28 / 03 / 2024

İstanbul mezarlık fiyatları!

İstanbul mezarlık fiyatları!

İstanbul’da mezarlık fiyatları ateş pahası… Fakat Anadolu’da durum daha farklı. İstanbul’da defin için 1000 TL, 2000 TL arasında değişen fiyatlarla mezarlıklarda işgal paraları ödenirken Anadolu’nun bazı yerlerinde bu para hiç ödenmiyor.



Bursa’nın Mudanya İlçesi’nin Tirilye beldesinde oturan G.T isimli vatandaş 1 Nisan 2010 tarihinde Trilye Belediye Mezarlığı’na defnetti. Geçen ay ise annesinin mezarına mermer dikmek suretiyle alanı anıt mezar haline getiren G.T. belediyenin kendisinden istediği 500 TL ile para ile şaşkına döndü. Tirilye Belediyesi masrafların tümü vatandaş tarafından karşılanan mezar için 250 TL para istedi. Vatandaş ise bu parayı henüz ödemedi.  


150 TL ÜCRET ALIYORUZ

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan AK Partili Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan mezar yerlerinden defin işlemi sırasında para almadıklarını söyledi. Turan, “ Biz de paralı mezar yeri yok. Anıt mezar olursa buradan 150 TL gibi bir ücret tahsil ediyoruz. Tapu vermiyoruz ama böylece o alan ailenin mülkü oluyor. 8 senedir böyle bir uygulamamız var” diye konuştu. Kendi anne babasının mezarı için de belediye ye anıt mezar parası ödediğini söyleyen Turan söz konusu alanlara tapu verilmesinin bürokratik olarak çok karışık olduğunu anlatıyor. Turan ,”Bu konuda devreye parsel işleri giriyor. Son belediye kanununa göre zaten biz belde olduğumuz için kapanıyoruz. Büyükşehir mezarları işletiyor” dedi.


Hürriyet


Geri Dön