19 / 04 / 2024

İstanbul Boğazı'na İSPARK marinalar kuracak

İstanbul Boğazı'na İSPARK marinalar kuracak

Tarabya, İstinye, Paşabahçe, Beykoz ve Kanlıca'da kurulacak yüzer iskelelerle yeni bir dönem başlıyor. Dağınık halde bulunan tekne kirliliğine son verecek marinalarda restoran ve kültür merkezleri de olacak



İstanbul Boğazı'na 10 yeni yüzer iskele-marina geliyor. Şubat ayında hayata geçecek olan proje kapsamında ilk etapta; Tarabya, Istinye ve Paşabahçe'de yüzer iskeleler hizmet verecek. Sarıyer'de Büyükdere, Beykoz'da Keçilik, Kanlıca, Çubuklu ve Göksu ile Beşiktaş'ta Bebek ve Arnavutköy'e de yüzer iskeleler yapılacak. Kamuoyunda marina olarak bilinen yüzer iskele projesi kapsamında Boğaz'daki dağınık halde bulunan tekne kirliliği de son bulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSPARK tarafından işletilecek yüzer iskelede, restoranlar ve toplantı odaları gibi sosyal alanları bulunacak. 

GURBETÇİ: İSTANBUL'UN ÇAĞDAŞ YÜZÜ

Avrupa'da özellikle Akdeniz çanağında başarıyla uygulanan yüzer iskele (marina) projesinin 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, çağdaş bir kente kavuşturacağını belirten İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi "İstanbullular'ın verdiği destekle otopark projelerini kente kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.


Gül Çelikkol/Star


Geri Dön