25 / 04 / 2024

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda inşaat hataları tespit edildi!

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda inşaat hataları tespit edildi!

Dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nın inşaatının yapımında kusurlu ve noksan imalatlar bulunmasına rağmen bu işleri tamamlanmış gösteren 7 kişi hakkında dava açıldı...



Dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nın inşaatının yapımında kusurlu ve noksan imalatlar bulunmasına rağmen bu işleri tamamlanmış göstererek, geçici kabul işlemini sağladığı öne sürülen 7 kişi hakkında açılan davada bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.


Yangın sistemi çalışmıyor

Adliyede eksik olduğu belirtilen 810 kalemin tespitinin yapılması için görevlendirilen 4 kişilik bilirkişi heyeti, 239 bölgede incelemelerde bulundu. Raporda, yaklaşık 3 yıldır faaliyette olan adliyede eksikliklerin tamamlanmadığı ifade edildi. Raporda adliyenin peyzaj ve mimari yönünden eksik olan 280 kaleminden 82’sinin, mekanik yönünden 202 kalemden 94’ünün, elektrik tesisatı yönünden ise 328 kalemde eksik imalatın tespit edildiği belirtildi. X-Ray ve metal kapı ve el dedektörü yönünden 8 kalemin eksik olduğu ifade edilen raporda, yangın sistemlerinin çalışmadığı için yangın algılama sistemi ile entegrasyonunun yapılamadığı ifade edildi.


Milliyet 



Geri Dön