20 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Dokuzlu: TOKİ sanayi siteleri faydalı olacak!

İsmail Hakkı Dokuzlu: TOKİ sanayi siteleri faydalı olacak!

Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, `Esnaf Paketi'ni değerlendirdi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Değişim, Dönüşüm ve Destek Paketi"ni değerlendiren Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, açıklanan pakette vergi muafiyetinin esnafa büyük bir yarar sağlayacağını söyledi. Dokuzlu, esnaf ve sanatkara destek vermek için hazırlanan pakette en önemli maddenin vergi ve istihdam yükünün azaltılması belirtti.

PİYASA CANLANDIRILMALI
Dokuzlu, "Esnafı bilgilendirmek,  TOKİ  vasıtasıyla küçük sanayi siteleri inşa edip, aynı sektörde esnafları bir araya getirmek, kümeleştirmek doğru bir yaklaşım. Esnafın kullanacağı kredi limitini yükseltilmesi de olumlu. Fakat sadece kredi vermekle bu iş olmaz. Esnafın iş yapması için talebin artması gerekiyor. Yani sadece kredi faizlerini düşürmek veya kredi vermek çözüm değil" dedi.
Devletten beklentilerinin piyasaların bir an önce canlanması için girişimlerde bulunması olduğuna da söyleyen Dokuzlu, Değişime ayak uyduranlar ayakta kalacaktır aksi halden yok olup giderler. Zaten esnaf büyük alış veriş merkezleri yüzünde ivme kaybetti. Bu tür destekler esnafa yarar sağlayacak" diye konuştu.
Erdal Karakavukoğlu / Yeni Asır


Geri Dön