19 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım!

İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım!

29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım başladı. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek.



Limak-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı’nın resmi açılışına 45 gün kaldı. 2014’te temeli atılan projede artık son çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre, Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması adı verilen ORAT sürecinde bulunan havalimanında deneme operasyonları başlıyor. 168 kişinin yönettiği süreçte, Güney Kore’nin dünyaya açılan kapısı olan Seul’deki Incheon Uluslararası Havalimanı İşletmesi ve Kuzey Avrupa’nın en önemli aktarma merkezlerinden Kopenhag Uluslararası Havalimanı şirketleri de destek veriyor. Havalimanının açılış töreni öncesinde ise 3 büyük entegre deneme operasyonu yapılacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım!

46 senaryo denendi 

Havalimanı taşınma ve operasyon süreçlerinin doğru yönetilmesi için 4 el kitabı hazırlandı. Daha sonra eğitim safhasına geçildi. Son olarak ise denemeler yapılmak üzere son safhaya gelindi. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kadri Samsunlu, 4 aşamadan meydana gelen ORAT sürecinin eğitim bölümünde DHMİ Genel Müdürlüğü önderliğinde tüm paydaş firmaların çalışanlarına 27 bin sınıf eğitimi, 28 bin saha eğitimi verildiğini söyledi. 31 Mayıs’tan bu yana 46 senaryo denendi. 

Havalimanı açıldıktan sonra 45-50 bin kişinin çalışması bekleniyor. Mevcut durumda bölgede çalışan sayısı ise 34 bin. Atatürk Havalimanı taşınma süreci 29 Ekim’i 30 Ekim’e bağlayan gece 3’te başlayacak operasyonun 45 saat sürecek. 


Geri Dön