19 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'ne konut sürprizi!

İstanbul Finans Merkezi'ne konut sürprizi!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki 'Emlak dünyasında neler oluyor'  başlıklı köşesinde, 'İstanbul Finans Merkezi'ne konut sürprizi' başlıklı yazıyı kaleme aldı



Yaz sonunda Emlak Konut GYO, İstanbul Finans Merkezi'ne yakınlığı ile dikkat çeken, Ümraniye 1. Etap'taki ticaret merkezli arsayı ihaleye çıkarmıştı. 20 dönümlük söz konusu arsa için ilk oturumda 5 teklif alan Emlak Konut GYO, kendi iştiraki Emlak Pazarlama ve Yeni Sarp İnşaat ortak girişiminden gelen 61,5 milyon TL'lik teklifi kabul etmişti. Üzerine ticaret merkezi yapılması planlanıyordu, fakat aldığım duyumlara göre planlarda birtakım değişiklikler olmuş.

Hemen açıklayayım: Plan notlarına göre merkezi iş alam fonksiyonlu arsa olduğu için, üzerine alışveriş merkezi, yönetim merkezi, konaklama tesisleri, sinema, üyatro, sosyal ve kültürel alanlar, büro, iş ham, lokanta, gazino çarşı, çok katlı mağaza, bankalar, oteller, özel hastane, eğitim alanları ve katlı otopark yapılabiliyordu. Fakat bu arsa üzerine konut inşa ediliyor.
Adı da Finans Park. Geçen haftalarda yapılan Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'nda stand açan Yeni Sarp İnşaat projeyi görücüye çıkardı. Önümüzdeki nisanda satışa çıkarılacak proje, 41 kat+6 kat bodrum olmak üzere 47 kattan oluşacak. 1+1'den 4+1 daire seçenekleri ve ticari birimlerden oluşan Finans Park projesinde ayrıca 5 yıldızlı otel de inşa edilecek. Hafriyat çalışmaları devam eden projede yaşam 3 yıl sonra başlayacak.

Yeni Sarp İnşaat 2005 yılında inşaat sektörüne giriş yaparak birçok projeye imza atmış bir şirket. Emlak Konut GYO'nun Gebze'de yaptıracağı 818 konutluk 2. etap konutlarının eylülde yapılan ihalesini de Yeni Sarp İnşaat kazanmıştı. Ayrıca  TOKİ  Kayabaşı 10. bölgede 1.194 adet konut, adaiçi, alt yapı ve çevre düzenlemesi işini de bu şirket yapıyor. 5 Mart 2009'da yapüan ihalenin bedeli 54,7 milyon TL olarak belirlenmişti.

şžirketin yaptığı djğer projeler arasında, 360 konutluk  Ankara  Eryaman Lale Konutları, 1.172 konutluk Ankara Eryaman Etap Göksupark Konutları ve Göksu Havuzlu Evleri, Göksu Alışveriş Merkezi, 451 konutluk Ankara Eryaman 10.Etap Metrokent Konutları bulunuyor.

Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön