25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...



İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı başlıyor. 28 kilometrelik hattın kazı çalışması için iki tünel açma makinesi Kayaşehir bölgesinden kazıya başlarken, altı makine de Arnavutköy’den tünele girecek. Milliyet'te yer alan habere göre; Halkalı kazısında, Gayrettepe hattında bir günde 64.5 metre ilerlenerek kırılan rekorun da önüne geçilmesi planlanıyor. Tek yönde günde 70 bin yolcuya hizmet vermesi düşünülen 28 kilometre uzunluğundaki Havalimanı-Halkalı hattı, altı istasyondan oluşacak. 

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerine hizmet verecek. Toplam 28 kilometre uzunluğundaki hattın kazısı iki ayrı firma tarafından yürütülecek. Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, Halkalı hattının yaklaşık 8 kilometrelik mesafesinde tünel açma işini yapacaklarını ifade etti. 

2,5 yılda bitecek

Kaan Yavuz, şunları söyledi; "Gidiş-geliş olmak üzere toplamda 15.9 kilometre tünel açacağız. 6.56 metre çapındaki iki makineden birisi İstanbul’da hazır halde bekliyordu. Daha önce Dudullu-Bostancı metro hattında çalışan makineyi de revize ettik. Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz"

 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ışık göründü! 
 


Geri Dön