23 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı tamamlandığında 225 bin çalışanı olacak!

İstanbul Havalimanı tamamlandığında 225 bin çalışanı olacak!

İstanbul Havalimanı’nın ilk aşamasında, 16 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. İstanbul Havalimanı tamamlandığında ise 225 bin çalışanı olacak.



İGA'dan yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim 2018 tarihinde açılışı  gerçekleşen İstanbul Havalimanı’nın ilk aşamasında, 16 bin kişiye istihdam  sağlaması planlanıyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul Ekonomi ve EDAM araştırma merkezi tarafından hazırlanan “İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi” raporuna göre, 2025  yılında İstanbul Havalimanı’nın doğrudan ve dolaylı olarak yaratacağı 225 bin  kişilik istihdam dikkati çekiyor.

Türkiye’nin havacılıkta küresel ölçekteki en büyük projelerinden olan,  sadece İstanbul ya da Türkiye'de değil, bölgede ve dünya nezdinde de bir çekim  noktası olma misyonunu taşıyan İstanbul Havalimanı, ilk fazının tamamlanmasıyla  sağladığı mevcut istihdam rakamlarıyla ekonomiye önemli bir katkı sunuyor.

2025 yılında 225 bin kişiye istihdam sağlanacak

Havalimanının operasyonel olarak havayolu taşımacılığı talebini karşılar duruma geleceği öngörülen 2025 yılında, doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişilik  istihdam yaratacağı, ilave hane halkı gelirinin 4,4 milyar dolar olacağı ve  Türkiye’nin ulusal ekonomisine katkısının da milli gelirin yüzde 4,9 seviyesine  çıkacağı tahmin ediliyor.
 


Geri Dön