23 / 04 / 2024

İstanbul için ulaşım projeleri geliştirilecek!

İstanbul için ulaşım projeleri geliştirilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB binasında bulunan basın mensuplarını ziyaret etti. Yaptığı sohbette Dolmabahçe Sarayı ile Camii arasındaki otoparkın yol açtığı görsel kirliliğin sona ereceğini anlattı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dolmabahçe Sarayı ve Camii arasında bulunan otoparkın yarattığı görsel kirliliğini ortadan kaldıracağını söylüyor. Başkan Topbaş, İBB binasında bulunan basın mensuplarını ziyaret ederek yaptığı sohbette dile getirdi bu düşüncesini. Kadir Abi'nin basın mensuplarıyla sohbetinin konusuydu, Kabataş Meydanı düzenlemesi çalışmaları. Gazetecilerin, Kabataş'ta denizin doldurulmasına ilişkin soruları üzerine Kadir Başkan, Kabataş'ta yeraltına otopark yapılacağını ve böylece Dolmabahçe Sarayı ile Camii arasındaki otoparkın yol açtığı görsel kirliliğin sona ereceğini anlattı. 


Ecevit'in dediği yapılsaydı... 

İstanbul'un artan ulaşım ihtiyaçları karşısında projeler geliştirmek zorunda olduklarını belirten Kadir Abi, eski başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit'e gönderme yaptı. "Şehir zamanında iyi kurgulanmadığı için bugün sıkıntı çekiyoruz" diyen İBB'nin Başkanı, "Rahmetli Ecevit'in dediği gibi, zamanında İstanbul'un çevresinde uydu şehirler geliştirilseydi bu kadar sıkışıklık olmazdı. Ama biz de bir şekilde çözümler üretmek durumundayız. Kabataş Meydanı'nın altına yapacağımız otopark, çevreye gelen turist otobüsleri için de kolaylık olacak. Bu otobüsler bölgedeki yolların kenarlarına park ediyor. Ulaşımı aksattığı gibi görsel kirlilik de yaratıyor. Dolmabahçe Sarayı önündeki otopark da hem görsel kirlilik yaratıyor hem de bölgeye ziyarete gelenlere sıkıntı çıkartıyor" şeklinde açıklıyor, Kabataş Meydanı konusundaki düşüncelerini. 



Yurt Gazetesi 


Geri Dön