25 / 04 / 2024

Isparta Barla'nın imar planına itiraz!

Isparta Barla'nın imar planına itiraz!

Bediüzzaman Said Nursi’nin bir süre hayatını sürdürdüğü Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Barla köyünde yapılacak Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında hazırlanan revize imar planına köy nüfusunun dörtte biri itiraz etti.



İl Genel Meclis üyesi ve MHP grup sözcüsü Kerem Araz planlama yapılırken vatandaşın konuya dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekerek “ben yaptım oldu diyerek bu iş olmaz. Biz bu imar düzenlemesine karşı değiliz. Zaten meclisten oy birliği ile çıktı. Ama burada halka bilgi vermeden yapılan her türlü değişiklik halka rağmen yapılmış olur. Yanlış olur çocuk sakat doğar” şeklinde konuştu.


BİN 289 NÜFUSLU YERDE 303 İTİRAZ

Barla’nın nüfusunun bin 289 olduğunu belirten Araz, “300’den fazla itiraz demek halkın 4’te biri bu düzenlemelere karşı demektir. Vatandaş evinin bulunduğu alanın yeşil alanda kalması yada evinin yarısının yol güzergahın da görünmesi gibi haklı nedenlerle karşı çıkmış. Tabi haklı gerekçelerle itiraz edenlerin itirazları ele alınarak düzeltilecek ve yeniden askıya çıkacak. Bunun yanında birde kısmen kabul edilmiştir gibi ifade kullanılanlar var. Kısmen kabulün ne anlama geldiğini ben anlayamadım” diye konuştu.


BARLA PLANINI DESTEKLİYORUZ FAKAT

Barla için hazırlanan Kırsal Kalkınma Planını MHP grubu olarak desteklediklerini hatırlatan Kerem Araz, “Barla için hazırlanan Kırsal Kalkınma Eylem Planı eksiklikleri olmasına doğru ve Barla’nın kalkınmasına katkı yapacak bir plan. Bu nedenle bizde destekliyoruz. Ama halkı içine katmadan Barla’yı turizm merkezi yapamayız. Burada bir organizasyon eksikliği bariz olarak görünüyor” ifadelerini kullandı.


BİZDE YAPTIK AMA İKNA İLE

Daha önce kendisinin de İslamköy’de üniversitenin kampus sahası ile ilgili planlama çalışması yaptığını belirten Araz “biz planlamayı yaparken İslamköy’de vatandaşın katılımı ile birkaç toplantı yaptık ve vatandaşa anlattık. Yapılan projeye sadece beş itiraz geldi. Burada ise 300’den fazla itiraz var. Bu vatandaşlar yeniden askıya çıkacak planı kabul etmezlerde dava açma yoluna giderse süreç daha da uzayacak” diye konuştu.


Milliyet 




Bu haber Isparta Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Barla'nın inanç turizmi kapsamında yeniden inşa edilmesi için yapılan imar revizyonu İl Genel Meclisi'nden geçti. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, "Barla kademe kademe yeniden inşa edilecek. Karmaşalığa mahal vermeksizin kademe kademe yapılacak" dedi. Bolat, "Barla'da yapılacak yeni yatırımlar doğrultusunda orada yeni oluşacak olan yapılar, inanç turizmi kapsamında yapılması gereken yatırımların daha düzenli olarak yapılabilmesi adına bir imar planı uygulaması yapıldı. Daha önce Barla'da yaşayan vatandaşlarımızın itirazları vardı. İtirazları değerlendirildi. Bütün vatandaşlarımızın en azami ölçüde zarar görmeyecek şekilde yeniden planlanması ve düzenlenmesi dikkate alınarak yapıldı. Barla İmar Planı 5 etapta meclisimize geldi. Barla kademe kademe yeniden inşa edilecek. Neden 5 etap? Karmaşalığa mahal vermeksizin kademe kademe yapılacak. Barla yeniden inanç turizmi kapsamında yeni yüzüne kavuşacak" dedi. 

Barla'nın inanç turizmi kapsamında yeniden inşa edilmesi için yapılan imar revizyonu İl Genel Meclisi'nden geçti. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, "Barla kademe kademe yeniden inşa edilecek. Karmaşalığa mahal vermeksizin kademe kademe yapılacak. Barla yeniden inanç turizmi kapsamında yeni yüzüne kavuşacak" dedi. İl Genel Meclisi, Barla İmar Revizyonu Planı'na onay verdi. Konuyla ilgili bilgi veren Ali Bolat, Barla'nın inanç turizmi kapsamında yeniden inşa edileceğini belirtti. Ali Bolat yatırımların daha güzel yapılması için yapılması gereken bu çalışmalarda konunun 5 etapta meclis gündemine alındığını bildirdi. Barla imar revizyonuna meclisin onay verdiğine dikkat çeken Ali Bolat, artık yeni haliyle imar çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Bolat, "Yapılan itirazların hepsi meclisin kanaatini de alınarak. Barla imar revizyon planı kabul edilmiş oldu. Bundan sonra yeni imar revizyonuyla birlikte Barla, bugünkü kabul edilmiş şekliyle yeni imar planı haliyle devam edecek" şeklinde konuştu. 

ÇEVRE DÜZENİ PLANI AĞUSTOSTA GÖRÜŞÜLECEK 

Öte yandan İl Genel Meclisi gündemine gelen 1/25.000 Çevre Düzeni Planına ilişkin tüm komisyonların ortak bir çalışma yürüteceğini kaydeden Ali Bolat, konuyu önemsediklerini ve Ağustos ayı meclis gündemine alacaklarını bildirdi. Bolat, "Çevre Düzeni Planıyla ilgili mahalli idarelere, belediyelere, kaymakamlıklara yazılarını yazdıracağım. Kendi mahalleleriyle ilgili ne tür sıkıntılar var, ne tür lekelenmelerin yapılmasını istiyorlar. Bunların bilgilerini alacağım, hepsini toplayacağını ve Ağustos meclisinde tekrar masaya yatıracağım. Çünkü biz çevre düzeni planını ilk kez Salı günü meclisimizde gördük. Herkesin kafası karışık. Bizim ilçemizde turizm alanı, nüfus dağılımı. 2030 yılı nüfus beklentisi, ticari alanları, milli eğitimin kompleks alanı, milli eğitim ve sağlık alanındaki lekelenmelerin yetersiz olduğunu görüyor arkadaşlarımız. Bununla ilgili kolektif bir çalışma istiyoruz" dedi. İl Genel Meclisi, Temmuz ayında bir ay tatil yapacak. 




Isparta Ekspres Gazetesi


Geri Dön