29 / 03 / 2024

Ispartakule’ye ‘sosyal’, Kayaşehir’e lüks konut!

Ispartakule’ye ‘sosyal’, Kayaşehir’e lüks konut!

Orta ve alt gelir grubuna hitap eden konutların üretildiği Kayaşehir’de üst gelir grubu için de konut yapılacak. Ispartakule’de de orta gelirin altındakiler için konut üretilecek.



Uydukent olarak planlanan ve nüfusu 1.5 milyona ulaşması düşünülen Kayaşehir’de konut üretimi son hızıyla devam ediyor. emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgede kalan son arsalara üst gelir grubuna yönelik projelerin yapılacağını söyledi. 


Emlak Konut GYO, EYG, İntaya ve İntes tarafından Kayaşehir’de hayata geçirilen Evvel İstanbul projesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurum, “Şu ana kadar bu bölgede 60 bine yakın konut yapıldı. Bunların 25 bininin sosyal konut olduğunu söyleyebiliriz. Orta gelir grubu için de proje üretiliyor. Kalan son arsalar olduğu için artık bunun üstüne çıkacak, üst gelir grubu için de proje üretilecek. Her yerde, her gelirden insanlar yaşamalı” dedi.


Emlak Konut’un Ispartakule’de 2 bin - 2 bin 500 konutluk yeni bir proje yapacağını açıklayan Kurum, “Konutlar orta ve altına hitap edecek. Metrekare fiyatlarının 3 bin lirayı geçmemesi gerekir. Ödeme planları da buna göre olacak” diye konuştu. Kurum, “Başakşehir’de yakın zamanda satışı yapılan etabın yanında bir etap daha var. İstanbul’da Hoşdere, Kağıthane, Maltepe, Altunizade, Ankara’da Yeni Mahalle ve Mühye ihaleleri olacak. Niğde, Denizli, Eskişehir, Bursa için ihale hazırlığındayız. dolar kuru yükselince yabancı yatırımcıların da ihalelere ilgisi arttı” dedi.


‘Adım İstanbul’ projesi geliyor


Emlak Konut GYO, EYG, İntaya ve İntes tarafından Kayaşehir’de 700 milyon liralık yatırım değeri ile hayata geçirilen Evvel İstanbul projesinin hemen karşısındaki arsada ‘komşu’ bir proje yapacaklarını hatırlatan EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, projenin isminin ‘Adım İstanbul’ olacağını açıkladı.


İhale fiyatı eleştirilerine yanıt


Murat Kurum, Emlak Konut’un aldığı arsa paylarının artmasına, “Elmayla armudu ayırmak lazım” yorumunu yaptı. Kurum, “Bir ihaleye bazen onlarca farklı firma giriyor. Hepsinin verdiği oranlar farklı. Biz de eşit durumda yarışmaları için bunu yapıyoruz” dedi.

Son yapılan İstinye ihalesiyle birlikte ihale fiyatlarına yapılan eleştirilere de cevap veren Kurum, şunları söyledi:

“Bu durum bölgedeki gelişmeden kaynaklanıyor. Kimse durduk yere bu fiyatları vermez. İstinye’yi aldığımızda, (çok pahalı, 1 milyara arsa alınır mı) dediler. Kartal’da Dap’ın aldığı yere, (bu para verilir mi) dediler. İnsanlar tercih ediyor. İstinye arsasını alalı bir yıl oldu. 1 milyar 5 milyon nakit verdik. Yüzde 10’unu peşin ödeyecek. 3-4 senede bitecek bir proje. 1 milyara aldı 1 milyar 876 milyona sattı kâr etti gibi düşünmek doğru değil. Parayı ortalama 3 senede alacağız. 3 senelik güncellemeyi koymanız gerekiyor.”



Duygu Erdoğan / Milliyet




Geri Dön