19 / 04 / 2024

İstanbul Shopping Fest ile perakendeci, maaşını ev taksidine yatıran vatandaşı da hedefliyor!

 İstanbul Shopping Fest ile perakendeci, maaşını ev taksidine yatıran vatandaşı da hedefliyor!

Bu festival yabancı turistleri çekmek için yapılmış olsada maaşını ev taksitine ödeyen yerli müşterileride heyecanlandırıyor



9 Haziran'da başlayacak İstanbul Shopping Fest için geri sayım başladı. Bu sene 21 gün sürecek olan festival 1 milyon yabancı turisti İstanbul'da ağırlanması bekleniyor. Markalar  bu süreçte en az yüzde 20-25'lik satış artışı öngörüyor. 


Konserler, sokak şenlikleri gibi çeçitli etkinliklerle süslenecek İstanbul Shopping Fest'in bu yılki toplam ciro hedefi ise 7 milyar TL.


40 günlük ciroyu 20 günde yaparız


Konut taksitlerinin perakende sektörüne etkisine de değinen Mehmet Nane şöyle devam ediyor:


Yeni ev alan tüketici, maaşı da atırmadıysa ister istemez diğer harcamalarını azaltıyor. Çünkü maaşının önemli bir kısmını ev taksitine veriyor. Shopping Fest yabancılar için yapıldı ancak yerli tüketicinin de festival heyecanına kapılacağını biliyorum. Yüzde 20'nin üzerinde bir satış artışı bekliyoruz. Geçen yıl 40 günde yaptığımız ciroyu bu sene 20 günde yapmayı planlıyoruz.


TEKNOSA Genel Müdürü ve Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane 'Perakende sektörünü asıl sıkıntıya sokan indirimler ve kampanyalar sonucunda düşen karlılık oranları. Geçen yıl Türkiye'nin büyümesi yüzde 8.5 oldu. Bu yıl ise yüzde 5'lik bir büyüme öngörülüyor. Biz bu düşüşü yaşıyoruz. Bir taraftan cari açık azalıyor. Bunlar bizi orta vadede doğruya götürecek. Bu geçiş döneminde bir süre sıkıntılar yaşanabilir' dedi.


Akşam


 


Geri Dön