesi kapsamında eski ve metruk yapıların yıkım çalışmaları hızlandı. Kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan ve MİA 1 ve MİA 2 olarak ikiye ayrılan projenin birinci etabında hak sahipleri ile anlaşmalar yapıldı. 

 

Altındağ Belediyesi, uygulama yetkisinin devri karar ile birlikte hak sahiplerini davet ederek bir toplantı gerçekleştirdi ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı onaylı imar planı hak sahiplerine sundu. 

 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, projede çok hızlı şekilde mesafe alacaklarına inandığını belirterek, daha fazla gecikme yaşanmaması için hak sahiplerinden bir araya gelerek ortak hareket etmelerini istedi. Tiryaki, "Bu imar planı üzerinden mi devam edilsin, yoksa yeni bir imar planı mı yapılsın, sizlerin görüşlerini almak için bir araya geldik." dedi.
 


Geri Dön