19 / 04 / 2024

İstanbul´un vizyonunu değiştirecek hedefler!

İstanbul´un vizyonunu değiştirecek hedefler!

WOW Kongre Merkezi´nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan konferansta İstanbul´un geleceği masaya yatırıldı



Kentin geleceğine yön verecek kamu kurumları, STK´lar ve özel sektör temsilcileri Arama Konferansı´nda bir araya geldi. İstanbul´un vizyonunu değiştirecek hedefler masaya yatırıldı

WOW Kongre Merkezi´nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan konferansta İstanbul´un geleceği masaya yatırıldı. Konferansın açılışında konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, 2011-2013 yılları arasında yapılması gerekenlerin gözden geçirileceğini ifade etti ve "Biliyoruz ki İstanbul ve bölgesi, tüm Türkiye´nin kalbidir´´ dedi.

MARMARA´NIN PLANI

İstanbul Bölge Planı´nın il sınırlarını kapsamakla birlikte, Marmara Bölgesi´ni ve ülkenin tamamını etkileyeceğini vurgulayan Mutlu, "Kentin güçlü ve zayıf yönleri, gelişme potansiyeli ve üstünlüklerini göz önünde bulunduran bir yaklaşımla, vizyon, ana hedef ve stratejilerin belirlenmesi hedeflenmektedir´´ dedi. Mutlu, konferansa davet edilen katılımcıların yüzde 21´inin kamudan, yüzde 18´inin yerel yönetimlerden, yüzde 9´unun akademik kurumlardan ve yüzde 52´sinin sivil toplum kuruluşlarından oluştuğuna dikkat çekti.
Star


Geri Dön