29 / 03 / 2024

Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatı tekrar başladı!

Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatı tekrar başladı!

Bir müddet durmuş olan Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatına tekrar başlandı. Koçoğlu İnşaat mühendisleri ve işçileri inşatta tekrar çalışmalara başladı. İnşaatın kısa zamanda bitirilmesi planlanıyor.



Kara Havacılık Okulu'nun tamamlanmasıyla bölgeye büyük ekonomik katkı sağlanacak. İlk aşamada 750 personel görev alacak,  TOKİ  tarafından da lojmanlar yapılıyor. Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatını durduran ve 5 ay gecikme yaşatan Koçoğlu, daha sonra da projeden tamamen çekilmişti. 13 Aralık'ta bitmesi gereken 149 milyon TL'lik projeyle ilgili endişe yaşanmasına neden olmuştu. 

Koçoğlu firmasının Mili Savunma Bakanlığı'yla yaptığı ihale sözleşmesi kapsamında yürüttüğü Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatına tekrar başladığı bildirildi. 


Milli Savunma Bakanhğı'nın Güvercinlik Kara Havacılık Okulu'nun İsparta'ya taşınması iş ve işlemleri için kendisini inşaatın biteceği Aralık ayı içerisinde ve sonrasına göre hazırladığı öğrenildi. Bu nedenle Bakanlığın yüzde 95 fiziki gerçekleşmelere ulaşan inşaatın tamamlanması için tedbir alacağı, gerekirse yeni bir ihaleye çıkacağı haber alınmıştı. Bakanlık yetkilileri ile firma yetkililerinin tekrar anlaşma sağladığı ve inşaata devam etme kararı alındığı açıklandı. 


İsparta Kara Havacılık Okulu'nda ilk etapta 750 kadrolu personelin görev yapacağı, eğitim dönemleri içerisinde ise bu sayının 3000'i geçeceği bildirildi. Bazı ekonomik sorunlar nedeniyle 6 milyon m2'lik Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri inşaatında duraklama yaşayan yüklenici firma, mayıs ayı itibariyle yeniden çalşımalara başladı. 190 kişiyle şantiye faaliyetlerini yürüten Koçoğlu, dev proje için haziran ayında çalışan sayısını 300'e çıkardı. Haziran-^OlS'de tamamlanması gereken İsparta Kara Havacılık Okulu inşaatı, yüklenici firmaya verilen ek süre nedeniyle Aralık-2015'de tamamlanacaktı. 


Firmanın son iş teslim tarihi 13 Aralık. Ancak çalışmaların kasım ayı içerisinde tamamlanıp, iskan tesislerinin Genelkurmay Başkanlığı'na teslim edileceği belirtiliyordu. Tekrar bir duraklama yaşanan inşaatta yüklenici firmanın tamamen elini çektiği işçilerin işlerine son verildiği açıklanmış. 25 Kasım 2015 tarihi itibariyle yüklenci firmayla tekrar anlaşma sağlandı ve çaşlışamlar tekrar başlandı. 


İsparta Kara Havacılık Okul Komutanlığı İskan Tesisleri İnşaatı Güvereilik Ankara'da faaliyet gösteren Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nın, İsparta Havaalanı yanında bulunan alana taşınması amacıylagerçekleştirilen ihale kapsamında mevcut projede, 2 Adet Uçak Pisti, 2 AdetHelikopter Pisti, 8 Adet Taksi Yolu, 2 Adet Helikopter Apronu, 1 Adet UçakApronu ile Okul Karargah Binası, Meydan Hareket Binası, İtfaiye ve AramaKurtama Binası, 1 Nolu Hangar, 2 Nolu Hangar, 3 Nolu Hangar, Saymanlık Deposu, Lojistik Destek Komutanlığı, Er Pavyonu Binası, 30 Yataklı Revir Binası, Turgay Tipi Disiplin Cezaevi Binası, 1 Nolu Teshin Merkezi, 2 Nolu Teshin Merkezi, 3Nolu Teshin Merkezi, 500 m3 Su Deposu, 2,Kademe Binası, 600 Kişilik Yemekhane Binası, 600 Kişilik ServisBinası, Çöp Binası,İş Ocakları Binası,Paket Arıtma Tesisi Alt Yapı, İglo TipiCephanelik, Bölük Malzeme Deposu (20_,l)rBölük Malzeme Deposu (20-^2), BölükMalzeme Deposu (20-,3), 30 Araçlık Sundurma, Trafo ve Jeneratör Binaları,Nizamiye Binası, Giriş Takı, 1000 m3 Su Deposu, Öğretim Başkanlığı Binası, Teknik EğitimSitesi ve Uygulama Hangarı, Kurs Tabur Komutanlığı, İntikal Yemekhane Binası,Tabldot Binası, Kapalı Spor Salonu Binası, Konferans Salonu, Akaryakıt Aktarmalstasyonu, Uçuş Takip Binası, 10 Adet Nöbet Kulübesi, 1 Adet Kıta Yükü Cephanelik, Teknisyen Binalan'nın inşaatları gerçekleştirilmektedir. 


