25 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali Bursa'nın dönüşüm projeleri anlattı!

İsmail Hakkı Edebali Bursa'nın dönüşüm projeleri anlattı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa'nın Yavuzselim Mahallesi sakinleriyle buluşmasında kentsel dönüşüm çalışmaları ve detayları hakkında açıklamalar yaptı. 




Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle kentsel dönüşüm konusunun üzerinde duran  İsmail Hakkı Edebali, vatandaşların merak ettiği tüm soruları yanıtladı. 

 

Başkan Edebali, dönüşümün Yıldırım için bir seçenek değil zorunluluk olduğunu söylerek ilçenin yüzde 33'lük kısmının kentsel dönüşüm kapsamına alındığını söyledi. 

 

Başkan Edebali, “Ankara Yolu’nun altında yer alan Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Ulus, Hacivat ve Mevlana mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz imar revizyonu ile yeni yapılaşmayla birlikte; 48 bin 739 metrekare olan eğitim alanı 129 bin 420 metrekareye, bin 399 metrekare olan sağlık alanı 17 bin metrekareye, 89 bin metrekare olan yeşil alan 367 bin metrekareye, 17 bin metrekare olan sosyal tesis alanı 41 bin metrekareye ve 25 bin 200 olan ibadethane alanı ise 39 bin 700 metrekareye çıkacak. Böylece eğitim alanlarımız yüzde 165, sağlık alanlarımız yüzde 1115, yeşil alan miktarımız yüzde 312 artmış olacak. Bu doğrultuda da bölge Bursa’nın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelirken insanlarımızın yaşam kalitesi de aynı oranda artacak” diye konuştu.

 

Bursa’nın deprem kuşağında olduğunu da konuşmasında vurgulayan  Edebali, “Maalesef yapı stokumuzun büyük bir bölümü depreme dayanıksız. Bundan dolayı zaman kaybetme lüksümüz yok. Bir an önce bu sağlıksız yapılaşmanın yerine güvenli ve kaliteli yaşam alanları oluşturmalıyız. İnsanlarımızın en temel hakkı olan hayat hakkının sağlanması için bunu gerçekleştirmek zorundayız. Dönüşüm gerçekleştirdiğimiz alanlarda da jet-grout sistemi ile depreme dayanıklı binalar oluşturuyoruz. Bursa’nın depremselliği göz önüne alındığında kentsel dönüşüm Yıldırım için olmazsa olmaz. İlçemizde zemin emniyet gerilmeleri var. Aynı zamanda yer altı su seviyesi de yüzeye yakın. Olası bir deprem anında yeraltı sularının yüzeye doğru hareketleniyor. Bundan dolayı bina inşa etmeden önce zeminin ıslah edilmesi şart. Son 20 yıldır bu çalışmalar jet-grout yöntemiyle yapılıyor. Biz de bu yöntemle 14 metre derine inerek zemine su ve çimento karışımı enjekte ediyoruz”  dedi. 


Geri Dön