29 / 03 / 2024

İstanbul, küresel ticari gayrimenkul araştırmasında 4'üncü sırada!

İstanbul, küresel ticari gayrimenkul araştırmasında 4'üncü sırada!

İstanbul, küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin yer aldığı Global300 araştırmasında, dünyada 20'nci, Avrupa'da 4'üncü oldu



 İstanbul, küresel ticari gayrimenkul araştırmasında dünya şehirleri listesinde 20. sırada yer alırken, Avrupa'da ilk 4'e girdi.


Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin belirlendiği Global300 araştırmasının sonuçları açıklandı. 


Araştırmaya göre; "Dünyanın En Büyük İş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları" olarak tanımlanan 30 şehir arasında İstanbul, 20. sırada bulunuyor. İstanbul ayrıca, Avrupa sıralamasında 4'üncülüğe yerleşti.


Listenin ilk dört sırasında "süper şehirler" olarak nitelendirilen Tokyo, New York, Londra ve Paris bulunurken, İstanbul ise Washington DC, Hong Kong ve San Francisco gibi şehirlerle birlikte ikinci 10'da yer aldı. Boston, Sydney ve Frankfurt gibi şehirler ise sıralamada üçüncü 10'da yer alarak İstanbul'un altında kaldı.


Araştırmada, İstanbul'un hızlı büyüyen ekonomisi ve nüfusundan aldığı güçle, Londra, Paris ve Moskova ile Avrupa'nın dört mega şehrinden biri olma yolunda ilerlediğine işaret edildi.


İstanbul'a hava yoluyla gelen yolcu sayısının, son beş yılda ikiye katlanarak 80 milyonun üzerine çıktığı vurgulanan araştırmada, şehrin bir ulaşım merkezi olarak öneminin günden güne arttığı kaydedildi.


Araştırmada, İstanbul'a yapılan yatırımların, yeni metro hatlarının yanı sıra Boğaz'a yapılan 3. Köprü ve 3. Havalimanı ile sürdüğü aktarılarak, şehirdeki A sınıfı ofis stoğunun gelecek üç yıl içinde yüzde 57 artmasının beklendiği bildirildi.


- "Sıralamada ilk 30'un ağırlığı çok yüksek"


İstanbul, küresel ticari gayrimenkul araştırmasında 4 üncü sırada!



AA muhabirine, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, 300 şehrin yer aldığı sıralamada ilk 30'un ağırlığının diğerlerine kıyasla çok daha yüksek olduğunu söyledi.


Söz konusu 30 şehrin gayrimenkul yatırımlarındaki payının yüzde 60 olduğunu, sınır ötesi yatırımlarda bu oranın yüzde 64'e yükseldiğini aktaran Alkaş, şunları kaydetti:


"Perakende satışların yüzde 3'ü yine bu şehirlerde gerçekleşirken, ofis istihdamının da yüzde 37'sini listedeki ilk 30 şehir sağlıyor. Araştırmada ayrı bir parantez açılarak, İstanbul'un en çok gelişen 10 şehir arasında gösterilmiş olmasını da dikkat çekici buluyoruz. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz ay yine JLL tarafından yayınlanan Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası araştırmasında da İstanbul, yabancı yatırımcıların gözdesi olarak gösterilen Gelişen Dünya Şehirleri kategorisinde yer almıştı." 


- JLL ve Global300 araştırması

JLL, gayrimenkul üzerine uzmanlaşmış bir finans ve profesyonel hizmetler firması. Firma, bütün dünyada uzman ekipleriyle, gayrimenkul alanında mülkiyetin kullanımı veya yatırımı yoluyla katma değer arayışında olan müşterilere bütünleşik hizmetler sunmakta. Firma, 4,7 milyar dolarlık küresel yıllık geliri ve 5,4 milyar dolar brüt geliriyle Fortune 500 şirketlerinden biri. Ayrıca, 80 ülkede 230'dan fazla kurumsal ofisiyle hizmet veriyor. 


