19 / 04 / 2024

İstanbul arenalar kenti olma yolunda ilerliyor!

İstanbul arenalar kenti olma yolunda ilerliyor!

Geçen ay sonunda açılan Ülker Sports Arena'yla birlikte, devasa büyüklükteki arenaların sayısı üçe çıktı...



Geçen ay sonunda açılan Ülker Sports Arena’yla birlikte, devasa büyüklükteki arenaların sayısı üçe çıktı. Türk Telekom Arena’dan zaten hepimiz haberdarız uzun süredir, bir süre önceyse Ora Arena İstanbullunun hayatına girdi. “Hangisinde ne gibi etkinlikler olacak”, “Ulaşım nasıldır” gibi bilgileri Time Out İstanbul derledi.

TÜRK TELEKOM ARENA

Burası haliyle Galatasaray’ın maçlarına ev sahipliği yapıyor ancak bunun dışında farklı etkinlikler için de kapılarını açıyor. Örneğin şu ana kadarki en büyük etkinlik, geçen yılki Bon Jovi konseriydi. Bunun haricinde, üç günlük Ford Güvenli Sürüş etkinliği, kurumsal alanda Le Meridien Hotel’in mülakat günü ve Seiko/Şampiyonlar Ligi Finali daveti gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı. Ayrıca çok sayıda kurumsal toplantı da düzenleniyor. Yakın zamanda kesinleşen Madonna konserine de burası ev sahipliği yapacak.

AEG, TT Arena için, stadyum işletmecisi olarak Galatasaray’la işbirliği yaptı. Ancak stadyum operasyonları oturmaya başladıktan sonra, AEG’nin arka planda durup danışmanlık vereceği bir sisteme geçildi. Yani AEG’nin TT Arena üzerinde münhasır bir hakkı yok. Ancak müzik organizasyonları yapan AEG Live’ın sanatçıları, turnelerine Türkiye ayağı eklemişlerse, bu konserlerin TT

Arena’da gerçekleşme ihtimali oluyor.
Stadyumun ‘Back of the house’ denilen bölgesinin çok geniş olması, konser organizatörlerinin buradan hayranlıkla ayrılmasına neden oluyormuş. Kulis ve prodüksiyon için iyi bir ortam sunuyorlar. Ayrıca çatının teknik yapısı, konser alanındaki malzemeleri tavana asma olanağı sağlıyor. TT Arena, bu anlamda prodüksiyonun taleplerini karşılayabiliyor. Tribünlerin dik ve sahaya  yakın olması da konserlerde görüş kalitesini olumlu etkiliyor.

Kapasite: 52 bin 650 kişi. Ayrıca 155 loca ve   4 bin 500’den fazla VIP koltuğu.
Nasıl gidilir: Türkiye’de metroya kapısı olan tek stadyum olduğu için M2 metro hattında Seyrantepe durağında inmeniz yeterli. Sanayi-Seyrantepe arasındaki  2 bin kişi kapasiteli mekik hat, altı dakikada bir sefer yapıyor. Etkinlik çıkışlarındaysa aktarmasız olarak Taksim’e gidebiliyorsunuz. Kendi araçlarıyla gelmek isteyenler içinse, stadın altında 2 bin 900 araçlık VIP otopark var. Ayrıca etkinliğin içeriğine göre, özellikle maç günleri, İETT araçlarıyla belli başlı noktalardan seferler düzenleniyor.
Adres: Huzur Ali Mah. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Seyrantepe Tel: 0 212 305 19 05
Web: www.turktelekomarena.com.tr

ORA ARENA

5 Ekim’de açılan Ora Arena, Bayrampaşa’da bulunuyor. Burası memlekette ilk kez, kongre, toplantı, gösteri, eğlence, alışveriş, konaklama gibi fonksiyonları bir arada sunan bir kompleks. Convention, Ora Arena, Ora Temalı Park, Ora Outlet ve Ora Otel bulunuyor kompleksin içinde. Projenin mimarı Mahmut Anlar.

Festivaller ve açıkhava konserleri haricinde, dünya çapında isimler, geniş bir dinleyici kitlesiyle burada buluşacak. Arenanın sahne arkası 3 bin 38 metrekare büyüklüğünde. Tabii dev bir kompleksten söz ettiğimiz için burada sadece konserlerin olmasını beklemiyoruz. Dans gösterileri, müzikaller, şovlar, spor etkinlikleri, ticari sunumlar, lansmanlar için de açık olacak. Ayrıca televizyon stüdyosu olarak da kullanılma özelliğine sahip. Ora Arena’da, yiyecek-içecek servisinin yapılacağı 300 metrekarelik alana yayılmış Club Lounge, provalar ve gösteri sonrası partiler için uygun olan 450 metrekarelik Backstage Lounge ve 10 VIP locası, özel misafirler ve şirketlerin ağırlayacakları müşterileri için tasarlanmış.

Kapasite: 6 bin 300 kişi
Nasıl Gidilir: Ücretsiz servis saatlerini, www.ora.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Araçla gitmek isteyenler için 3 bin kişilik otopark mevcut. Toplu taşımaylaysa tramvayın Otogar durağında inip ORA Ücretsiz Müşteri Servisi’ni kullanabilirsiniz.
Adres: Altıntepsi Mah. Ferhatpaşa Çiftliği Mevkii, Çiftlik Cad. Bayrampaşa
Tel: 0 212 640 25 20
Web: www.oraarena.com.tr

ÜLKER SPORTS ARENA

Ülker Sports Arena çok amaçlı salon olarak tasarlandı. Bu nedenle konserler ve gösteriler de programında yer alacak. Yani buranın mimari ve teknik altyapısı da, tıpkı Ora Arena gibi büyük çapta konserlerin gerektirdiklerini karşılayabilecek kapasitede. Dev şovlara müsait özellikleri, gösterilerin ihtişamını artıran ve partnerlerine farklı tanıtım olanakları sağlayan teknik altyapısı, öne çıkan özellikleri arasında.
Arena, Fenerbahçe Ülker basketbol takımının maçlarına ev sahipliği yapacak. 7 Ocak’ta oynanan açılış maçı sonrasındaki maç günleri de belirlendi. Diğer spor dışı etkinliklerin duyurusuysa ilerleyen haftalarda yapılacak. Son olarak işletmecisinin AEG olduğunu belirtelim.

Kapasite:15 bin kişi
Nasıl gidilir: Çevreyolu bağlantılarına yakın olması sebebiyle ulaşımı kolay bir nokta. Ayrıca maç günleri Kadıköy-Ataşehir rotasında düzenlenecek ek seferlerle ulaşımın daha kolay olması sağlanacak. Konser organizasyonları için de ek seferler organize edilecek.
Adres: Barbaros Mah. Dereboyu Cad. Ihlamur Sok. Batı Ataşehir
Tel:  0 216 687 21 00
Web: www.ulkersportsarena.com

Seda PEKÇELEN/Milliyet


Geri Dön