23 / 04 / 2024

İstanbul emlak ve yatırım fuarına ev sahibi olacak!

İstanbul emlak ve yatırım fuarına ev sahibi olacak!

CNR Holding kuruluşu olan Pozitif Fuarcılık, TOKİ ve Emlak Konut GYO´nun ana sponsorluğunda Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı´nı gerçekleştirecek



Son yıllarda yaptığı çıkışla çevre ülkelerinde yakın takibinde olan Türk emlak sektörü, piyasalarla birlikte fuarcıları da hareketlendirdi. CNR Holding kuruluşu olan Pozitif Fuarcılık,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO´nun ana sponsorluğunda Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı´nı 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Fuarda sektörün bütün tarafları, yerli ve yabancı yatırımcılar bir araya getirilirken sektörün gündemi de oluşturulacak.

Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı´nın tanıtım toplantısında İstanbul´un emlak anlamında yıldızının parladığını dile getiren CNR Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bulut, mortgage yasası ile konut ediniminin kolaylaştığını dile getirdi. Bu düzenleme ile orta ve alt kesimdeki insanların konuta erişiminin kolaylaşmasının kendileri için kaldıraç fikir olduğuna değinen Bulut, "Türkiye´nin emlak değeri yükseliyor. Çevre ülkelerle olan ilişkilerin gelişimi, yabancıların yatırım yapmak için Türkiye´yi tercih etmesi, kıta Avrupasının konuta doygunluğu ve dünya ekonomisinde merkezin İstanbul olması gibi bir takım etkenler Türkiye´de bir gayrimenkul fuarını ihtiyaç haline getirdi" dedi. Ayrıca Bulut, fuara Türkiye´den 13-14 milyar dolarlık bir değere sahip konut ve ofis projesinin tanıtımının da yapılacağını beklediklerini söyledi.
Bu fuarın Türkiye´nin 700 bin konut açığının yüzde 10´luk kısmını karşılayan TOKİ ile birlikte yapılmasının son derece mantıklı olacağını düşündüklerini dile getiren Bulut, TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO ile görüşerek kendilerini ana sponsor olarak ikna ettiklerini anlattı.

`Yüzde10´u biz karşılıyoruz´
İstanbul´un bölgenin yükselen yıldızı olduğunu ve dikkat çektiğin belirten Kurum, "Bu ilginin güçlendirilmesi gerekiyor. Konut açığını zaten yüzle 10´luk kısmını biz karşılıyoruz. Bunu ötesinde sadece inşaat yapmıyoruz, sosyal hizmetlerimizde mevcut. Böyle bir işbirliğini içinde yer almaktan mutluyuz" dedi.
Emlak Konut GYO´nun ilk kez bir fuara destek olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum´da yurtdışında büyük gayrimenkul farlarının gerçekleştiğini ve Türkiye´de böyle bir fuara ihtiyaç olduğu için CNR´nin işbirliğini kabul ettiklerini belirtti.

10 bin metrekare ile başlayacak
10 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuara 70 bin ziyaretçi beklenirken, fuarda 150 katılımcının yer alması ve 230 civarında yeni projenin sergilenmesi hedefleniyor.
Fuara İngiltere, Hollanda, BAE, Suudi Arabistan, Bulgaristan, İspanya ve Rusya´dan katılımcılar bekleniyor. Çeşitli ülkelerden brokerların getirileceği Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na Kuveyt, Yunanistan, İngiltere, Hollanda, BAE, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, İran, Irak, Libya, BDT topluluğu ülkeleri, Rusya ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden de ziyaretçi gelecek.
Sektörünün önde gelen firmalarının katılacağı Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı, 11-20 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Avrasya Boat Show ile eş zamanlı gerçekleştirilecek. "Saray gibi tekneler" ile "Saray gibi konutlar"ın biraraya getirilmesiyle sinerji oluşturuluyor.
Emlakkulisi

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler...

İstanbul emlak fuarına ev sahibi olacak

Son yıllarda yaptığı çıkışla çevre ülkelerinde yakın takibinde olan Türk emlak sektörü, piyasalarla birlikte fuarcıları da hareketlendirdi.
CNR Holding kuruluşu olan Pozitif Fuarcılık, TOKİ ana sponsorluğunda Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı´nı 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Fuarda sektörün bütün tarafları, yerli ve yabancı yatırımcılar bir araya getirilirken programlarla sektörün nabzı tutulacak.
Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı´nın tanıtım toplantısında İstanbul´un emlak anlamında yıldızının parladığını dile getiren CNR Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bulut, mortgage yasası ile konut almanın kolaylaştığını dile getirdi. Bu düzenleme ile orta ve alt kesimdeki insanların konuta erişiminin kolaylaşmasının kendileri için kaldıraç fikir olduğuna değinen Bulut, "Türkiye´nin emlak değeri yükseliyor.

Türkiye yükselen değer oldu
Çevre ülkelerle olan ilişkilerin gelişimi, yabancıların yatırım yapmak için Türkiye´yi tercih etmesi, kıta Avrupasının konuta doygunluğu ve dünya ekonomisinde merkezin İstanbul olması gibi bir takım etkenler Türkiye´de bir gayrimenkul fuarını ihtiyaç haline getirdi" dedi.

Fuarda Türkiye´den 13-14 milyar dolarlık değere sahip konut ve ofis projelerinin yer alacağını beklediklerini belirten Bulut, Anadolu´dan da katılımın olacağını söyledi.
Bu fuarın Türkiye´nin 700 bin konut açığının yüzde 10´luk kısmını karşılayan TOKİ ile birlikte yapılmasının son derece mantıklı olacağını düşündüklerini dile getiren Bulut, TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO ile görütüklerini dile getirdi.

`Yüzde 10´u biz karşılıyoruz´
İstanbul´un bölgenin yükselen yıldızı olduğunu ve dikkat çektiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bu ilginin güçlendirilmesi gerekiyor. Konut açığının yüzle 10´luk kısmını biz karşılıyoruz. Bunu ötesinde sadece inşaat yapmıyoruz, sosyal hizmetlerimizde mevcut. Böyle bir işbirliği içinde yer almaktan mutluyuz" dedi.
Emlak Konut GYO´nun ilk kez bir fuara destek olduğunun altını çizen Kurum, yurtdışında büyük gayrimenkul farlarının gerçekleştiğini ve Türkiye´de böyle bir fuara ihtiyaç olduğu için CNR´nin işbirliğini kabul ettiklerini belirtti. Kurum, fuarın iyi olması için herkesin desteğini talep etti.

10 bin metrekare ile başlayacak

- 10 bin metrekare alandaki fuara 70 bin ziyaretçi beklenirken, fuarda 150 katılımcının yer alması ve 230 civarında yeni projenin sergilenmesi hedefleniyor.
- Fuara İngiltere, Hollanda, BAE, Suudi Arabistan, Bulgaristan, İspanya ve Rusya´dan katılımcılar bekleniyor.
- Çeşitli ülkelerden brokerların getirileceği Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı´na Kuveyt, Yunanistan, İngiltere, Hollanda, BAE, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, İran, Irak, Libya, BDT topluluğu ülkeleri, Rusya ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden de ziyaretçi gelmesi planlanıyor. 
- Sektörünün önde gelen firmalarının katılacağı Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı, 11-20 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Avrasya Boat Show ile eş zamanlı gerçekleştirilecek.
Milliyet


Geri Dön