Firma Global300 araştırmasıyla bir şehrin ekonomik ve gayrimenkul gücü ile statüsünü ölçen Ticari Cazibe Endeksi'ni baz alıyor.


Endeks, yatırım hacmi ve ticari gayrimenkul stoğu gibi kilit gayrimenkul ölçümlerinin yanı sıra ekonomik çıktı, nüfus, hava yolu bağlantısı ve kurumsal varlık gibi sosyo-ekonomik ve ticari göstergeleri de kapsıyor.


Global300'de yer alan şehirler; dünyanın en güçlü, üretken ve bağlantılı şehirleri olarak tanımlanıyor. Barındırdıkları 1,3 milyar kişiyle küresel ekonomik faaliyetlerin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturuyor.


Dünyanın en büyük 2 bin şirketinin yüzde 88'ine ev sahipliği yapan bu şehirlerin havalimanları, tüm dünyadaki hava yolu yolcularının yüzde 80'ine misafirlik ediyor.


AA


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul, küresel ticari gayrimenkul araştırmasında dünya şehirleri listesinde 20. sırada yer alırken, Avrupa’da ilk 4’e girdi.


Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin belirlendiği Global300 araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre ‘Dünyanın En Büyük İş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları’ olarak tanımlanan 30 şehir arasında İstanbul, 20. sırada bulunuyor. İstanbul ayrıca, Avrupa sıralamasında 4’üncülüğe yerleşti. Araştırmada, İstanbul’un Londra, Paris ve Moskova ile Avrupa’nın dört mega şehrinden biri olma yolunda ilerlediğine işaret edildi.


Star




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul, küresel ticari gayrimenkul araştırmasında dünya şehirleri listesinde 20. sırada yer alırken, Avrupa’da ilk 4’e girdi.Araştırmada ilk 30'a giren şehirlerin dünyadaki emlak piyasasının yüzde 60'ını oluşturduğu açıklandı.


Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin belirlendiği Global300 araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre; “Dünyanın En Büyük İş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları” olarak tanımlanan 30 şehir arasında İstanbul, 20. sırada bulunuyor. İstanbul ayrıca, Avrupa sıralamasında 4'üncülüğe yerleşti.

Listenin ilk dört sırasında “süper şehirler” olarak nitelendirilen Tokyo, New York, Londra ve Paris bulunurken, İstanbul ise Washington DC, Hong Kong ve San Francisco gibi şehirlerle birlikte ikinci 10'da yer aldı. Boston, Sydney ve Frankfurt gibi şehirler ise sıralamada üçüncü 10'da yer alarak İstanbul'un altında kaldı.


MEGA PROJELER İSTANBUL'DAKİ SEKTÖRÜ BÜYÜTTÜ

Araştırmada, İstanbul'un hızlı büyüyen ekonomisi ve nüfusundan aldığı güçle, Londra, Paris ve Moskova ile Avrupa'nın dört mega şehrinden biri olma yolunda ilerlediğine işaret edildi.

 

İstanbul'a hava yoluyla gelen yolcu sayısının, son beş yılda ikiye katlanarak 80 milyonun üzerine çıktığı vurgulanan araştırmada, şehrin bir ulaşım merkezi olarak öneminin günden güne arttığı kaydedildi.Araştırmada, İstanbul'a yapılan yatırımların, yeni metro hatlarının yanı sıra Boğaz'a yapılan 3. Köprü ve 3. Havalimanı ile sürdüğü aktarılarak, şehirdeki A sınıfı ofis stoğunun gelecek üç yıl içinde yüzde 57 artmasının beklendiği bildirildi.


Emlak pastasının aslan payı onlarda

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, 300 şehrin yer aldığı sıralamada ilk 30'un ağırlığının diğerlerine kıyasla çok daha yüksek olduğunu söyledi.Alkaş sözkonusu 30 şehrin gayrimenkul yatırımlarındaki payının yüzde 60 olduğunu, sınır ötesi yatırımlarda bu oranın yüzde 64'e yükseldiğini aktardı. Alkaş ”Perakende satışların yüzde 3'ü yine bu şehirlerde gerçekleşirken, ofis istihdamının da yüzde 37'sini listedeki ilk 30 şehir sağlıyor. Araştırmada ayrı bir parantez açılarak, İstanbul'un en çok gelişen 10 şehir arasında gösterilmiş olmasını da dikkat çekici buluyoruz" dedi.


