05 / 05 / 2024

Isparta Atabey Belediyesi'nin malları satışa çıkarıldı

Isparta Atabey Belediyesi'nin malları satışa çıkarıldı

Isparta'nın Atabey ilçesi belediye başkanı Ali Bal, belediyenin tüm gayrimenkullerini satışa çıkardıklarını söyledi



Ali Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, İller Bankasından gelen 30 bin lirayla belediyeyi yönetmeye çalıştıklarını, oysa sadece 60 çalışanın ayda 120 bin lira gideri bulunduğunu belirtti.

Büyük çıkmazda olduklarını söyleyen Bal, çareyi mülkleri satmakta bulduklarını kaydetti.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'yle güncellenen nüfus verilerinin belediyeleri olumsuz etkilediğini bildiren Bal, nüfusu düşen belediyelerin paylarında da düşüş yaşandığını ifade etti.

29 Mart seçimlerinden önce 9 bin 703 nüfusa göre İller Bankasından pay aldıklarını söyleyen Bal, seçimlerden sonra nüfusun 4 bin 400'e düştüğünü, bununla birlikte İller Bankası payının da azaldığını söyledi.

Kaynak bulmakta zorlandıklarını, bu nedenle ya personel çıkarmayı ya da tüm mallarını satmayı düşündüklerini ve satış yolunu seçtiklerini söyleyen Bal, "Belediyemizin mülkünde ne varsa satıyoruz. Otel, lokanta, ev, iş yeri, hepsini satışa çıkacağız. Pazartesi günü açık artırmayla satış yapılacak. Yaklaşık 2 milyon lira gelir bekliyoruz" diye konuştu.

Satışa çıkardıkları mülkler arasında 60 yataklı 3 katlı otel de bulunduğunu belirten Bal, 700 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılacak otel için 21 bin TL teminat istediklerini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön