25 / 04 / 2024

İstanbul Kalkınma Ajansı yabancı yatırımcının önünü açacak!

İstanbul Kalkınma Ajansı yabancı yatırımcının önünü açacak!

İstanbul Kalkınma Ajansı, yabancı yatırımların önünü açacak yeni bir hizmet ofisi açacak. Yabancının kamudaki tüm işlerinin başvurusunu ve takibini üstlenmeyi planlıyor.



Türkiye’de son dönemde yaşanan gerginlikleri aşma noktasında önemli bir adım atan İstanbul Kalkınma Ajansı, yabancı yatırımların önünü açacak yeni bir hizmet ofisi açıyor. Bu ofiste çalışan profesyoneller İstanbul’a gelen yabancı yatırımcının yedi kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusunu, takibini ve hızla sonuçlanmasını üstlenecek. Bu yolla yatırımcının kapı kapı dolaşmasının önüne geçilecek, bürokrasi yükünü ajans üstlenecek. Şu anda, Valilik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTO, İSO, Göç İdaresi, Tapu İdaresi ve Yatırım Destek Ofisi olarak belirlendi. Bu yedi kuruma önümüzdeki dönemde yenileri de eklenecek. 

‘Yatırımcıyı üzmeyiz’

İSTKA’nın Başkanı (İstanbul Valisi) Vasip Şahin, İstanbul’un her alanda söz sahibi olması için yatırımlarına çeşitli alanlarda devam ettiklerini belirterek, yabancı yatırımcı için açılan hizmet ofisiyle de bu hedefin destekleneceğini söyledi. Vali Şahin, “İnternette ‘www.investistanbul.com’ yayına başladı. Tüm işlemler buradan görülebilecek. Mümkünse anahtar teslim ruhsatlarına kadar burada gerçekleştirilmiş olacak. Yabancı yatırımcıyı üzmeden yatırımlarını yapar hale getireceğiz” dedi. “İstanbul, küresel kent konumunu güçlendirmek üzere her yıl verdiğimiz yaklaşık 100 milyon liralık destekle 100’den fazla orta ölçekli projenin hayata geçirildiği bir şehir oldu. Bu projelerle İstanbul için çalışan kurumların İstanbul’un ufkunu açacak birçok yenilikçi fikri uygulamasına imkan sağlıyoruz” Vali Şahin, yabancı yatırımcının ikamet izinlerini sorunun çözmek için de Beşiktaş Göç Merkezi’nde ayrı bir masa oluşturduklarını söyledi. 


İBB Başkanı Kadir Topbaş ise yatırımların kısa sürede hayata geçebilmesi için bu desteğin önemine dikkat çekerek, “Kentimiz dünyanın en önemli şehri. İstanbul’u öne çıkarmak için, tercihte sebep oluşturmak için çok önemli bir adım daha atıyoruz” dedi. 


İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, Türkiye’nin tek kadın kalkınma ajansı genel sekreteri olarak görev yapıyor. 


Yüksek binaya ‘dijital’ kalkan


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da üzerinde durduğu “konutlardaki yüksek kat ve yapılanma sorununa” ilişkin son çalışmalarla ilgili konuşan Başkan Topbaş, doğru yerde doğru yapılar yapılması gerektiğini kaydetti. Bunun için ‘dijital yükseklik haritası’ hazırladıklarını belirten Topbaş, bölgelerin net yükseklik oranlarının belirlenerek, bu planların uygulanacağını dile getirdi. Topbaş, “Silüet başta olmak üzere, etkisinin olumsuz olmaması açısından İstanbul’un dijital haritalarını hazırladık. Cumhurbaşkanımızın da üzerinde durduğu ‘yüksek serbest’ mantığını geride bırakıyoruz, öyle bir kavram kalmadı, böyle bir uygulama olmayacak, bu artık sınırlanmış olacak” dedi. 


Milliyet


Geri Dön