20 / 04 / 2024

Isparta'ya dev eğitim kompleksi inşa edilecek!

Isparta'ya dev eğitim kompleksi inşa edilecek!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yaptığı açıklamada Isparta'ya içinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul binalarının olduğu eğitim kompleksi yapmayı planladıklarını söyledi.




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'daki eski Devlet Hastanesi Kampüsü ile Doğumevi Kampüsü'nün içinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul binalarının olduğu eğitim kompleksi yapacaklarını söyledi.


Milletvekili Bilgiç konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

"Bizim eğitimle ilgili çok sıkıntılarımız var. Isparta'da okullar eski yıllarda yapıldı. Okul stokunun yüzde 60'ı 25-30 yıl aralığında. Yeni okullar, yeni kampüsler hayata geçirmeliyizs. Isparta'da okul öncesi okullaşmada gerilerdeyiz. Isparta pilot il durumunda. Yüzde 100 okullaşmayı sağlamalıyız. 4000 çocuğumuz anaokuluna gidebiliyor. Bizim merkezde 15-20 tane anaokulu yapmamız gerekiyor. Biz burada iki tane eğitim kompleksi inşa edebiliriz. Anaokulu, ilkokul ve ortaokuldan oluşan kompleksler yapabiliriz. 3-5 bin nüfus hareketliliğinden bahsediyoruz. Burada başka bir sektör gelişebilir. Bizim orada esnafımızın dertlerine çözüm bulmamız gerekiyor. Burada böyle bir proje düşünülebilir."



Hürriyet


Geri Dön