23 / 04 / 2024

İsmail Erdem: Sancaktepe'de dönüşümde zorlama yok!

İsmail Erdem: Sancaktepe'de dönüşümde zorlama yok!

İstanbul Anadolu Yakası' nın Sancaktepe ilçesinin Belediye Başkanı İsmail Erdem kentsel dönüşüm için toplu yıkımlar yapmadıklarını belirterek, ' Sancaktepe' de dönüşümde zorlama yok ' dedi...



Sabiha Gökçen'e bağlanacak' CL Üsküdar - Çekmeköy metrosunun ikinci etabının Sancaktepe'den geçerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacağını belirten İsmail Erdem, şöyle konuştu: "Üsküdar'dan başlayan metro Ümraniye, Dudullu, Çekmeköy, Sarıgazi, şehir hastanesi ve Sultanbeyli güzergahından Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacak. Üsküdar-Madenler bölümü 2015'in temmuz ayında, Sancaktepe-Kurtköy etabı da 2018'de tamamlanacak." Askeri havaalanı kalkıyor şehir hastanesi geliyor Yeni imar planında okul, spor alanı, yeşil alan ve her türlü donatı alanlarının belirlendiğini kaydeden Erdem, şunları söyledi: "Sıfırdan 7 tane okul yaptırdık. 

5 okulun bahçesinde ilave bina yapılıyor. 8 tane ilave aile sağlık merkezi yapıldı, toplamda 20 tane çalışıyor, 3 tane de inşaatı devam ediyor. Ağız Diş Sağlığı Hastanesi açtık, Sağlık Bakanlığı işletiyor. İl Özel İdaresi 400 yataklı devlet hastanesi yaptırıyor. Samandıra'daki askeri havaalanı taşınıyor, yerine de Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi açılacak." SANCAKTEPE HIZLI DÖNÜŞÜM Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçede kentsel dönüşüm için ada bazında toplu yıkımlar olmadığını belirterek, "Dönüşüm kendiliğinden oluyor, dayatma, zorlama yok" dedi - "0 * i 11 jw •: > » »JV -s W • i v •>'/: y j *>* i»- /IS© &£Üİ * * * -î; i ,1 90. PARK AÇILDI Bu hafta 90'ıncı parkı açtıklarını belirten Erdem, şöyle dedi: "Parkların büyüklükleri 1 dönüm ile 30 dönüm arasında değişiyor. 35 bin adet ağaç diktik. Kongre merkezi dahil 7 tane kültür salonu yapılıyor. 3 tane yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı devam ediyor, yılbaşına kadar bitecek. 2 tane kapalı spor salonu, 12 bilgi evi açtık. 2 tane gençlik merkezi, 2 tane kadın meslek eğitim kursu, 1 kadın koordinasyon merkezi açtık. Sosyal yardımlaşma için aşevi 365 gün açık. Sevgi mağazamız ihtiyaç sahiplerinin, ayakkabıdan monta kadar ihtiyaçlarını karşılıyor. Büyük bir stadyum yaptık, lig maçları orada oynanıyor. 3. ligde takımımız var. Rıdvan Dilmen'in adını verdiğimiz büyük bir spor kompleksi var. 3 tane olimpik yüzme salonu, 3 tane kapalı spor salonuna erişiyoruz." ancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 2008'de Şamandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan beldelerinin birleşmesiyle oluşan Sancaktepe Belediyesi'nin 5 binlik ve 1000'lik imar planlarının 3.5 yıldan bu yana devrede olduğunu belirterek, "İmar planlarının hazır olması vatandaşı teşvik etti. İlçemizdeki eski binalar kendiliğinden ve hızlı bir şekilde dönüşüyor. Hiçbir zorlama, dayatma yok" dedi. 

İlçe nüfusunun 5 yılda 229 binden 300 bine ulaştığını belirten Erdem, şunları söyledi: "Çekmeköy, Ümraniye, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Sultanbeyli ve Şile'ye komşu bir ilçeyiz. 65 kilometrekare alanın 35 kilometrekaresi yerleşime açık, diğer yerleri ise orman alanı. 

