29 / 03 / 2024

İstanbul Outlet Park'ta 250 bin TL'ye satılık işyeri! İcradan

İstanbul Outlet Park'ta 250 bin TL'ye satılık işyeri! İcradan

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Merkez Mahallesi, Devebağırtan Mevkii, 521 ada, 1 parselde yer alan İstanbul Outlet Park Alışveriş Merkezi içerisinde 3. 136 nolu işyerini satışa sunuyor



Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAŞINMAZ MAL AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO : 2010/7768 Tal.
Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri:

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Merkez Mah. Devebağırtan mevkii, 521 ada, 1 parselde, 94/30000 arsa paylı, 3. kat, 136 bağımsız bölüm nolu işyeri

NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmaz, tapunun 521 ada, 1 parselinde kayıtlı 94/30000 arsa paylı, 3. kat, 136 bağımsız bölüm nolu işyeri olup, adres olarak E-5 Karayolu üzeri Devebağırtan mevkiinde Cumhuriyet Mahallesi İstanbul Outlet Park olarak bilinen alışveriş merkezinin 3. katında yer almaktadır. Ancak asansör ve merdiven kullanımıyla çıkışta, taşınmaz 4. katta yer almaktadır. Satışa konu 136 nolu işyerinin girişinin branda ile kapalı olduğu tespit edilmiştir. Üzerinde bağımsız bölüm numarası yazılı olmadığından, alışveriş merkezi yönetiminden dükkanın yeri konusunda bilgi alınmıştır. Buna göre; 136 nolu dükkanın İstanbul Outlet Park AVM'nin, tapu kaydına göre 3. katında, asansör ve merdiven kullanımına göre, 4. katında, asansörden çıkışına göre, soldaki dükkandır. İşyeri boş durumda olup, zemini granit seramik, duvarları boyalı, tavanı gömme spot ışıklandırmalı asma tavandır. Takribi kullanım alanı 94 m2'dir. Dükkanın bulunduğu İstanbul Outlet Park AVM alışveriş merkezinde katlar arasında irtibatı sağlayan yürüyen merdiven, normal iniş çıkış merdiveni, müşterilerin kullanımına sunulan iki adet asansör bulunmaktadır. Ortak alanları granit mermerdir. Merkezin üst katlannda yer alan işyerlerinin önemli bir bölümünde faaliyetin bulunmadığı görülmektedir. Taşınmaz ulaşımı bol ve geniş imkanlı bir bölgede yer almaktadır. E-5 otoyoluna cephelidir. E-5 ile TEM bağlantı yolunun E-5 ile buluştuğu köprülü kavşağa yakın durumdadır. Çevresinde Kaya Ramada, Kaya Plaza, Fox City AVM, Perla Vista AVM gibi alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Ayrıca yakın çevresinde çok sayıda inşası devam eden toplu işyeri ve AVM inşaatları bulunmaktadır. Bölge hızlı bir gelişim göstermektedir. Yine yakınında BEKO/Grundig, Beykent Oto Sanayi gibi sanayi kuruluşları bulunmaktadır. TÜYAP Fuarı bu bölgeye oldukça hareketlilik getirmiştir. Beykent üniversitesinin eğitim veren bölümleri ile eğitime hazırlanan kısımları bölgede ayrıca değerlendirilmesi gereken unsurlardır. E-5 asfaltı üzerinde yer almakta olup, geniş bir ulaşım imkanına sahiptir. AVM'nin kapalı ve açık otoparkı bulunmaktadır. AVM'ye giriş ve çıkış kontrollüdür. Taşınmazın tapu kaydında Boğaziçi Elektrik Dağıtım
A.Ş. Lehine 99 yıllığına kira şerhi mevcuttur. Taşınmazın resmi dosyasında mevcuttur.

İMAR DURUMU: Dosyasında mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 10.08.2010 tarih ve 286166 sayılı yazısı ile Büyükçekmece ilçesi, Cumhuriyet Mah., 521 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın 17.06.2004 onay tarihli 1/1000 ölçekli B.çekmece İmar Planında ticaret alanı, E=2.50, olarak ayrıldığı bildirilmiştir.

KIYMETİ: 250.000,00 TL
Birinci Satış günü: 30/05/2011 14:00-14:10 Saatleri arasında
İkinci Satış günü: 09/06/201114:00-14:10 Saatleri arasında
Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü Adresinde

1)- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimini izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2)- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Şanstan Mütevellit Binde 4,95 ihale damga resmi, % 18 KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı(borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3)- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5)-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6)- Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc. İfl. K. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine geçerlidir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön