29 / 03 / 2024

İstanbul, Avrupa'nın 4 mega şehri arasına girdi!

İstanbul, Avrupa'nın 4 mega şehri arasına girdi!

İstanbul, gayrimenkul hizmetlerinde ve yatırım yönetiminde global danışmanlık hizmetleri sunan JLL'nin hazırladığı "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı rapora göre, Avrupa'nın 4 mega şehri arasına girdi.



Londra, Moskova ve Paris ile ilk 4'ü paylaşan İstanbul, güvenilir bir finans merkezi olarak gelişim göstermesi, inovasyon ile ticarete ev sahipliği yapması ve altyapı iyileştirmeleriyle Gelişen Dünya Şehirleri Ligi'nin son 5 yıl içinde en çok ilerleme kaydeden kenti oldu. JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, raporun İstanbul'un gerçeklerini doğru anlatmak adına hazırlandığını söyledi. İstanbul'un satın alma paritesine göre hesaplanan ekonomik büyüklüğünün 400 milyar dolara ulaştığını belirten Alkaş, şehrin Ticari Cazibe Endeksi'ne göre de dünyanın en önemli 20 iş merkezi arasında yer aldığını dile getirdi. İstanbul'un perakende pazarında küresel anlamda 2030 yılına kadar dünyanın ilk 10 şehri arasına gireceğini söyleyen Alkaş, yeni markaların şehre gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Alkaş, "Son 3 yılda şehirde 2 milyar dolarlık ticari gayrimenkul yatırım işlemi gerçekleşti. Bu daha yukarılara çıkmalı" diye konuştu. 


Sabah








Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




JLL tarafından hazırlanan 'Dünya Sahnesinde İstanbul' başlıklı rapora göre, İstanbul artık Londra, Moskova ve Paris'le Avrupa'nın en büyük 4 şehri arasında.


JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "İstanbul, birçok Avrupa şehrini geride bıraktı. Bunda Türk Hava Yolları'nın yadsınamaz katkıları var" dedi.


İSTANBUL'UN GÜCÜ 400 MİLYAR $ 


İstanbul'un ekonomik büyüklüğünün 400 milyar dolara ulaştığını belirten Alkaş, Avrasya Tüneli, Üçüncü Havalimanı gibi projelerin şehri daha da öne çıkaracağını söyledi.


Akşam


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Gayrimenkul hizmetleri ve yatırım yönetiminde dünya çapında danışmanlık hizmetleri sunan “JLL” tarafından hazırlanan “Dünya Sahnesinde İstanbul” başlıklı raporda İstanbul’un artık Londra, Moskova ve Paris’le birlikte Avrupa’nın dört mega şehri arasında bulunduğu vurgulandı.


Kentin, güvenilir bir finans merkezi olarak gelişim göstermesi, inovasyonla ticarete ev sahipliği yapması ve altyapı iyileştirmeleri sayesinde Gelişen Dünya Şehirleri Ligi’nin son 5 yılda en çok gelişme kaydeden kenti olduğu da ifade edildi.


JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, İstanbul’un, Avrupa kıtasının en fazla nüfusa sahip şehri olduğunu belirterek, “İstanbul, potansiyeli ve iş hacmiyle birçok Avrupa şehrini geride bıraktı. Bunda Türk Hava Yolları’nın (THY) yadsınamaz katkılarının yanı sıra jeopolitik konumunun önemi büyük. Şehir, ticari, lojistik ve kurumsal yönetim açısından birçok ülke ekonomisinden daha önde” dedi. İstanbul’un satın alma paritesine göre hesaplanan ekonomik büyüklüğünün 400 milyar dolara ulaştığını belirten Alkaş, şehrin “Ticari Cazibe Endeksi”ne göre de dünyanın en önemli 20 iş merkezi arasında yer aldığını dile getirdi.


Kentin 2030’a kadar perakende pazarında dünyanın ilk 10 şehri arasına gireceğini söyleyen Alkaş, “Dünya Sahnesinde İstanbul” araştırmasına göre de “dünyanın en büyük iş merkezleri ve gayrimenkul pazarları” olarak tanımlanan 30 şehir arasında 20. sırada bulunduğunu hatırlattı.


Milliyet




Geri Dön