Ancak bizde 2B çok az. 1560 parsel 2B, 1350 tane Milli Emlak parseli vardı. Şu anda satış işlemleri devam ediyor. Plansız yerimiz yok, kaçak yapı sıfır. Bizde problem yok." En fazla 6 kat İmar planına göre, Sancaktepe'de İSKİ yönetmeliğine uygun olarak, düşük yoğunluklu ve bahçeli sistemde en fazla 6 katlı yapılara izin verildiğini kaydeden Erdem, "Ancak arsalar 5 bin metrekareyi aşınca emsali aynı kalmak kaydıyla, 11-12 kat yaptırdığımız yerler var. Genele baktığınızda Sancaktepe'de kat ortalaması 4-5 kat, orta yoğunlukta bir yer" diye konuştu. 

Markalı projeler Sancaktepe'de halen 20'nin üzerinde markalı konut projesinin devam ettiğini kaydeden Erdem, şöyle konuştu: "Büyük firmaların kaliteli üretimleri vatandaşın ufkunu açıyor. Vatandaş çevresindeki yeni yapılara bakarak eski evinin yerine yenisini yapıyor. Yeni binalardaki otopak ve yeşil alanları görünce kendisi de bunu istiyor ve yapıyor. 

Asya yakasında üçüncü köprünün birinci çıkış noktasının Alemdağ, ikinci çıkış noktasının ise Paşaköy olacağını kaydeden Erdem, şu bilgileri verdi: "TEM otoyolu ile 3. köprü yolu ilçemizin sınırlarında yeralan Paşaköy'de birleşecek. 

TEM ile E5'in Kozyatağı'nda birleşmesi gibi. 

Karayolları yoğun şekilde çalışıyor. 3. köprü yapılınca trafik açısından rahata kavuşmuş ği yeni binalar yapılıyor. Vatandaşa, eski binaların yerine yenisi yapılırken avantajlarını anlatıyoruz. İmar haklarını paylaşıyoruz. Mülkiyet problemi varsa, cadde sokakta sorun varsa, çözüyoruz. Toplu konut amaçlı hiçbir yıkım sözkonusu olmadı. Böyle bir dayatma sözkonusu değil. İmar planları yenilemeye elverişli olduğu için dönüşümü birebir teşvik etti." Cadde yayalaştırıldı Sarıgazi'de 440 metre uzunluğundaki Cemal Gürsel Caddesi'ni yayalaştırdıklarını belirten Erdem, şu bilgileri aktardı: "2 bin 600 cadde ve sokağımız var, 2 bininde asfalt, altyapı, kaldırım, parke ve yol çalışması yaptık. Yenidoğan'da Mimar Sinan Bulvarı ve Samandıra'da Osman Gazi caddelerini prestij caddeleri haline getirdik. Bu hafta 23'üncü aile sağlık merkezimizin temelini attık. 

Osmangazi'de 26 bin metrekarelik bir park açıyoruz. Yeni belediye binamızın temelini attık, 4 aydır çalışıyoruz. Bir ay önce Ortadağ sosyal tesislerini açtık. Safa Tepesi'ne çok güzel bir sosyal tesis yapılıyor, 100 bin metrekare alanı var, yeşillendirme çalışmaları devam ediyor, baharda bitecek. Safranbolu Konağı tarzında, 30 bin metrekare yeşil alan içinde yaptığımız binaya gençlik merkezi açtık." 'YAŞAM STANDARDI YÜKSEK BİR İLÇE...' Anadolu yakasının cazibe merkezi olma idealiyle yola çıktıklarını belirten Başkan İsmail Erdem, şunları söyledi: "İlçemiz yaşam standartlarının zengin olduğu bir yer haline dönüşsün ve her hizmete yürüme mesafesinde ulaşılsın diye çalışıyoruz. 45 tane kamu, 8 tane özel okul var. 5 okulun inşaatı devam ediyor, sömestreden sonra eğitime başlayacak. 5 yeni okulun ihalesini yaptık. 23 aile sağlık merkezi, ağız diş sağlığı merkezi faaliyette, araştırma eğitim hastanesi bir sene içinde hizmete girecek. 

