29 / 03 / 2024

İslam Memiş'ten altın yatırımcısına kritik uyarı! 'Riske girmeyin'

İslam Memiş'ten altın yatırımcısına kritik uyarı! 'Riske girmeyin'

Altın ve para piyasalarının bir bileni İslam Memiş, altın ve gümüş için çarpıcı uyarılarda bulundu.



Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yatırımcılara yeni ve kritik uyarılarda bulundu.

btchaber'de kaleme aldığı yazısında, "Geçen hafta “Altın ve gümüş yatırımcısı dikkat, alım için bekleyenler acele etmemeli” uyarım vardı. Aynı uyarım geçerli!" yorumunda bulunan İslam Memiş, şunları söyledi:

"Yani, altın ve gümüş fiyatları ons bazında riskli yerlerde geziniyor. Bu aralar “Ons” bazlı düşüşler sert yaşanabilir."

Beklediğimiz seviyelerde bir değişiklik yok. xau/usd = 1.920-1.905-1.895-1.850 Hatta 1.850 dolar aşağı yönlü sarkarsa 1.835 dolar seviyesi bile test edilebilir.

Kısa vadede düşüşler, teknik düzeltmeler olarak kayıtlara geçer. Yıl içerisinde 2.350-2.500-2.650 dolar seviyelerini beklemeye devam ediyorum.

İslam Memiş ten altın yatırımcısına kritik uyarı! Riske girmeyin

Gram/TL kısmında sorun yok. Geride bıraktığımız haftada Kapalıçarşı’da 1.192 lira seviyesini gördük.
Hedef kısa vade için 1.200-1.228 lira aralığı. Yıl içerisinde 1.450-1.650 lira aralığı.

Ancak buralardan ekranlarda 1.120 lira, serbest piyasalarda 1.140 liraya gerileyebilir. Alım için fırsat kollayanlar için zaman gelmek üzere. Satış için de ihtiyaç olmaması durumunda acele edilmemeli.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön