26 / 04 / 2024

Isparta'nın köylerine 11 milyon TL'lik yatırım!

Isparta'nın köylerine 11 milyon TL'lik yatırım!

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, KÖYDES projelerine 2017 yılı için yaklaşık 11 milyon TL ödenek ayrıldığını belirterek, toplam 107 proje yürütüldüğünü açıkladı.




Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi toplantısı Vali Şehmus Günaydın başkanlığında Isparta'da düzenlendi. Gerçekleştirilen Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, kaymakamlar, İl Özel İdaresi yetkilileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda KÖYDES kapsamında sürdürülen projeler hakkında değerlendirme yapan Vali Şehmus Günaydın, KÖYDES projelerine 2017 yılı için yaklaşık 11 milyon TL ödenek ayrıldığını belirterek, toplam 107 proje yürütüldüğünü dile getirdi.


Konuyla ilgili açıklamalar yapan Vali Günaydın, "Bu ödeneğin 8 milyon 473 bin TL'si içme suları için, 2 milyon 224 bin TL'si ise yollar için geldi. Bu paralarla ilgili olarak il genelinde ilçelerimizin köylerinde, merkezimize bağlı köylerimizde 107 adet projeyi kabul ettik. Bunların birçoğu ile ilgili de çalışmalar başladı. İçme suları için toplam 82 projemiz var ve bu projelerden çok kısa sürede yüzde 100 biten 9 projemiz var. Yine ihalesi yapılıp yüzde 70 mertebesinde biten 3 projemiz var. İhalesi yapılıp devam eden 57 projemiz var. İhale aşamasında 10 projemiz var. Henüz ihalesini yapamadığımız 3 projemiz var. Geçen yıllarla mukayese ettiğimiz zaman son derece hızlı şekilde işlere başladığımızı ve yol aldığımızı gösteriyor" dedi.




Hürriyet


Geri Dön