Şehir hastanesi geliyor. Kültür sanat merkezlerinde tiyatro, sinema, kongre, sempozyum, konferans ve her türlü seminer verilebilecek. Bütün bunları toplayınca yaşam standardı yüksek bir ilçe olacağız. Vatandaş, 'Şu ilçede şu hizmet var, almaya gidiyorum' demeyecek. Her türlü hizmet, sağlık, kültürel, sosyal faliyet, hastane, okul, metro, eksik kalan bir şeyimiz olmayacak." Her yeni yapılan yapı eski yapının yıkılmasını tetikliyor. Ruhsat verip yıktığımız eski yapı sayısı 800'ü aştı. Kendi içinde çok hızlı bir dönüşüm var. Hiçbir zorlama, dayatma yok, herkes kendisi yıktırıp, kendisi yaptırıyor. Mahalle içlerinde birçok eski bina yıkılıp, yerine, 4-5 katlı, mahalle kültürünün yaşatılabileceVilla imarı Paşaköy'e 0.25 imar verdiklerini ifade eden Erdem, "2 bin metrekare üzerine bir bina yapılabilecek. O da küçük küçük, yüksek kata izin yok. Paşaköy'e 15 tane de okul alanı ayırdık. Sancaktepe'nin 50-100 yıllık okul ihtiyacı olmayacak" dedi. 

olacağız. Metro zaten çağdaş ulaşım aracı."


Sancaktepe Belediyesi yeni belediye binası inşaatını hızla bitiriyor. 

Belediye Başkanı ismail Erdem, binanın doğa dostu olacağını belirtti Sancaktepe Belediyesi'nin yeni belediye binasının inşaatı hızla devam ediyor. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Doğa dostu, alışılmışın dışında yepyeni bir belediye binası inşa ettiriyoruz. Farklı mimari özellikleri olacak binada vatandaş daha hızlı ve kolay hizmet alacak. Tüm birimleri tek çatıda toplayan Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasının temeli, Milli Savunma Bakam'nın katıldığı muhteşem bir törenle atıldı" dedi. 

Erdem, Sancaktepe ilçesinin, coğrafi, siyasi ve sosyal önemini anlatarak başladığı konuşmasında, hizmet binası hakkında bilgiler verdi. Erdem, şunları söyledi: "Hizmet binamızın projesi için, Türk kültürünün önemli mimari çizgilerini taşıyan, geçmişten geleceğe miras bırakma adına bir anlayışla yola çıktık. Geleneksel Türk mimarisinin özelliklerini taşıyan binamız, Selçuklu- Osmanlı ve günümüz mimarisinin bir sentezi olacak. Altyapı, üstyapı, sağlık, ulaşım, eğitim, kültür, sanat alanında kararlı, samimi, yenilikçi ve gerçekçi adımlar attık. Çok şükür ki; hizmetlerimiz artık meyvelerini vermeye başladı. Eserlerimiz ilçemizde bir bir yükseliyor." Konferans salonu da var Abdurrahmangazi Mahallesi Sevenler caddesi üzerinde inşa edilecek olan yeni belediye binası 30 bin metrekare kapalı alan, 70 bin metrekare yeşil alandan oluşuyor. Tüm birim müdürlüklerinin aynı çatı altında toplanmasıyla vatandaşa daha kolay, daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet verilmesi amaçlanıyor. Bina içinde toplam 600 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. 

Dört mevsim spor Bir ilçenin en büyük ihtiyaçlarından birinin de, kapalı spor salonları olduğunu belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Yaz aylarında açık havada spor karşılaşmaları ve çeşitli etkinlikler yapılırken kış aylarında meydana gelen yağışlardan dolayı mutlaka kapalı bir alana ihtiyaç duyuluyor" dedi. Erdem, şunları söyledi: "Veysel Karani & Akpınar Kapalı Spor Salonu'nun inşaatı tamamlandığında voleybol, basketbol, hentbol, güreş ve daha birçok spor müsabakası rahatlıkla yapılabilecek. Bunun yanında büyük katılımlı; konser, konferans ve çeşitli amaçlarla yapılacak kapalı salon toplantıları için artık ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları salon arayışına girmeyecekler. İstanbul'un her yerinden çeşitli etkinlikler için salonumuz büyük rağbet görecektir. Sancaktepe Belediyesi tüm yatırımlarını aynı zamanda bütün İstanbul için yapmaktadır." SPORA DESTEK Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, spora büyük önem ve destek verdiklerini belirterek, Eyüp Sultan Spor Kompleksi'nin inşaatının devam ettiğini söyledi. Erdem, şöyle konuştu: "Eyüp Sultan Kapalı Spor Salonu, Sancaktepe'de spor karşılaşmaları, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yaşatılması için gösterdiğimiz hassasiyetin bir gereği olarak hizmet verecek. Çok önem verdiğimiz ve bizleri şimdiden heyecanlandıran önemli projelerimizden biri. Proje tamamlandığında spor müsabakaları ve büyük katılımlı toplantılar bu mekanda rahatlıkla yapılabilecek. Tribünler de son derece konforlu ve rahat olacak. Bu tesis ile güzide ilçemiz Sancaktepe, ulusal ve uluslar arası birçok müsabaka ve toplantıya da ev sahipliği yapacak." Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 5 bin metrekarelik Abdurrahmangazi Kültür Merkezi'nin temelini attıklarını söyledi. 