Yeni Şafak



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul, küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin yer aldığı GIobal300 araştırmasında, dünyada 20'nci, Avrupa'da 4'üncü sırada yer aldı. 

Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan araştırmaya göre, "Dünyanın En Büyük Iş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları" olarak tanımlanan 30 şehir arasında bulunan İstanbul, hızlı büyüyen ekonomisi ve nüfusundan aldığı güçle, Londra, Paris ve Moskova ile birlikte Avrupa'da göz dolduruyor. 

Dünya klasmanında ise listenin ilk dört sırasında "süper şehirler" olarak nitelendirilen Tokyo, New York, Londra ve Paris bulunurken İstanbul ise Washington DC, Hong Kong ve San Francisco gibi şehirlerle birlikte ikinci 10'da yer aldı. İstanbul'a havayoluyla gelen yolcu sayısının, son beş yılda ikiye katlanarak 80 milyonun üzerine çıktığı vurgulanan araştırmada, şehrin bir ulaşım merkezi olarak öneminin günden güne arttığı belirtildi. Araştırmada, İstanbul'a yapılan yatırımların, yeni metro hatlarının yanı sıra Boğaz'a yapılan 3. köprü ve 3. havalimanı ile sürdüğü, şehirdeki A sınıfı ofis stoğunun gelecek üç yıl içinde yüzde 57 artmasının beklendiği de kaydedildi. 


Cumhuriyet




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Küresel ticari gayrimenkul araştırmasında İstanbul dünya şehirleri listesinde 20. sırada yer alırken, Avrupa'da ilk 4'e girdi. 


JONES Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin belirlendiği Global300 araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre; "Dünyanın En Büyük İş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları" olarak tanımlanan 30 şehir arasında İstanbul, 20. sırada bulunuyor. İstanbul ayrıca, Avrupa sıralamasında 4'üncülüğe yerleşti. 



Akşam




Haber Bizim Gazete'de şu şekilde yer aldı;


İstanbul, küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin yer aldığı Global300 araştırmasında, dünyada 20'nci, Avrupada 4'üncü oldu. Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin belirlendiği Global300 araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre; "Dünyanın En Büyük iş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları" olarak tanımlanan 30 şehir arasında İstanbul, 20. sırada bulunuyor. İstanbul ayrıca, Avrupa sıralamasında 4 uncülüğe yerleşti. 



Bizim Gazete




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul, küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin yer aldığı GIobal300 araştırmasında, dünyada 20'nci, Avrupa'da 4'üncü sırada yer aldı. 


Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan araştırmaya göre, "Dünyanın En Büyük Iş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları" olarak tanımlanan 30 şehir arasında bulunan İstanbul, hızlı büyüyen ekonomisi ve nüfusundan aldığı güçle, Londra, Paris ve Moskova ile birlikte Avrupa'da göz dolduruyor. 


Dünya klasmanında ise listenin ilk dört sırasında "süper şehirler" olarak nitelendirilen Tokyo, New York, Londra ve Paris bulunurken İstanbul ise Washington DC, Hong Kong ve San Francisco gibi şehirlerle birlikte ikinci 10'da yer aldı. 


İstanbul'a havayoluyla gelen yolcu sayısının, son beş yılda ikiye katlanarak 80 milyonun üzerine çıktığı vurgulanan araştırmada, şehrin bir ulaşım merkezi olarak öneminin günden güne arttığı belirtildi. 


Araştırmada, İstanbul'a yapılan yatırımların, yeni metro hatlarının yanı sıra Boğaz'a yapılan 3. köprü ve 3. havalimanı ile sürdüğü, şehirdeki A sınıfı ofis stoğunun gelecek üç yıl içinde yüzde 57 artmasının beklendiği de kaydedildi. İstanbul dünyada da yirminci sırada bulunuyor. 



