26 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nda eğitimde rekor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda eğitimde rekor!

Türkiye’nin dev projelerinden İYH eğitimde rekor kırıldı. Projede, bugüne kadar 27 bin 522 sınıf eğitimi, 28 bin 225 saha eğitimi yapıldı. 



Türkiye’nin gurur projeleri arasında gösterilen İYH eğitimde yeni rekor kırıldı. Yeni Havalimanı'nda bugüne denk 27 bin 522 sınıf eğitimi, 28 bin 225 saha eğitimi yapıldı. Projede taşınma eğitimleri ise hızla devam ediyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından  THY, HAVAŞ, ÇELEBİ ve TGS Yer Hizmetleri yönetcileri ve çalışanları ile havalimanında hizmet verecek paydaş firmaların çalışanları devam ediyor. Projede, 27 bin 522 sınıf eğitimi, 28 bin 225 saha eğitimi yapıldı.

Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması (ORAT) adı verilen test aşamaları hızla devam ediyor. Projede, bin sahte yolcu, iki bin bagaj, 800 kamu kurum personeli, iki uçak ilk test yapılacak. Testlerin ikincisi ekimin ilk haftası, üç bin sahte yolcu, 6 bin sahte bagaj, bin kamu personeli üç uçak, üçüncü ve sonuncusu ise açılış tarihinden bir hafta önce gerçekleşecek.

Üçüncü testte 5 bin sahte yolcu, 10 bin sahte bagaj, İGA ve operasyonel paydaşlar ile kamu kurumlarına ait bin personel, beş uçak 200 yer hizmeti ekibi bulunacak.
 

 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar aksamayacak!

 

Türkiye, Yeni Havalimanı ile dünya çapında bir numara olacak!


Geri Dön