18 / 04 / 2024

İsmailov teminat sundu Mardan Palace’ın satışı durdu!

İsmailov teminat sundu Mardan Palace’ın satışı durdu!

Antalya’daki süper lüks Mardan Palace otelinin icradan satışı son anda durduruldu. İsmailov, İcra Müdürlüğü’ne 100 milyon dolarlık borç ödeme taahhüdünde bulununca otelin satışı iptal edildi.



Otelin sahibi, Azeri asıllı Telman İsmailov, İcra Müdürlüğü’ne 100 milyon dolarlık borç ödeme taahhüdünde bulununca otelin satışı iptal edildi. Otel için 650 milyon TL, otel bünyesindeki villalar içinse 69 milyon 750 bin TL değer tespit etmişti.



Oteli icra yoluyla satışa çıkartan Halkbank’ın bu borç taahhüdü ile alacağını garanti altına almış olacağı ifade edildi.


Antalya’nın Kundu bölgesinde 1.5 milyar dolara mal edilen ve 2010 yılında ‘Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010’da ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilen Mardan Palace, Antalya 4’üncü İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılmıştı.


Altın kaplama


Yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace Oteli, 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul’un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. İstanbul Boğazı şeklindeki havuzda, Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy ve Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Havuzun tam ortasında, Kızkulesi yer alıyor.


23 Mayıs 2009’da hizmete açılan otel, İstanbul Boğazı şeklinde tasarlandı. Otelde kalanların ulaşımı, 16 bin metrekarelik açık yüzme havuzlarının etrafındaki su yolunda ‘Sultan Gondolları’ ile sağlanıyor.


Borç miktarı


İcra dosyasında firmanın toplamda 584 milyon TL’yi bulan ipotek ve borçları şöyle sıralandı:

“Türkiye Halk Bankası’na 100 milyon dolar ve 50 milyon TL’lik ipotek. Türkiye Garanti Bankası’na 15 milyon dolar, 35 milyon dolar, 26 milyon dolar ve 40 milyon TL’lik ipotekler. Asya İnşaat’a 3 milyon TL, Kozyatağı Vergi Dairesi’ne 2.9 milyon TL, SGK’ya 13.6 milyon TL, 1.1 milyon TL ve 16.6 milyon TL.”


Milliyet





Geri Dön