17 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Edebali Yıldırım'daki projeleri anlattı!

İsmail Hakkı Edebali Yıldırım'daki projeleri anlattı!

Yıldırım Belediyesi’nin hazırladığı ve 700 bin nüfuslu ilçenin tamamına yakınını kapsayacak kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin kanayan yarası haline gelen çarpık yapılaşma yerini modern konutlara bırakacak.



Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Yıldırım’da değişim rüzgârı esiyor.Yıldırım Belediyesi’nin hazırladığı ve 700 bin nüfuslu ilçenin tamamına yakınını kapsayacak kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin kanayan yarası haline gelen çarpık yapılaşma yerini modern konutlara bırakacak. İlçeye kazandırılan mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ile de dönüşümün sosyal boyutu destekleniyor. Kentsel dönüşümün öncü yapıları olacak Yıldırım spor Kompleksi, Sular Vadisi, Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, bölgeyi Bursa’nın cazibe merkezi haline getirecek.


En büyük projesinin Yıldırım’ı Bursa’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirecek kapsamlı bir kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Teferrüç, Piremir, Yediselviler, Sıracevizler, Vatan, Beyazıt, 152 Evler, Ortabağlar, Güllük, Mimarsinan, Esenevler, Yiğitler, Şükraniye, Ertuğrulgazi, Kaplıkaya, Değirmenönü, Karapınar, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinde kentsel dönüşüm alanlarının belirlendiğini aktardı.


Şirinevler Mahallesi’nin ekim ayında sit alanı statüsünden çıkarılarak bölgedeki çarpık yapıların yıkılacağını ve bölgede yeni bir kent oluşturulacağını söyleyen Başkan Edebali, “Değirmenönü ve Karapınar mahallelerine de yeni planlar hazırlandı. Bu iki mahallede şehir düzenine geçiyoruz. Artık bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız makûs talihlerini yenecekler. Yeni planlar hazırladığımız bu iki mahallede şuyulandırma çalışması yapıp, modern konutlar inşa edeceğiz" dedi.


‘VATANDAŞLA BİRLİKTE YAPACAĞIZ’

Kentsel dönüşümün sadece binaların yenilenmesi olmadığının altını çizen Başkan Edebali, ‘sosyal dönüşüm’e de vurgu yaparak, “Kentsel dönüşüm kapsamına dahil edilen bölgelerde çalışmalarımıza vatandaşlarımızın en az yüzde 60’nın olurunu alacağız. Vatandaşın desteği olmayan bir projenin başarıya ulaşması söz konusu olmaz. Önce insanlarımızın desteğini alacağız. Bunun sağlanmadığı hiç bir proje hayata geçmeyecek. Vatandaşın olurunu aldıktan sonra başlayacağımız yeni yapılanmada bitişik değil, ayrık nizam yapacağız. Yıldırım’da sosyal donatı alanları olan yepyeni bir mimari anlayışla, sakinlerine huzur ve güven veren, onları mutlu eden bir şehir inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE’DE BİR İLK: SULAR VADİSİ

Bursa’nın en büyük büyük yatırımlarından birisi olacak ve 35 hektarlık alan üzerine inşa edilecek Sular Vadisi ve Doğa Parkı’nın Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getireceğini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Proje için büyük ölçüde kamulaştırma yapılarak bu bölgelerimiz beton yığını görüntüsünden kurtarılacak. İlçemize sadece altı mahallemizin sakinlerinin değil bütün Bursalıların yararlanacağı bir dev bir park kazandıracağız” diye konuştu.


Spor şehri Yıldırım hedefi doğrultusunda önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bu konuda da büyük bir müjde verdi.


Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait olan  Ankara  Yolu’na cepheli 34 dönümlük araziye dev spor kompleksi yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan beklenen bütçenin onaylandığını kaydeden Başkan Edebali, “Kısa sürede ihaleye çıkacağız. Bünyesinde 5 bin kişilik spor salonu, jimnastik salonları, çim sahalar, spor lisesi ve yüzme havuzları barındıracak olan Yıldırım Spor Kompleksi, sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin en büyük spor kompleksi olacak. Bunun için ihale bedelini yüzde 20 artırdık.” dedi.


MOLLA YEGAN KÜLTÜR MERKEZİ

Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan’ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet’in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa edilecek. Bölgede 117 bağımsız bölüm ve 20 binanın kamulaştırıldı. Bin kişilik olacak kültür merkezinin çevresinde kütüphane, müze, galeri ve fuayelerde geleneksel el sanatları çalışma atölyeleri yapılacak.


TARİHİ OSMANLI ÇARŞISI

Yıldırım Belediyesi Değirmenlikızık’a da Osmanlı Çarşısı inşa edecek. İlçedeki tarihi aks üzerinde kalan bu bölgede yapılacak Osmanlı Çarşısı, hem bölgeye, hem de tarihi aksa katma değer sağlayacak. Bu projeye büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Edebali “Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da Yıldırım’daki tarihi aks ülkemize bir örnek oluşturacak. Hem tarihi aksımız değer kazanacak, hem de bölgenin cazibesi artacak. Yıldırım her şeyi ile değişecek. Bizler bunun için yola çıktık. Artık, bir kenarda kalmış değil, ticari ve kültürel merkezleri ile cazibe merkezi olmuş bir Yıldırım olacak” dedi.


Milliyet


Geri Dön