19 / 04 / 2024

İstanbul Boğazı'nda gemi yalıya çarptı!

İstanbul Boğazı'nda gemi yalıya çarptı!

İstanbul Boğazı'ndan geçen Sierra Leone bayraklı gemi, dümeninde meydana gelen arıza nedeniyle Kanlıca'da Ethem Pertev yalısına çarptı. Yalıda ve gemide hasar meydana geldi. İşte ayrıntılar...



Sierra Leone bayraklı 106 metre boyundaki kuru yük gemisi, Kanlıca'da 42 numaralı Ethem Pertev yalısına çarptı. Olay anında yalının içinde olan Etel Baler ve ailesi şok yaşadı. Saat 13.01'de meydana gelen kazada can kaybı yaşanmadı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kaza Sierra Leone bayraklı 106 metre boyundaki "MAJED AND RANDY" isimli geminin, boğazdan kuzey-güney yönlü geçişi sırasında meydana geldi.


Geminin dümenindeki arızadan kaynaklandığı belirtilen kaza sonucunda, yalıda ve gemide hasar oluştu.


İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri ekipleri, kaza dolayısıyla seyir, kıyı emniyeti ile gemide can ve mal güvenliği tedbirleri aldı.


Kaza sonrasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında demirleyen "MAJED AND RANDY" gemisi, daha sonra kurtarma 3 römorkörü, 8 hızlı tahlisiye botu ve kılavuz kaptan eşliğinde Büyükdere'ye hareket etti.


SÜSLÜ YALI OLARAK BİLİNİYOR

Boğaziçi’nin en güzel yalılarından biri olan Ethem Pertev Yalısı’nın diğer bir adı da Süslü Yalı.  1860’larda yaptırılan Kanlıca’daki yalının ilk sahibi, Sultan Abdülmecid’in gözdelerinden biri olduğu düşünülen Fatma Hanım olduğu için yalıya ‘Saraylı Hanım Yalısı’ da denildi. Yalı da 1932’de Şirket-i -i Hayriye kaptanlarından Hayri Bey'e satıldı. Yalı daha sonra 1982’de Evyap Holding’e satıldı. Ethem Pertev Yalısı 2000’de ise  Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa’nın soyundan gelen Murat Köprülü tarafından satın alındı.


ETEL BALER KİMDİR?

Türkiye Musevi Cemaati'nin geçici başkanlarından Sami Herman'ın kızı olan Etel Baler, 2011 yılında sanayici Robert Baler ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten iki çocuğu olan Baler, Fashiontalks adlı blogunda yazdığı moda ve stil yazıları ile adından söz ettiriyor. Cemiyet hayatının gözde isimlerinden olan Etel Baler, düzenlediği defilelerle de sık sık gündeme geliyor.


AA - Hürriyet




Geri Dön