26 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun üçte ikisi tamam!

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun üçte ikisi tamam!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun üçte ikisi tamamlandı.



Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları dahil) Otoyolu Yap-İşlet-Devret Projesi kapsamındaki çalışmaların büyük kısmı bitti.


İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projenin Gebze-Gemlik kesimindeki yapım çalışmaları tamamlandı.


Yapım çalışmaları devam eden Gebze-Bursa kesimindeki fiziksel gerçekleşme de yüzde 91'e ulaştı.


Projenin Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesimindeki işlerin ise yüzde 90'ı bitti. Böylece projenin tamamında yüzde 66 fiziksel gerçekleşme sağlandı.


Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan ve 30 Haziran'da açılan Osmangazi Köprüsü, sürücülere körfezi geçmek için 1,5 saatte dolaşmak yerine 6 dakikada karşıya geçme imkanı sunuyor.


Mesafeyi 95 kilometre kısaltacak

Sözleşme yürürlük tarihi Mart 2013'te başlayan yap-işlet-devret projesinin yapım süreci 7 yıl olarak belirlendi.


Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltarak ortalama 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresini 3-3,5 saate indirmesi bekleniyor.


Bu sayede de yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Projenin toplam yatırım tutarının 10 milyar 51 milyon 882 bin lira civarında olduğu belirtildi. Projeyle 7 bin 918 kişiye istihdam sağlandığı kaydedildi.




AA


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Yapım çalışmaları devam eden Gebze-Bursa kesimindeki fiziksel gerçekleşme de yüzde 91’e ulaştı. Projenin Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesimindeki işlerin ise yüzde 90’ı bitti. Böylece projenin tamamında yüzde 66 fiziksel gerçekleşme sağlandı. Projenin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, sürücülerin körfezi 6 dakikada geçmesini sağlıyor.


650 milyon tasarruf

Sözleşme yürürlük tarihi Mart 2013’te başlayan yap-işlet-devret projesinin yapım süreci 7 yıl olarak belirlendi. Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltarak ortalama 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresini 3.5 saate indirmesi bekleniyor. Bu sayede yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlana cak. Projenin toplam yatırım tutarının 10 milyar 51 milyon 882 bin lira civarında olduğu belirtildi. Projeyle 7 bin 918 kişiye istihdam sağlandığı kaydedildi.


Star


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


İstanbul ile  İzmir  arası ulaşımı 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun 3'te 2'si tamamlandı. İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projenin Gebze- Gemlik kesimindeki yapım çalışmaları tamamlandı. Gebze-Bursa kesimindeki fiziksel gerçekleşme de yüzde 91'e ulaştı. Projenin Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesimindeki işlerin ise yüzde 90'ı bitti. Böylece projede yüzde 66 fiziksel gerçekleşme sağlandı. Projede tünel ve viyadükler büyük önem taşıyor. 10 viyadük tamamlandı. 15'inde ise çalışmalar sürüyor.


Takvim


Geri Dön