27 / 04 / 2024

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne yeni bina!

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne yeni bina!

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bağımsız bir yerleşkede hizmet vermesi amacıyla yeni bir bina inşa edilecek.



Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bağımsız bir yerleşkeye taşınması yeni bir bina yapılacak. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri kimlik, adres beyannamesi, ehliyet, pasaport ve vatandaşlık gibi işlemleri de bünyesine alarak hizmet ağını genişletti. Hizmet alanının genişlemesiyle günlük işlem adedi de artan müdürlüğün Isparta'da bulunan mevcut fiziki alanları yetersiz geliyor. Vali Ömer Seymenoğlu vatandaşların daha kaliteli ve modern hizmet alabilmesi için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne bağımsız bir yerleşke yapılması için gerekli çalışmalara başladıklarını açıkladı. Girişimlerin ardından Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi'nin hemen yanı başındaki arazide müdürlük yerleşkesinin yapılması için gerekli izinler alındı. Yakın bir zamanda İl Özel İdaresince ihalesi yapılacak olan inşaatın en kısa zamanda başlayarak vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi. 

Vali Ömer Seymenoğlu, projenin detaylarıyla ilgili görüşmelerde bulunmak amacıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu ve İl Özel İdaresi teknik ekibiyle toplantı düzenlendi. 

Yaklaşık 1000 metrekare alanda İçişleri Bakanlığı'nın ve İl Özel İdaresi'nin destekleriyle projenin uygulanacağından bahseden  Vali Seymenoğlu, "Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü şu anda yetersiz fiziki alanlarda hizmet veriyor. Bu yetersizliği fark ederek yeni bir hizmet sunum alanı için gerekli çalışmaları başlattık. En kısa zamanda ihale sürecini tamamlamayacağız. Proje şimdiden şehrimize hayırlı olsun"şeklinde konuştu.


Geri Dön