29 / 03 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm şart!

İsmail Hakkı Edebali: Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm şart!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali Bursa'ya gelenlerin ilk durağının Yıldırım olduğunu ve bu yoğun göçün bir sonucu olan çarpık yapılaşmanın ilçede bu çok sorunu beraberinde gerildiğini söyledi.



Bursa'ya gelenlerin ilk durağının Yıldırım olduğunu ve bu yoğun göçün bir sonucu olan çarpık yapılaşmanın ilçede bu çok sorunu beraberinde gerildiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali "Sorunların nedeni Yıldırım'da uzun yıllar boyunca devam eden plansız yapılaşmadır. Kurtulmanın tek yolu kentsel dönüşümdür dedi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki çarpık yapılaşma sonı nu bulunduğuna dikkat çekerek, kentsel dönüşümün, zorunluluk olduğunu söyledi. 


ORTAK AKIL ÖNEMLİ 

Edebali, "Yönetim anlayışımızda sürekli 'Ortak akıl'ın altını çiziyoruz. Kentsel dönüşüm planlanan bölgelerde öncelikle mahalle sakinlerimizle bir araya gelerek, kentsel dönüşümün ge rekliliğini ve nasıl yapılacağını anlatacağız. Önce insanlar ikna olacak soma yeni Yıldırım inşa edilecek" diye konuştu. 

İlk olarak 3'üncü derece sit alanı olan Şirinevler Mahallesi'nin bu statüden çıkarılacağım söyleyen Edebali, bölgede plansız şekilde yükselen çarpık ve kaçak yapılar yıkılarak yeni bir kent oluşturulacağını kaydetti. Değirmenönu ve Karapınar Mahalleleri'ne de yeni planlar hazırlandığın belirten Yıldırım Belediye Başkanı Edebali. "Bu iki mahallede şehir düzenine geçiyoruz. Artık bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız makus talihlerini yenecekler. Yeni planlar hazırladığımız bu iki mahallede şuyulandıırma çalışması yapıp, modern konutlar inşa edeceğiz" dedi. 


RIZASIZ OLMAZ 

Kentsel dönüşümde olmazsa olmazlarının, dönüşümün sosyal boyutu olduğunun da altını çizen Edebali. kentsel dönüşüme uğrayacak bölgede yaşayanların en az yüzde 60'ının rızasının gerektiğinin de altını çizerek, "Vatandaş ikna edilmeden hiç bir proje hayata geçmez. Mevlana Mahallesindeki konutların sosyal boyutu olmadığı için başarılı olmadı. Biz halkın ikna olmadığı bir projeyi hayata geçirmeveceğiz" dedi. Edebali. Yıldırım'ı baştan başa inşa edecek büyük kentsel dönüşüm projesini, vatandaşla birlikte yürüteceklerini söyledi. Yeni yapıların nasıl olacağını da açıklayan Edebali. "Bitişik değil, ayrık nizam yapacağız. Yıldırım'da sosyal donatı alanları olan yepyeni bir mimari anlayışla modern konutlar üreteceğiz. Bunu da vatandaşla birlikte yapacağız" şeklinde konuştu. 


Hürriyet Bursa


Geri Dön