16 / 04 / 2024

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa ve Çapa kampüslerinin tapusunu aldı!

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa ve Çapa kampüslerinin tapusunu aldı!

Üniversite, Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet'in başlattığı kapsamlı dönüşüm kapsamında mevcut arazileri dışında 61 bin metrekare yeni araziye kavuştu. Söylet, üniversite için yapılacak binaların ihalesinin TOKİ'ye verildiğini açıkladı.




İstanbul Üniversitesi (İÜ), Çapa ve Cerrahpaşa kampüslerinin tapuları aldı. Üniversite, Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet'in başlattığı kapsamlı dönüşüm kapsamında mevcut arazileri dışında 61 bin metrekare yeni araziye kavuştu. Söylet, üniversite için yapılacak binaların ihalesinin TOKİ'ye verildiğini açıkladı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Hayatımın projesi." dediği zorlu süreçle ilgili, "Cerrahpaşa ve Çapa'nın o eski binalarının yıkılıp yeniden yapılması. Ne kadar zor bir hayale talip olduğumuzu çok çabuk anladık. İşe tapu ile başladık ama bu başlangıç pek moralli olmadı. Bu işin bu kadar uzun süreceğini; bu kadar zor bir takım adımların atılması gerektiğini de bilmiyorduk doğrusu. Bunu bir şampiyonluk kupası gibi görüyorum. Bundan sonra İstanbul Üniversitesi iki tane kampüsünün tümüyle sahibi. Nasıl istiyorsa öyle tasarrufta bulunabilir. Ama biz bununla inşallah yetinmeyeceğiz. 


Bizim esas hayalimiz tapular değildi onun üzerindeki binalardı. Allah bizlere hepimize o binalarında yapılmaya başlandığını gösterir, bittiğini de inşallah görürüz. Bir kısmımız içinde çalışır, bir kısmımız ziyaretçi olarak gider. Ama inşallah o günleri de görürüz" ifadelerini kullandı. 


Milat


Geri Dön