25 / 04 / 2024

Bayram sebebiyle İstanbul-Bolu arası 12 saate çıktı!

 Bayram sebebiyle İstanbul-Bolu arası 12 saate çıktı!

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için İstanbul’dan yola çıkanlar 3 saat uzaklıktaki Bolu’ya tam 12 saatte ulaşabildiler. TEM Otoyolu’nun Düzce ve Bolu Dağı mevkilerinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi



Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu Osmaniye turnikelerine 5 kilometre kala Erdoğan Atabay yönetimindeki otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı, Mustafa Akkuş’un kullandığı araca çarptı. Araç daha sonra da Osman Küçük’ün kullandığı otomobile vurdu. Kazada sürücülerle birlikte araçlardaki yolcular, Seyfettin Akarmut, Ayşe Akkuş, Başak Akkuş ve Mehmet Akan, Nimet Dilay Atabay, Gülay Atabay ve Doğan Atabay+ yaralandı. Yaralılardan Seyfettin Akarmut, Osman Küçük ve Nimet Dilay Atabay tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  Seyfettin Akarmut’un Siirtspor Başkanı olduğu öğrenildi.


İki kardeş kaza kurbanı

- Mersin’de Erdinç Kadiş kullandığı otomobille merkez Akdeniz ilçesindeki Karacailyas hemzemin geçidinden karşıya geçmek istedi. Bu sırada motoru duran otomobile, Mersin’den  Adana  istikametine seyir halindeki yolcu treni çarptı. Çarpmanın etkisiyle bir süre sürüklenen otomobildeki Erdinç Kadiş ile yanındaki ablası Meliha Kadiş ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan iki kardeş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


13 araç birbirine girdi

- Düzce Gümüşova mevkisinde 13 aracın karıştığı trafik kazasında biri çocuk 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu  Ankara  istikameti uzun süre trafiğe kapanırken, otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu.


70 metre yuvarlandı

-  Kayseri’de Kocasinan Erkilet Mahallesi’nde Gökhan Kalkan’ın kullandığı cip kontrolden çıkarak yaklaşık 70 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, sürücü Kalkan ile araçta bulunan Gamze Soylak, Ramazan Arslan, Zuhel Arslan ve Abdullah Arslan yaralandı. Sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü sürücü Kalkan’ın konulduğu sedyeyi taşıyan 4 AFAD görevlisi, el ele tutuşarak zincir oluşturan diğer görevliler ve vatandaşlarca yukarı çekildi.

Ürküten rakamlar

Ülke genelinde son 7 yılda sadece Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen trafik kazalarına bakıldığında, günde ortalama 21 vatandaşın hayatını kaybettiği görülüyor. 2005 yılından bu yana toplamda 40 günü bulan Ramazan Bayramı tatili süresinde, 638 ölümlü, 12 bin 445 yaralanmalı kaza meydana geldi. Bu kazalarda toplam 855 kişi hayatını kaybetti, 28 bin 549 kişi de yaralandı.


Kullandığı otomobille Çekmeköy’den Ümraniye yönüne ilerleyen Sedef Gezmiş (25), viraja hızlı girince kontrolü kaybetti. Yol kenarındaki bariyere çarparak yan yatan otomobilin airbagleri açılırken Gezmiş koltuk ile direksiyon arasında sıkıştı. Yardıma koşan İbrahim Cantepe isimli sürücü Gezmiş’le konuşarak moral vermeye çalıştı. Cantepe, sürücünün ricası üzerine cep telefonundan nişanlısı Fatih Terbiyeli’yi arayarak kazayı haber verdi. Yarım saat süren çalışmalar sonucu Gezmiş, sıkıştığı yerden otomobilin bagaj kısmından çıkarıldı.Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Sedef Gezmiş’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Milliyet


Geri Dön