Cumhuriyet




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin belirlendiği Global300 araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre; "Dünyanın En Büyük İş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları" olarak tanımlanan 30 şehir arasında İstanbul, 20. sırada. İstanbul aynca, Avrupa sıralamasında 4'üncülüğe yerleşti. 


Listenin ilk dört sırasında Tokyo, New York, Londra ve Paris bulunurken, İstanbul ise Washington DC, Hong Kong ve San Francisco gibi şehirlerle birlikte ikinci 10'da yer aldı. Boston, Sydney ve Frankfurt gibi şehirler ise üçüncü 10'da yer alıyor.



Hürriyet




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


JLL tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul araştırmasında İstanbul, dünyada 20'nci, Avrupa'da 4'üncü oldu. En çok gelişen 10 şehir arasında giren İstanbul'da A sınıfı ofis stoğunun üç yılda yüzde 57 artması bekleniyor.


JONES Lang LaSalle (JLL) tarafından yapılan küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin belirlendiği Global300 araşürmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, 'Dünyanın En Büyük İş Merkezleri ve Gayrimenkul Pazarları' olarak tanımlanan 30 şehir arasında İstanbul, 20'nci, Avrupa sıralamasında ise 4'üncülüğe yerleşti. Listenin ilk dört sırasında 'süper şehirler1 olarak nitelendirilen Tokyo, New York, Londra ve Paris bulunurken, İstanbul ise Washington DC, Hong Kong ve San Francisco gibi şehirlerle birlikte ikinci 10'da yer aldı. Boston, Sydney ve Frankfurt gibi şehirler ise sıralamada üçüncü 10'da yer alarak İstanbul'un gerisinde kaldı. Araştırmada, İstanbul'un hızlı büyüyen ekonomisi ve nüfusundan aldığı güçle, Londra, Paris ve Moskova ile Avrupa'nın dört mega şehrinden biri olma yolunda ilerlediğine işaret edildi. 


İlk 30'un payı yüzde 60

Konuya üişkin değerlendirmelerde bulunan JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, 300 şehrin yer aldığı sıralamada ilk 30'un ağırlığının diğerlerine kıyasla çok daha yüksek olduğunu söyledi. Söz konusu 30 şehrin gayrimenkul yatırımlarındaki payının yüzde 60 olduğunu, sınır ötesi yatırımlarda bu oranın yüzde 64'e yükseldiğini aktaran Alkaş, "Perakende satışların yüzde 3'ü yine bu şehirlerde gerçekleşirken, ofis istihdamının da yüzde 37'sini listedeki ilk 30 şehir sağlıyor. Araştırmada ayrı bir parantez açılarak, istanbul'un en çok gelişen 10 şehir arasında gösterilmiş olmasını da dikkat çekici buluyoruz. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz ay yine JLL tarafından yayınlanan Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası araştırmasında da İstanbul, yabancı yatırımcıların gözdesi olarak gösterilen Gelişen Dünya Şehirleri kategorisinde yer almıştı" dedi. 


Cazibe Endeksi baz alınıyor 

Firma Global300 araştırmasıyla bir şehrin ekonomik ve gayrimenkul gücü ile statüsünü ölçen Ticari Cazibe Endeksi'ni baz alıyor. Endeks, yatırım hacmi ve ticari gayrimenkul stoğu gibi kilit gayrimenkul ölçümlerinin yanı sıra ekonomik çıktı, nüfus, hava yolu bağlantısı ve kurumsal varlık gibi sosyo-ekonomik ve ticari göstergeleri de kapsıyor. Global 300'de yer alan şehirler; dünyanın en güçlü, üretken ve bağlantılı şehirleri olarak tanımlanıyor. Banndırdıkları 1,3 milyar kişiyle küresel ekonomik faaliyetlerin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturuyor. 


Yeni Yüzyıl



Geri Dön