25 / 04 / 2024

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

Salgın sonrası İstanbul’un Adalar ilçesi, kendini izole etmek isteyen ancak şehir hayatından da kopmayı tercih etmeyen vatandaşların gözdesi oldu. Peki adalarda ev kiralamak veya satın almak için hangi yol izlenmeli? İşte uzmanların konut önerileri...



‘FAHİŞ FİYATLARA DİKKAT!’

Sezonluk kiralık dairelerin Haziran ayının başı ve Eylül ayının sonu olarak rağbet gördüğünü ifade eden Acarer, sezonluk ev kiralarının 20 bin Türk Lirası’ndan başlayıp evin özlliğine göre 50 bin Türk Lirası’na kadar çıkabildiğini söyledi. Acarer, “Bazı ev sahipleri 60-70 bin TL gibi rakamlar istiyor ancak gerçekçi olmadığı gibi bu fiyatlı daireler kiraya da verilemiyor. Ortalama sezonluk daire kiraları 30-40 bin TL arasında değişiyor” diye konuştu.

Yıllık olarak kiralanan evlerin 3 bin Türk Lirası ile konum, havuz, manzara ve dekorasyonla beraber 6 bin Türk Lira’ya kadar ulaşabildiğini vurgulayan Caner Ceyhun Acarer, “Çok özel yalılar ve geniş bahçeli müstakil evler 15-25 bin TL arasında rakamlara kiraya verilebiliyor ama o mülklere olan talep genel talebin yüzde biri kadar bile değil. Satılık dairelerde 700 bin TL’den başlayıp 1 milyon 500 bin TL’ye kadar kat mülkiyetli, 3 oda 1 salon daire bulunabiliyor. Tabi bazı ev sahipleri fahiş fiyatlar ile evlerini satmaya çalışıyor ama 2 milyon TL üzeri daireler sadece ilanlarda kalıyor, alıcısı çıkmıyor” diye belirterek, Adalar'ın fiyat skalasının Maltepe ve Kartal ilçeleriyle aynı seviyede olduğunu kaydetti.

 İstanbul Adalar daki konutlara talep arttı! Günde 70 kişi arıyor!

‘GÜNDE 70'DEN FAZLA İNSAN ARIYOR’

En çok kiralık konut talebinde bulunmak için arandıklarını söyleyen Gayrimenkul Danışmanı Acarer, insanların Adalar’da yaşamı görmeyi arzuladıklarını ve almayı planladıkları daireleri satın almadan 1-2 ay süre ile kiraladıklarını söyledi. Konutların hızla kiralandıklarına dikkat çeken Acarer, “3 bin ile 5 bin TL arasında standart daireler kiraya hızlı verilirken, 7 bin TL üzeri daireler ile yüksek fiyatlı yalı dairelerini kiraya vermek biraz daha güç oluyor. Kiralık dairelerde fiyatlamalar 3 bin TL ile 5.500 TL arasında değişiyor, bu fiyat aralığındaki daireler için telefonuma günde 70'den fazla arama geliyor” diye ifade etti.


Geri Dön