25 / 04 / 2024

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

Salgın sonrası İstanbul’un Adalar ilçesi, kendini izole etmek isteyen ancak şehir hayatından da kopmayı tercih etmeyen vatandaşların gözdesi oldu. Peki adalarda ev kiralamak veya satın almak için hangi yol izlenmeli? İşte uzmanların konut önerileri...



ADADA  EV BULAMAMASININ ASIL SEBEBİ...

Salgının başında Adalar'ın yüzde 50’sinin el değiştirdiğini ve bu nedenden dolayı adada yaşamak isteyenlerin konut bulamadığını dikkat çeken Caner Ceyhun Acarer, Adalar'ın büyük bir gayrimenkul talebi gördüğünü, fiyatların 2019 yılının sonlarına doğru yükselmeye başladığını söyledi. Acarer, “Adalar için 2020 en çok satışın yapıldığı ve emlak balonunun en şişkin olduğu yıl oldu. 2019-2020 yılları arası daire alanların çoğu yatırım amaçlı değil, kendi oturacağı bir ev almak için satın aldı ve bu durum satışların azalmasına neden oldu” diye açıklama yaptı.

Adalar'da konut arayışındaki vatandaşların sabırlı olmasının tavsiyesini veren Acarer, Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşümün yeni başladığı dönemde 3 milyon dolara 40 metrekare konut alanların şu an için büyük zarara uğradığını  vurgulayıp, bölgede yapılaşmanın olmamasının yer bulmayı zorlaştırdığını da kaydetti.

 İstanbul Adalar daki konutlara talep arttı! Günde 70 kişi arıyor!

PANDEMİ SONRASI BU İLÇELERE TALEP VAR!

İstanbul’da salgın sonrası konuutta talebin dikkat çekici şekilde arttığı başka ilçeler de oldu. Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Volkan Gürleyen pandeminin ardından ev almak isteyen vatandaşların tercihlerin müstakil veya bahçeli/balkonlu konutlar olduğunu vurgulayıp, nüfus oranının daha az olduğu ilçelere talebin arttığını ifade etti. Gürleyen, özellikle Riva, Çatalca, Silivri gibi müstakil evlerin yer aldığı ve Beylikdüzü, Bahçeşehir, Ataşehir, Kağıthane, Kartal gibi büyük sosyal alanları bulunan sitelerin yer aldığı ilçelerin tercih edildiğini ifade etti.

Gürleyen ayrıca, “Konut bakımından İstanbul'da en çok Zeytinburnu ve Bakırköy sahil hattı başta olmak üzere; Beşiktaş, Kağıthane, Kartal, Bahçeşehir gibi ilçelerde bulunan gayrimenkullerin değeri arttı” diye konuştu.

2022’ YILINDA KONUT ALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

2022 yılında ev almak isteyenler için de önerilerde bulunan Gürleyen, “Öncelikle yatırım amacı ile bir ev alımı söz konusu ise halen gelişmekte olan bölgeler tercih edilebilir. Oturum amacı ile alınacak ise öncelikler belirlenerek uygun gayrimenkulleri aramak faydalı olacaktır. Kiralamak isteyenler bu dönemde muhakkak oturdukları evde kalmak isteyecekler. Malum kira rakamları oturduğunuz evdeki kiranızın 2 katı olduğundan aynı şartlarda bir ev bulmanız imkânsız halde” diye açıkladı.

Gürleyen son olarak gayrimenkul fiyatlarındaki yükselişin hem inşaat maliyetleri yükseldiğinden hem de yeni konut arzı olmadığından, önümüzdeki 2 sene içinde artmaya devam edeceğini vurguladı.

İstanbul'da ev fiyatları cep yakıyor!

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 71,43 arttı!


Geri Dön