18 / 04 / 2024

İstanbul, MIPIM fuarında şov yapacak!

İstanbul, MIPIM fuarında şov yapacak!

İSTANBUL, 10-13 Mart’ta Cannes’da düzenlenecek ‘gayrimenkul fuarı MIPIM’de şov yapacak. İTO, 300 metrekarelik İstanbul Çadırı kuruyor. Çadırın içinde 96 metrekarelik dijital İstanbul maketi ve İstanbul projeleri sergilenecek. Kentin yaşamı canlı yansıtıla



İNŞAAT sektöründe dünya liderleri arasında yer alan Türkiye ve İstanbul firmaları en büyük küresel ‘gayrimenkul fuarı’ MIPIM’e bu yıl damgasını vuracak. 10-13 Mart tarihlerinde düzenelecenek fuar, büyük yatırımların, global fonların buluştuğu bir ‘yatırım ve ticaret ortamı’ sunuyor. Bu yıl MIPIM’de 50 şehir pavilyonu kurulacak.


60 BİN ÜYEMİZ İÇİN

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, şöyle konuşuyor: “Bu kadar etkili ve büyük bir fuarda Türkiye’nin ve İstanbul’un layıkıyla temsil edilmesi gerektiğini düşündük. İTO’da 60 bin inşaatçı üyemiz var. Öncelikle onlara hizmet için MIPIM’de, Moskova’dan boşalan 300 metrekarelik alanı hemen aldık ve İstanbul Çadırı yaptık. Ayrıca, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı gala gecesinin de ana sponsoru olduk. Gala gecesi reklam alanlarını da aldık. Şimdi de kâr gözetmeden, üyelerimizin projeleri için belirli bir katkı payı ile tasarruflarına sunuyoruz.


DİJİTAL İSTANBUL MAKETİ

İstanbul’un çok büyük kamu yatırım projeleri ve özel sektör gayrimenkul projeleri var. Bunların daha iyi tanıtımı için 96 metrekarelik bir İstanbul maketi de yaptırdık. 1/1000 ölçekli bu maket ilk kez yapılıyor ve MIPIM’de İstanbul’un 1440 dakikasını canlı yansıtacak. Boğazdaki vapurları, saraylarımızı görecekler. İstanbul’un seslerini de duyacaklar. Ezan sesini de, çan sesini de... Vapur ve martı sesini de... Maket üzerinde firmalarımız projelerini sergileyecek ve bunun için bir katkı payı ödeyecekler. Bu maket daha sonra başka etkinliklerde de kullanılabilecek. 3 tane de daha küçük maketlerimiz var ki onlarda da özel projeler sergilenecek. Hedefimiz global yatırımcıları İstanbul’a çekmek.”


Şehirlerimiz  ‘şampiyonlar ligi’nde oynuyor

MIPIM Türkiye Temsilcisi Avi Alkaş, “MIPIM, şehirlerin şampiyonluk ligidir. Ticaretteki sınırları kaldıran, girişimciler ve şehirleri için pek çok yatırım fırsatı sunan organizasyondur” diye tanımladığı fuarla ilgili şunları söylüyor: “İstanbul’un yeri en gözde yerlerden. Bunu İTO’nun güçlü vizyonuyla geliştirdik. Ankara, Antalya ve Balıkesir de katılıyor. Bilecik, Bursa, Sakarya, Bağcılar ve Darıca belediye başkanları yatırım fırsatlarını anlatacak. Beyoğlu Belediyesi İstanbul Çadırı’nda yerini aldı. MIPIM’e daha hazırlıklı gidiyoruz.”


93 ÜLKE 19.4 DÖNÜM ALANDA BULUŞACAK

MIPIM, bu yıl 26. defa düzenlenecek. Alkaş’ın 6 yıldır Türkiye temsilciliğini yaptığı fuarın ana organizatörü Reed Midem. MIPIM 2015, 19.400 metrekarelik alanda 93 ülkenin gayrimenkuldeki en büyük isimlerinin katılımıyla düzenleniyor. 

Fuarda 3.200 üst düzey yönetici, 4.500 yatırımcı, 3.700 proje geliştiricisi, 1.600 mimar, 370 siyasi lider ve 350 yerel yönetim ve şehir planlayıcısı bir araya gelecek. Ziyaretçi sayısının ise 21.000’in üzerinde olması bekleniyor.  

Türkiye’deki kuruluşlar ve firmalar, MIPIM 2015’e toplam 1.200 metrekarenin üzerinde bir alanda katılım gösterecek.


Hürriyet


Geri Dön