18 / 04 / 2024

İsmail Hakkı Uğurlu, 3 gayrimenkul şirketi kurdu

İsmail Hakkı Uğurlu, 3 gayrimenkul şirketi kurdu

Ataköy 9. Kısım'da bulunan Atrium Alışveriş Merkezi'nin yüzde 51'lik hissesini satan İsmail Hakkı Uğurlu, 3 yeni şirket kurdu



Ataköy 9. Kısım'da bulunan Atrium Alışveriş Merkezi'nin yüzde 51'lik hissesini satan İsmail Hakkı Uğurlu, 3 yeni şirket kurdu. Bu girişimiyle kendinden beklenen adımı atan Uğurlu, Botim Gayrimenkul, Uğurlu Gayrimenkul ve Tay Gayrimenkul isimli şirketlerle, küresel kriz nedeniyle ertelediği yatırımlarını hayata geçirecek. Uğurlu, Atrium'daki hisselerini satışa çıkarırken de asıl amacının gayrimenkuldeki yeni planlarını hayata geçirmek olduğunu açıklamıştı.

Botim Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. 3 milyon 976 bin 455 TL,  Uğurlu Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. 3 milyon 976 bin 455 TL sermaye ile kurulurken, Tay Gayrimenkul Geliştirme Mağazacılık'ın kuruluş sermayesi ise 3 milyon 967 bin 455 TL olarak ifade edildi. 6 Ocak'ta kurulan şirketlerin genel merkezi ise Karaköy olacak.

Yönetiminde kimler var?
Botim'in yönetim kurulu başkanlığında İsmail Hakkı Uğurlu, başkan vekilliğinde Arif Uğurlu görev alıyor. Tay Gayrimenkul'ün yönetiminde Altay Uğurlu, Kutay Uğurlu ve Mübeccel Hilal Uğurlu görev yürütürken,  Uğurlu Gayrimenkul'ün yönetim kurulu başkanlığına Kemal Uğurlu, başkan yardımcılığına Necip Oral Uğurlu seçildi.

Faaliyet alanları ne olacak?
Edinilen bilgilere göre her 3 şirketin de faaliyet alanları şöyle olacak: İşletmecilik ilkelerine uygun işyerlerini, yani iş merkezi, alışveriş merkezi, otel, motel, tatil köyü, sergi salonu ve güzellik salonu, her çeşit mal satan mağaza, lokanta, pastane kafeterya ve dükkanı işletmek  ve harici ticaretini yapmak. Amacını gerçekleştirmek için mevcut gayrimenkulleri üzerinde, gerekli tasarruflarda bulunmak, iş konusuna uygun gayrimenkul almak.

Seda Tabak/Milliyet


Geri Dön