Isparta Postası



Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yılan hikayesine dönen Isparta Kara Havacılık Okulu'nun inşaat için yüklenici firma ile tekrar anlaşıldı, inşaat alanında çalışmalara yeniden başlandı. Okul 2016 ortalarında tamam olacak Okulda neler var? Milli Savunma Bakanlığı ile yüklenici firma Koçoğlu İnşaat arasındaki anlaşmazlık nedeniyle bir süre önce duran, Isparta Kara Havacılık Okulu binalarının yapımına yeniden başlandı. 

Ankara Güvercinlik'te bulunan Kara Havacılık Okulu'nun, Isparta'da taşınacağı tesis 3 milyon metrekarelik alanda inşa ediliyor. İnşaatın yüzde 78'si tamamlandı. Haziran 2015'te tamamlanması gereken inşaat, önce firmanın içini düştüğü mali sorunlar, daha sonra da artan döviz kurları ve benzeri ekonomik sebeplerden oluşan fiyat farkı talebiyle iki kez durduruldu. 


İki kez ertelendi

İnşaatın ilk gecikmesinde teslim süresi Aralık 2015'e ertelenmişti. Ancak inşaat ikinci kez durdurulunca yine gecikme oldu. Bakanlık ve şirket arasındaki sorunun çözülmesiyle yeniden başlanan inşaatların 2016 ortasında tamamlanacağı bildirildi. 150 milyon TL'ye varan projesinin yüklenicisi Koçoğlu İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, inşaata yeniden başlanılması nedeniyle şantiyeye gelerek incelemeler yaptı. Şükrü Koçoğlu, Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatının 2016 ortalarında tamamlanarak, tesliminin yapılacağını söyledi. Koçoğlu'nun açıklamaları inşaata yeniden başlanılması, İsparta'da büyük sevinç yarattı. 


2 bin 500 kişilik okul

Kara Havacılık Okulu, 58 binada 80 bin metrekarelik kapalı alan, 1850 metre uzunluğunda iki eğitim pisti ile teknik uygulama ve bakımın yapılacağı dört hangardan oluşuyor. Milli Savunma Bakanlığı'nm en büyük yatırımlar listesinde yer alan okulda 750 personel kadrolu olarak görev yapacak. Okul, eğitime gelenlerle birlikte 2 bin 500 kişinin bulunacağı bir yer haline gelecek. Bu da İsparta ekonomisi açısından büyük önem taşıyor. 


Okulda neler var?

Isparta Kara Havacılık Okul Komutanlığı İskan Tesisleri projesinde şunlar yer alıyor: 1850 metrelik iki uçak pisti, iki helikopter pisti, sekiz adet taksi yolu, iki adet helikopter apronu, 1 adet uçak apronu, okul karargah binası, meydan hareket binası, itfaiye ve arama kurtarma binası, dört adet hangar, saymanlık deposu, lojistik destek komutanlığı, er pavyonu binası, 30 yataklı revir binası, tugay tipi disiplin cezaevi binası, üç adet teshin merkezi, 500 ve bin metreküplük iki su deposu, iki adet kademe binası, 600 kişilik yemekhane binası, 600 kişilik servis binası, çöp binası, iş ocakları binası, paket arıtma tesisi alt yapı, iglo tipi cephanelik, bölük malzeme deposu, bölük malzeme deposu , bölükmalzeme deposu, 30 araçlık sundurma, trafo ve jeneratör binaları,nizamiye binası, giriş takı, öğretim başkanlığı binası, teknik eğitim sitesi ve uygulama hangarı, kurs tabur komutanlığı, intikal yemekhane binası,tabldot binası, kapalı spor salonu binası, konferans salonu, akaryakıt aktarmaistasyonu, uçuş takip binası, 10 adet nöbet kulübesi, bir adet kıta yükü cephanelik, teknisyen binaları. 

Milliyet Akdeniz 


Geri Dön