25 / 04 / 2024

İSPARK 810 tekne kapasiteli yeni parklar yapıyor!

İSPARK 810 tekne kapasiteli yeni parklar yapıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe'de 50 milyon liralık yatırımla 810 teknenin bağlanabileceği Tekne Parkları tamamlayacak. İSPARK, deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayarak sektörün ihtiyaçlarını karşılıy



İSPARK, dört noktada Tekne Parkları hizmete açmak için çalışmalara başladı. 

İstinye (180) ve Tarabya'da (208) hizmete açılan 388 kapasiteli tekne parkların ardından çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiren İSPARK, Marmara ve Karadeniz kıyılarında yeni projeleri hayata geçirecek. 

İSPARK, Bebek, Kuruçeşme Beykoz ve Paşabahçe koylarında tekne bağlama alanı oluşturmak için yürüttüğü fizibilite çalışmalarını tamamladı. İmar tadilat sürecinin ardında yakın zamanda başlanacak çalışma 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. Bebek 250, Kuruçeşme 85, Beykoz 310, Paşabahçe 165 kapasiteli Tekne Parklar 50 milyon TL mal olacak. 

İlk etapta dört noktada yaklaşık bin tekne ve yat bağlama kapasitesiyle hizmete açılacak tekne parkların ardından Çubuklu, Kanlıca, Anadolu Hisarı, Çengelköy ve Arnavutköy'de Tekne Parklar'm yapımına başlanacak. Bu koylarında hizmete girmesiyle 5 bin dolayında tekne ve yatın bağlanmasına imkan sağlanacak. 

İstinye ve Tarabya'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının ortak çalışmasıyla deniz içerisindeki zararlı atıklar temizlenerek sahillerdeki kirlilik ortadan kaldırıldı. Sahil bandı yeniden düzenlenerek daha açık ve yürümeye elverişli hale getirildi. 

Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayacak modern ve teknolojik Tekne Parklar özellikle güney sahillerine demirleyen yat ve teknelerin parklası için alternatif bir yer olacak.


Milliyet Ek


Geri Dön