28 / 03 / 2024

İstanbul seçimleri Çanakkale konut piyasasını etkiliyor!

İstanbul seçimleri Çanakkale konut piyasasını etkiliyor!

Çanakkale'de satılmayı bekleyen konutlar ve alıcılar İstanbul seçim sonuçlarının netleşmesinden sonra, para piyasalarının alacağı konuma göre şekillenecek.



İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararlar Çanakkale'deki konut satışlarının şekillenmesini sağlayacak. Türkiye’nin gözü kulağı Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul için vereceği karara çevrildi. Sonuçları 17 gün sonra açıklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu dahil, Türkiye’deki seçmenlerin gözü, kulağı YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal edip etmeyeceğine çevrildi.

Çanakkale Gündem'de yer alan haberde; YSK alacağı kararla Çanakkale’de ekonomik hareketliliğe de yön verecek. Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural ile yapılan röportajda Vural, "Şu anda müteahhitler ve yatırımcılar YSK’ın İstanbul için vereceği kararı bekliyor" ifadelerini kullandı. 

Krizin inşaat sektörüne de yansıdığını vurgulayan Vural, "Ülkemiz yerel seçimleri atlattı, bahar aylarının gelmesi ile beraber morallerin yükseldiği bir döneme giriyoruz. Ülkemizin önündeki en büyük engel Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini tescil etmesidir. Piyasadaki tüm ekonomik aktörler açıkçası bunu beklemektedir ve buna göre pozisyon almaktadırlar. Bizler bu noktada adaletin tecelli edeceğine ve YSK’nın doğru kararı vereceğini düşünmekteyiz. Malum tüm sektörlerdeki ekonomik kriz, inşaat sektörüne de yansımaktadır. Yaz aylarını hareketli geçirmeyi umuyoruz. Çanakkale’nin ülkenin en batı yüzünde yer alması ve baharın hareketliliği bizim sektörümüzde kış modundan çıkmamızı ve daha olumlu sinyaller almamızı kolaylaştırıyor. Bizler konut temsilcileri olarak yaz aylarını hareketli geçireceğimizi düşünmekteyiz" dedi.
 


Geri Dön