25 / 04 / 2024

İSMEK’te kayıtlar devam ediyor!

İSMEK’te kayıtlar devam ediyor!

Bu yıl 233 kurs merkezinde, 250 branşta ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verecek olan ve 17 yılda 1 milyon 600 bini aşkın İstanbulluya eğitim veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK’te 2013-2014 eğitim dönemi kayıtları başladı...



Bu yıl 233 kurs merkezinde, 250 branşta ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verecek olan İSMEK’ten eğitim almak isteyenlerin geç kalmaması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK’te yeni eğitim dönemi heyecanı başladı. İstanbul genelindeki tüm kurs merkezlerinde kayıt için kapılarını 5 Eylül 2013 Perşembe günü açan ve yoğun ilgi gören İSMEK’te kayıtlar, büyük bir hızla devam ediyor.


İstanbullulara 28 ana alanda 250 branşta eğitim veren İSMEK’te, herkes ilgisine göre bir eğitim bulabiliyor. Her yıl bünyesine yeni eğitimler katan İSMEK bu yıl, çocuk beslenmesi, arı yetiştiriciliği, jel mum yapımı, balaban (duduk), çikolata yapımı ve sunumu, Osmanlıca paleografyası, illüstrasyon, çocuk giysileri dikiminin de aralarında olduğu pek çok yeni branşta eğitim vermeye başladı.


İllüstrasyon eğitimi de var cup cake yapımı eğitimi de


Verdiği eğitimlerle kursiyerlerini meslek sahibi yapan İSMEK, kursiyerlerinin istihdam edilebilirliklerini yükselterek sektörlere eleman yetiştiriyor. Moda sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan çanta ve ayakkabı tasarımı, artistik çizim ve drapaj, trikotaj eğitimleri, gün geçtikçe yıldızı parlayan yiyecek içecek hizmetleri sektöründen pizzacı, yaş pasta yapımı, aşçı yardımcısı eğitimleri, İSMEK’in meslek eğitimlerinden sadece bir kaçı. Artık yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilişim teknolojileri de İSMEK eğitimleri arasında önemli bir yer tutuyor. Bilişim sektöründe güncel gelişim ve ihtiyaçları dikkate alarak branşlarına yenilerini ekleyen İSMEK, 3D Max, illüstrasyon, grafik desen çizimi eğitimleri ile de dikkat çekiyor.


Bir yenilik de kısa süreli öÖzel eğitimler


Bu yıl hobi edinmek isteyip de çalışma hayatından vakit bulamayanlar da İSMEK’te aradığını bulacak. Alanında uzman kişilerin vereceği İSMEK’in kısa süreli eğitimleri oldukça ilgi çekici. Gelişen pastacılık sektörü ile birlikte hayatımıza giren “Şeker hamuru nasıl yapılır ve şeker hamuruyla nasıl süslemeler yapılır?” gibi sorular “Şeker Hamuru Yapımı ve Süsleme Teknikleri” isimli 8 saatlik eğitimle cevap bulacak. 4 saatlik eğitimle verilen “Çikolata Yapımı ve Sunumu”, “Makaron Yapım Teknikleri ve Sunumu”, “Cup cake-muffin yapımı” ile 8 saatlik bir program olan “Kurabiye Hamuru Yapım Teknikleri” de İSMEK’in kısa süreli eğitimleri arasında.


İSMEK eğitimleri 28 ana alan Altında toplanıyor


İSMEK’te eğitimi verilen 28 ana alan ise şöyle sıralanıyor: Ahşap Teknolojisi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Bahçecilik, Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları Teknolojisi, Gazetecilik, Giyim Üretim Teknolojileri, Grafik ve Fotoğraf,  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Hukuk, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Kuyumculuk Teknolojisi, Matbaa, Muhasebe ve Finansman, Müzik ve Gösteri Sanatları, Pazarlama ve Parekende, Radyo- Televizyon, Sağlık, Sanat ve Tasarım, Seramik ve Cam, Spor, Yabancı Diller ve Yiyecek İçecek Hizmetleri.


İSMEK’e kayıt İçin kimlik fotokopisi yeterli


233 kurs merkezinden birine sadece bir kimlik fotokopisiyle gidenlerin kayıt olabildiği İSMEK’te,  spor branşlarında eğitim almak isteyenlerden ise yasal zorunluluk gereği, spor yapmalarına engel olmadığını bildiren sağlık raporu isteniyor. Kursiyer adayları, eğitimi verilen branşlarla ilgili detaylı bilgiyi, kurs merkezlerindeki yetkililerin yanı sıra, İSMEK’in www.ismek.org adresli internet sitesinden edinebiliyor. İSMEK’te eğitimi verilecek branşlara ilişkin detaylı bilgilere yine internet sitesinde yer alan ve kurs merkezlerinden kitapçık olarak edinilebilen branş rehberinden de  ulaşılabiliyor. Ayrıca İSMEK ile ilgili en güncel bilgi ve haberlere İSMEK’in kurumsal Facebook sayfası olan https://www.facebook.com/ismek.org’dan da ulaşılabiliyor. İSMEK’ten eğitim almak isteyenlerin, bazı branşlarda kontenjanların ilk günden dolması nedeniyle kayıt yaptırmakta geç kalmamaları gerekiyor.


İSMEK mobil uygulamalarıyla kendinize en yakın kurs merkezini bulun


İSMEK tarafından üretilen mobil uygulamalarla cep telefonları ve tablet bilgisayarlarından İSMEK’e her an her yerden ulaşabilecek. Apple Store ve Google Play’dan ücretsiz indirilebilen söz konusu uygulamalar sayesinde İSMEK’e  kaydolmak isteyen İstanbullular; kendilerine en yakın kurs merkezlerine, eğitimi verilen branşlar ve içeriklerine en güncel halleriyle erişebilecekler. Kursiyer adayları ayrıca, mobil teknolojinin getirdiği avantajlar sayesinde kaydolmak istedikleri kurs merkezine ait yol tarifi hizmetini de İSMEK mobil uygulama sayesinde alabilecekler. Böylece konumlarını bildirerek en yakındaki kurs merkezine yönlendirilecekler.


İBB


Geri Dön