Erdem, "Kültür ve sanata verdiğimiz önemin bir gereği olarak önemli bir yatırımı bölgeye kazandırdık. Toplam 5 bin metrekarelik büyük bir alana kurulan Abdurrahman Gazi Kültür ve Sanat Merkezi'nin temelini attık" dedi. Erdem, şu bilgileri verdi: Selçuklu mimarisi izi "Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan kültür ve sanat merkezimiz açıldığında İstanbul kültür tarihi için de büyük bir kazanım olacak. Abdurrahman Gazi Kültür ve Sanat Merkezi dikdörtgen bir bina şeklinde inşa edilecek ve içinde avlu bulunacak. Merkezin içinde büyük bir kütüphane ve sahaflar çarşısı da yer alacak. Toplam 5 bin metrekare alanı kaplayacak merkezin iç bölümü bin 500 metrekare olacak." İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yatırımları kapsamında projelendirilen Sancaktepe Safa Tepesi Tesis ve Mesire Alanı, 100 dönümlük dev alanı, essiz İstanbul nik alanlarıyla, yeşilliğiyle İstanbul'a yeni bir mekan kazandıracak. 360 derece manzarası ile burada İstanbul'u izlemek büyük bir heyecan olacak. 

manzarası ve tabi güzellikleri ile İstanbulluların yeni gözde mekanı olacak. Safa Tepesi Sosyal Tesis ve Mesire Alanı; eğlence mekanlarıyla, pikKongre Merkezi'nin temeli atıldı İstanbul'un büyük kongre merkezlerine ihtiyacı olduğunu kaydeden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Artık ulusal ve uluslararası toplantılara yoğun bir şekilde ev sahipliği yapan İstanbul'da, ülkemizin kentsel imajını yükseltecek kongre merkezleri boy göstermeli" dedi. 

Erdem, şöyle konuştu: "Bu noktadan hareket eden Sancaktepe Belediyesi, Abdurrahman Gazi Kongre Merkezi'nin temelini atarak önemli bir boşluğu doldurdu. 

Tamamlandığında Sancaktepe de artık büyük organizasyonlara hazır olacak. Ayrıca evlenen çiftlerimizin en mutlu günlerinde kendilerinin ve yakınlarının sıkıntı yaşamadan nikah programı yapabilecekleri geniş salonlarımız da ilçemizin hizmetinde olacak." Araştırma Hastanesi hizmete giriyor Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, uzun yıllardır büyük ihtiyaç olan Devlet Hastanesi'nin, yakında hizmete gireceğini söyledi. Erdem, şu bilgileri verdi: "Yeni hastanemiz Sancaktepelilerin beklentilerine uygun kapasite ve donanımda olacak. 40 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek 400 yatak kapasiteli hastane bünyesinde, profesörler, doçentler ve uzman doktorlar hizmet verecek. 

Tıp alanındaki birikimin paylaşılıp geliştirileceği eğitim ve araştırma hastanesi, yalnız Sancaktepe'nin değil, çevre bölgelerin de ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede, uluslararası standartlarda bir hastane olacak." Yenidoğan'a kü ür kompleksi Yenidoğan Kültür Kompleksi inşaatı hızla devam ediyor. Kültür kompleksi içerisinde, 650 kişilik çok amaçlı konferans salonu, çift katlı otopark olacak. 

İgdaş, Ayedaş, İski veznelerinin de hizmet vereceği kompleksin içerisine ayrıca Bilgi Evi yapılarak, öğrencilere eğitim verilmesi planlanıyor. 


Milliyet


Geri Dön